Club Achter de Duinen

Advertentie

Volg Cadd op X

Volg Cadd op X

Volg CADD op Threads

Volg CADD op Threads

Voorspellingen-ranking

Voorspellingen-ranking

ADO-statistieken

ADO-statistieken

Inloggen

Naam / e-mail:
Wachtwoord:

Advertentie

Nieuwsbericht

Omeruo wellicht al tegen Heerenveen


Bron: Club Achter de Duinen (http://www.clubachterdeduinen.nl)

12 februari 2013 7 reacties

Kenneth Omeruo bevindt zich nog volop in het feestgedruis nadat hij met Nigeria de Africa Cup heeft veroverd. Desondanks hoopt ADO zondag tegen Heereveen over hem te kunnen beschikken.


“Momenteel verblijven zij in Zuid-Afrika. Donderdag worden zij gehuldigd in Nigeria”, aldus Maurice Steijn tegenover Omroep West.

 

“Ik hoop dat hij daarna zo snel mogelijk naar Nederland kan komen. Hopelijk kan hij zaterdag aansluiten op de laatste training voor Heerenveen.”

Reacties

TillValhall

@MiG

Ik ben het met je eens dat Supa (net als Leeuwin) wat te afwachtend is, hij is wat passief en geen `ingrijpende` verdediger zoals Wormgoor of Beugelsdijk. Maar hij kan wél voetballen!!! Omeruo zit er perfect tussenin: heeft dat kordate van een voorstopper die echt opruimt én hij kan meeballen. Als is het geen jongen die je vrije verdediger/libero zet. Daarvoor zijn er beteren. Zoals Derijck... Zucht. Waarom is die weggegaan, hij werd hier zo ontzettend gewaardeerd en op handen gedragen. In Eindhoven is `ie maar ongelukkig.... En hij krijgt maar een vrij pover salaris uitbetaald op basis van wedstrijden die hij speelt. Dus financieel zal hij er niet echt op vooruit zijn gegaan. Toegegeven, je speelt op een veel -onvergelijkbaar- hoger niveau, CL e.d. maar heb je ook plezier in je werk? Dat vraag ik me af bij hem... Hij heeft totaal geen spelvreugde meer.
Wat wij nodig hebben zijn echte, goede, nu inzetbare buitenspelers (dus geen jongens als Elbers en zo die er gewoon nog niet klaar voor zijn en beter verhuurd zouden kunnen worden om zich door te ontwikkelen) en een centrale verdediger die goed in de libero-rol uit de voeten kan. Dan denk ik aan jongens als Wuytens, Peters e.d. Koppers en Omeruo heb je nog maar een half jaar, dus je moet nu al bezig zijn met je selectie voor volgend jaar. Supa schuift wat mij betreft dan weer terug naar de backpositie, en er moeten dus op de plekken die ik zojuist oemde versterkingen bij. Voorlopig is het denk ik enigzins behelpen met Jansen op rechts en Kolk/Elbers op links. Voor de rest zijn de opstellingen van Tja en mij identiek.
Ik ben met je eens dat Wormgoor een meer pure verdediger is dan Supa, of naja, een ander type laten we zeggen. Maar ik vind dat Wormgoor niks met al zijn kwaliteiten doet. De mentaliteit heeft `ie wel, daar is absoluut niks mis mee, en hij heeft zijn algehele fysiek mee. Dat is ook allemaal prima in orde, maar hij is zo ontzettend ineffectief! Overal te laat bij, laat steken vallen/z`n man lopen. Hij strijdt wel maar wint nauwelijks duels. Zijn potentieel komt dus niet tot wasdom. Wat hem tot een volkomen onrendabele voetballer maakt. Heb je hem óóit echt effectief iemand af zien stoppen? Die jongen heeft helemaal geen tactsch inzicht, zijn intercepties komen altijd op het verkeerde moment. Al die basisdingen die je in de A`s en B`s al leert: op tijd inkomen, communiceren, stappen, een meter of 2 vóór je man staan en altijd als eerste bij de bal komen, rugdekking geven, jezelf goed vrijspelen, bewegen in balbezit. Dat snap`t ie allemaal niet. Hij is veel te statisch en grijpt pas in wanneer er een tegenstander in balbezit bij hem in de buurt is, waarbij hij 9 van de 10 keer het duel verliest/te laat komt/uitgekapt wordt (hij gaat veel te snel naar de grond) enz enz. Hij wordt veel te simpel voorbijgesteld en heeft ook een draaicrikel van een tractor. Dan ben je gewoon kansloos op dit niveau.
Dinsdag 12 februari 2013 om 18:48 uur

