Club Achter de Duinen

Advertentie

Volg Cadd op X

Volg Cadd op X

Volg CADD op Threads

Volg CADD op Threads

Voorspellingen-ranking

Voorspellingen-ranking

ADO-statistieken

ADO-statistieken

Inloggen

Naam / e-mail:
Wachtwoord:

Advertentie

Nieuwsbericht

`Ondanks versterking gaat het niet beter`


Bron: Club Achter de Duinen (http://www.clubachterdeduinen.nl)

3 februari 2020 10 reacties

ADO Den Haag vierde het 115-jarig bestaan, maar er was alls behalve reden tot feest.

 

Dat kwam door het slechte en onzekere spel tegen Vitesse (0-0). En dan liep de concurrentie ook nog uit, schrijft het AD.

 

Dan moeten Omar Bogle en Mark Duffy het maar doen. Hoewel in Den Haag alleen Alan Pardew lijkt te weten wat ze kunnen, kijken ze bij ADO al met verlangen uit naar aanwinsten nummer zeven en acht van deze winter. Zaterdagavond tegen Vitesse lijkt de verdediging alweer wat sterker, maar het spel is nog even rommelig.

 

Na afloop van het duel met Vitesse overheerst dan ook chagrijn in Den Haag, en in de loop van het weekend zal de stemming niet beter zijn geworden. Later op zaterdagavond liep PEC Zwolle na winst uit. En gisteren maakten VVV (puntje tegen FC Utrecht) en Fortuna Sittard (ook winst) de situatie nog wat uitzichtlozer.

 

ADO snakt dus naar alweer een nieuwe impuls, want alle veranderingen bij de club zorgen op korte termijn nog niet voor succes. Hoewel ADO tegen Vitesse het vierde punt in drie wedstrijden na de winterstop pakt, kan niemand na zaterdag gerust zijn op een goede afloop. Met de hakken over de sloot tegen RKC, afgaan bij FC Utrecht en thuis ook niet kunnen overtuigen tegen Vitesse.

 

Tegen de Arnhemmers komt de bal pas na een spelhervatting voor het doel. Voorzien aanvaller Bogle en vooral creatieve middenvelder Duffy dit wankele ADO van de zo nodige ideeën? ,,De nieuwe jongens die deze week aansluiten, gaan creativiteit aan de groep toevoegen”, zegt Pardew. ,,Ik ben blij met de inzet en de verdedigende organisatie die er nu al is, maar aan de bal moet het echt beter.”

 

Pardew heeft ook elke week reden tot wisselen. Dat blijkt tegen Vitesse als aanvoerder Aaron Meijers en spits Tomas Necid in het elftal terugkeren. Meijers start niet als linksback, maar in een meer aanvallende rol op die flank. Necid krijgt in de punt van de aanval weer de voorkeur, maar de vraag is voor hoelang.

 

De Tsjech krijgt meer kansen dan ooit bij ADO, schiet vijf keer op doel maar scoort zelfs vanaf elf meter niet. Na iets meer dan een uur verlaat hij het veld. Met de ziel onder zijn arm. Hij speelt zonder vertrouwen, net als veel ploeggenoten. De aanwas zorgt voor hoop, maar in een wankele selectie ook voor twijfel. De meeste spelers kunnen zich al geen goede wedstrijd van ADO meer herinneren.

 

,,Het is wennen”, zegt Meijers. De 32-jarige oudgediende ziet opeens het ene na het andere nieuwe gezicht in de kleedkamer. ,,Iedereen moet daarvoor zijn trots opzijzetten. Als je ernaast staat is dat pijnlijk, maar er komen altijd weer kansen. Die krijg ik nu, maar er zijn ook weer nieuwe jongens bij. De strijd zal ongetwijfeld losbarsten. Ik hoop dat dat voor ons als team beter is.”


Want na Vitesse-thuis heerst bij Meijers vooral teleurstelling. Door de onbenutte strafschop – die hij versiert – maar vooral door het gelijkspel. ,,Hier schieten we niet veel mee op. We strijden wel, maar blijkbaar is het weer niet genoeg. Er komt nu ook tijdsdruk bij kijken, want het zijn nog maar dertien wedstrijden.”

 

Veel tijd is er dus niet, maar Pardew moet nog wel nieuwe spelers inpassen. Het stroeve spel tegen Vitesse sterkt hem in zijn overtuiging dat het snel beter moet om erin te kunnen blijven. De nieuwelingen komen op zijn voorspraak. Drie van de acht startten zaterdag, de anderen krijgen deze week in een oefenduel achter gesloten deuren de kans zich te bewijzen.

 

Met acht nieuwe krachten heeft hij wat te kiezen. Het zorgt voor concurrentie, maar ook twijfels. Bij ADO is de onzekerheid nog niet voorbij. Zo weet zelfs de aanvoerder niet of hij zondag uit tegen Sparta wel speelt. ,,Want of ik mijn kans gepakt heb? Dat zullen we dan pas zien,” besluit Meijers.

