Club Achter de Duinen

Advertentie

Volg Cadd op X

Volg Cadd op X

Volg CADD op Threads

Volg CADD op Threads

Voorspellingen-ranking

Voorspellingen-ranking

ADO-statistieken

ADO-statistieken

Inloggen

Naam / e-mail:
Wachtwoord:

Nieuwsbericht

Seedorf over zijn omscholing tot verdediger


Bron: Club Achter de Duinen (http://www.clubachterdeduinen.nl)

20 september 2021 Nog geen reacties

Cain Seedorf speelt pas sinds vorig jaar op de rechtsbackpositie, maar dat is er niet aan af te zien.

 

Eerder was hij middenvelder of rechtsbuiten en bij het opkomen, wat hij graag doet, komt hem dat nog steeds goed van pas, schrijft het AD.

 

Direct bij zijn debuut, op 4 april 2021 thuis tegen FC Utrecht, was duidelijk dat hoe verder Cain Seedorf naar voren speelt, hoe meer hij in zijn element is. Dat blijkt wel uit zijn signatuur-actie. Cain Seedorf: ,,Naar binnen versnellen, een schaarbeweging en dan een diagonaal schot op doel.”

 

Een variatie, die we dit seizoen al een aantal malen hebben gezien. En het lijkt ook wel of het steeds minder scheelt. Die gedachte doortrekkend, is het slechts een kwestie van tijd voor er daadwerkelijk zo eentje in vliegt. Het zou de seizoenstart van de rechtsback van nog meer glans voorzien.

 

En dan te bedenken dat hij vorige jaargang, bij ADO Den Haag onder-21, nog als aanvallende middenvelder of rechtsbuiten startte. ,,Pas vlak voor het begin zei trainer Virgilio Teixeira dat het de club een goed idee leek als ik het als rechtsback zou proberen. De eerste dagen moest ik aan het idee wennen en was het in de trainingspartijtjes ook even zoeken. Maar al snel viel het kwartje en zette ik mijn tanden erin. Tot nu toe pakt het prima uit”, zegt Seedorf.

 

Als verbeterpunt ziet hij het doseren van zijn taken. ,,Aanvallen is bij mij een kwestie van het hart, verdedigen van het hoofd”, aldus Seerdorf, die in zes wedstrijden zes basisplaatsen had.

Lees meer over

Reacties

Er zijn nog geen reacties.

Spelersklassement

De top3:
Henk Veerman Jort van der Sande Daryl van Mieghem

Laatste wedstrijd

Logo Excelsior Logo ADO Den Haag
7-1
25 mei 2024

Advertentie