Tja

Wormgoor en Beugelsdijk op de bank, dat zijn beperkte voetballers die te veel gee/roodl pakken en te weinig voetballend vermogen leveren voor een goede opbouw (maar wel met een super inzet).
Malone-Omeru_Supusepa-Koppers
voorin Vicento-Chery en midden Holla-Meyers- aangevuld met wie het beste in vorm is of nodig is om de smaakmakers van Heerenveen aan banden te leggen.
Dinsdag 12 februari 2013 om 17:56 uur

MiG

@Till: Derijck was wmb `the king` bij ons en als je hem dan nu ziet schutteren bij de lampies, poeh. Dat had ik toch niet verwacht. Hij mist misschien lengte, maar ik dacht dat zijn inzicht hem zou helpen om het ook daar te maken. Helaas kunnen wij hem nu niet meer betalen want die zouden we héél goed kunnen gebruiken. Wat Wormgoor betreft: hij heeft nog een beetje opbouw in zijn spel. Supusepa heb ik zaterdag opgelet (en ik moest zelfs nog aan je denken) maar ik zie het gewoon niet in hem.
Dinsdag 12 februari 2013 om 16:00 uur

TillValhall

@MiG

Mie noo.... Malone zou ik zeker laten staan, met Omeruo rechts centraal. Dat gaat werken, die 2 naast elkaar. Supa is als back beter dan in het centrum. Wat wij centraal achterin heel erg missen is een Derijck. Iemand met voetballend vermogen. De onkunde van Steijn kennende zal hij Malone er wel afhalen en Omeruo back zetten. Hoop het niet... Wormgoor is nog dramatischer dan Beugelsdijk! Beide zijn Jupilerniveau. De `sobere verdediger` kan niet mee in de eredivisie. Dit niveau vereist meer aan kwaliteiten dan alleen maar tegenhouden.
Dinsdag 12 februari 2013 om 13:50 uur

MiG

@Till: Zoals je weet ben ik absoluut geen Supusepa fan, dus op zijn plek zet ik Wormgoor (waar jij weer geen fan van bent)
Maar ik verwacht dat Malone het slachtoffer wordt van de terugkeer van Omeruo, denk je ook niet?
Dinsdag 12 februari 2013 om 13:14 uur

TillValhall

@MiG

Er is met de beschikbaarheid van Omeruo geen enkel probleemachterin , dat lijkt me duidelijk toch?

Coutinho

Malone-Omeruo-Supa-Koppers

Jansen-Holla-Meijers-Elbers/Kolk (bij gebrek aan beter/alternatief)

Vicento-Chery

Vicento eens 3 hele wedstrijden laten staan, kijken of hij zijn kans pakt met dat vertrouwen. Van Duinen, Kolk en Poepon leggen ze er niet in. Maar Vicento en Chery hebben wél scorend vermogen. Kijken of dit werkt (ik denk het wel).
Dinsdag 12 februari 2013 om 12:55 uur

MiG

Nou, dan gaan we dus zien hoe onze Mauriesje het luxe probleem achterin gaat oplossen...
Dinsdag 12 februari 2013 om 10:31 uur

Spelersklassement

De top3:
Henk Veerman Jort van der Sande Daryl van Mieghem

Laatste wedstrijd

Logo ADO Den Haag Logo FC Eindhoven
1-1
20 april 2024

Volgende wedstrijd

Logo Jong FC Utrecht Logo ADO Den Haag
Vandaag om 20:00 uur
Stadion Galgenwaard, Utrecht

Advertentie

Keuken Kampioen Divisie

1 Willem II + 36 - 75
2 Roda JC + 36 - 72
3 Groningen + 36 - 71
4 FC Dordrecht 36 - 67
5 Graafschap 36 - 62
6 ADO Den Haag 35 - 59
7 NAC Breda 36 - 54
8 Jong AZ 36 - 53
9 MVV Maastr. 36 - 50
10 FC Emmen 35 - 48
11 Helmond Sp. 35 - 47
12 SC Cambuur 36 - 46
13 VVV-Venlo 36 - 45
14 Jong Ajax 36 - 40
15 FC Eindhoven 36 - 40
16 Telstar 36 - 34
17 Jong PSV 36 - 34
18 FC Den Bosch 36 - 33
19 TOP Oss 36 - 33
20 Jong Utrecht 35 - 24