Ook NAC te sterk voor ADO

10 maart 2018 7 reacties

ADO heeft de tweede opeenvolgende wedstrijd verloren.

Dit keer was NAC de residentieclub de baas. Net als vorige week tegen Sparta een ploeg waar je punten tegen verwacht te pakken. De verwachtingen bij de fans waren hooggespannen. Het stadion zat vol, maar met een 2-0 nederlaag werd het een deceptie.

Hoofdrolspeler was Danny Makkelie. De scheidsrechter maakte na 35 minuten een flinke uitglijder. Een overtreding op Wilfried Kanon liet hij gaan, maar floot wel toen de Ivoriaan een paar seconden later eenzelfde vergrijp beging.

Omdat de laatste overtreding in het strafschopgebied werd gemaakt, ging de bal op de stip en kreeg Kanon rood. Wedstrijd verpest.

De penalty betekende de 2-0. Een kwartier eerder had NAC de openingstreffer gemaakt. ADO begon de wedstrijd met een grote kans voor Nasser El Khayati, maar liet het initiatief daarna steeds meer aan de ploeg uit Breda.

In de tweede helft was er niet veel van het numerieke overwicht te merken. ADO raakte zelfs twee maal de paal, maar wist de aansluitingstreffer niet te maken.

De wedstrijd werd na rust nog tijdelijk stilgelegd na spreekkoren aan het adres van Makkelie.