 

Bron: AD

Lees meer over

Reacties

Matt2

"Gewoon " winnen tegen sparta en je haalt 7 uit 4
Je sluit aan tankt en vertrouwen het kan nog steeds
Dinsdag 4 februari 2020 om 23:00 uur

Hagenees

Prima verhaal van het AD
Dit is de waarheid en niet anders.Degradatie is een feit .
Steek je kop niet in het zand.Over en uit.
Maandag 3 februari 2020 om 19:16 uur

Renearmand56

Stelletje azijnzeikers bij het AD
Maandag 3 februari 2020 om 16:39 uur

Hmmm

@HJ
Geen Champignons League.
en al helemaal geen Champions League nee.
;-)
Maandag 3 februari 2020 om 16:26 uur

VAKKIE-l

Wat een slap verhaal van het AD zelfs een blinde ziet dat het beter gaat nu.
Maandag 3 februari 2020 om 15:44 uur

jbdh

Nee AD het gaat helemaal niet beter, er is niets veranderd.
Eerste 18 wedstrijden 3 keer de 0 gehouden, sinds Pardew 3 gespeeld 2 keer de 0.
En dan zijn Duffy en Bogle pas tegen Sparta speelgerechtigd.
Maandag 3 februari 2020 om 15:27 uur

HJ

Geen champignons league voetbal nee...
Maar zeker niet slechter als de eerste seizoenshelft.
Dus weer een opgeblazen artikel.
Maandag 3 februari 2020 om 14:30 uur

Anne van Schuurman

Wat een nodeloos negatief verhaal. Gelukkig wordt de club niet geleid door paniekzaaiers.
Maandag 3 februari 2020 om 14:22 uur

Oudhaags

Normaal als je op een veilige plek staat maakt het niet uit, en was de amusement waarde oké,het geluk moet je afdwingen, dat gebeurde niet, typerend voor en club in degradatie, als ik kijk naar de Graafschap in het verleden dan hadden zij het zelfde, soms leuk voetbal maar uiteindelijk met lege handen, en als de concurrenten dan ook nog eens punten pakt dan ben je de sjaak, als de ommekeer niet snel wordt ingezet dan is het gedaan en gaan we voor jaren de keuken in , met dank aan een chinees die het vertikt de club in de top van de eredivisie te laten spelen, en zelf ook geen visie kan ontwikkelen waar ze nou heen willen met de club, een loopjongen Hamdi die de gaten moet dichten met huur spelers , die nul geen waarde hebben voor de toekomst, een onzekere toekomst , het is mijn nog een raadsel dat er nog zoveel supporters zijn, al denk ik dat het gaat afnemen als de chinees zo blijft doormodderen . Hopen op een Haags wonder dat is het enige wat ik kan bedenken in deze escape.
Maandag 3 februari 2020 om 14:00 uur

Brammetje

Wat betreft inzet ging het al een stuk beter. Er werd veel meer energie in de wedstrijd gestopt. Verder was duidelijk te zien dat Baluta een aanwinst is voor de ploeg. Brengt veel meer voetballend vermogen in het team waardoor we minder genoodzaakt waren om iedere bal blind naar voren te trappen.

Meijers op het middenveld is een wereld van verschil. Bracht veel inzet, strijd en passie.

Nu hopen dat de spitspositie snel wordt ingevuld door iemand die wel zijn kansen afmaakt.
Maandag 3 februari 2020 om 12:16 uur

Spelersklassement

De top3:
Henk Veerman Jort van der Sande Daryl van Mieghem

Laatste wedstrijd

Logo ADO Den Haag Logo FC Eindhoven
1-1
20 april 2024

Volgende wedstrijd

Logo Jong FC Utrecht Logo ADO Den Haag
29 april 2024 om 20:00 uur
Stadion Galgenwaard, Utrecht

Advertentie

Keuken Kampioen Divisie

1 Willem II + 35 - 74
2 Roda JC + 35 - 71
3 Groningen + 35 - 70
4 FC Dordrecht 35 - 66
5 ADO Den Haag 35 - 59
6 Graafschap 35 - 59
7 Jong AZ 35 - 52
8 NAC Breda 35 - 51
9 MVV Maastr. 35 - 50
10 FC Emmen 35 - 48
11 Helmond Sp. 35 - 47
12 SC Cambuur 35 - 45
13 VVV-Venlo 35 - 45
14 Jong Ajax 35 - 39
15 FC Eindhoven 35 - 39
16 Jong PSV 35 - 34
17 Telstar 35 - 33
18 TOP Oss 35 - 32
19 FC Den Bosch 35 - 30
20 Jong Utrecht 35 - 24