Club Achter de Duinen

Advertentie

Volg Cadd op X

Volg Cadd op X

Volg CADD op Threads

Volg CADD op Threads

Voorspellingen-ranking

Voorspellingen-ranking

ADO-statistieken

ADO-statistieken

Inloggen

Naam / e-mail:
Wachtwoord:

Advertentie

Nieuwsbericht

Omkopingszaak: Haagse spelers onschuldig


Bron: Club Achter de Duinen (http://www.clubachterdeduinen.nl)

9 augustus 2006 Nog geen reacties
Het openbaar ministerie heeft als conclusie uit haar eigen onderzoek getrokken dat er niks is gebleken wat betreft omkoping in het betaalde voetbal in Nederland. Wat dus betekent dat Daniël Rijaard onschuldig is.

"In het onderzoek is geen enkel bewijs gevonden dat er spelers omgekocht zijn. Ook is niet gebleken dat spelers benaderd zijn om uitslagen van wedstrijden te beïnvloeden, noch dat zij anderen daartoe benaderd zouden hebben. Het openbaar ministerie heeft op grond van deze resultaten besloten geen verdere vervolging in te stellen." Aldus het OM in een officiële verklaring.

Het OM is een onderzoek gestart naar omkoping in het betaalde voetbal naar aanleiding van aangifte van Chanine Wezer bij de politie Rotterdam. Deze hebbende zaak overgedragen aan hun Haagse collega`s omdat het onderzoek zich vooral richtte op de ex-vriend van Wezer, Daniël Rijaard. Rijaard was ten tijde van de zogenaamde omkoping speler van ADO Den Haag.

Justitie heeft maar liefst vijftien rechercheurs op de zaak gezet. Die hebben in totaal vier verdachten en negen getuigen gehoord. Het OM wil niet zeggen om welke personen het gaat, maar duidelijk is in ieder geval dat Daniël Rijaard, Damiën Hertog en Volkan Kahraman als verdachten zijn beschouwd. Ook Geert den Ouden wordt genoemd, maar hij zou geweigerd hebben. Maar achteraf blijkt dus dat alle vier de personen onschuldig zijn bevonden in het onderzoek.

Het OM heeft kosten noch moeite gespaard voor het onderzoek. De verdachten zijn financieel onderzocht, zijn gehoord en zelfs hun telefoons zijn afgetapt. Hiernaast zijn ook wedstrijden en spelmomenten goed onder de loep genomen. Maar zoals gezegd is er niks gevonden. Het onderzoek heeft zich vooral gericht op wedstrijden van ADO Den Haag en RBC, maar de clubs zelf zijn niet als verdachten aangezien.

Ook meldt het openbaar ministerie dat ze allerminst blij is met de handelswijze van Johan Derksen en zijn Voetbal International De uitspraken die Derksen bij Voetbal Insite op 15 mei deed hebben de zaak in de landelijke publiciteit gebracht. Hierbij bleef het niet. De Voetbal International besteedde maarliefst zeven pagina`s aan het eenzijdige verhaal van Wezer. Rijaard en Hertog werden wel om hun verhaal gevraagd, maar de vraagstelling van de journalisten mocht toch als lichtelijk agressief worden beschouwd. Door deze grootschalige publiciteit van het weekblad zijn de goede namen van een aantal spelers en clubs in diskrediet gebracht. Dit is de mening van het openbaar ministerie. Ook vinden zij dat de publiciteit het onderzoek heeft verstoord. Twee opmerkingen die Johan Derksen in zijn zak kan steken.

Of er nog iets met de, ogenschijnlijke, valse aangifte van Chanine Wezer wordt gedaan, is nog niet duidelijk.

Reacties

Er zijn nog geen reacties.

Spelersklassement

De top3:
Henk Veerman Jort van der Sande Daryl van Mieghem

Laatste wedstrijd

Logo ADO Den Haag Logo Helmond Sport
0-1
12 april 2024

Volgende wedstrijd

Logo ADO Den Haag Logo FC Eindhoven
20 april 2024 om 16:30 uur
Bingoal Stadion

Advertentie

Keuken Kampioen Divisie

1 Willem II + 34 - 73
2 Roda JC + 34 - 70
3 Groningen + 34 - 67
4 FC Dordrecht 34 - 63
5 ADO Den Haag 34 - 58
6 Graafschap 34 - 58
7 NAC Breda 34 - 50
8 MVV Maastr. 34 - 49
9 Jong AZ 34 - 49
10 SC Cambuur 34 - 45
11 VVV-Venlo 34 - 45
12 FC Emmen 34 - 45
13 Helmond Sp. 34 - 44
14 Jong Ajax 34 - 39
15 FC Eindhoven 34 - 38
16 Telstar 34 - 33
17 TOP Oss 34 - 32
18 Jong PSV 34 - 31
19 FC Den Bosch 34 - 29
20 Jong Utrecht 34 - 24