Club Achter de Duinen

Advertentie

Volg Cadd op X

Volg Cadd op X

Volg CADD op Threads

Volg CADD op Threads

Voorspellingen-ranking

Voorspellingen-ranking

ADO-statistieken

ADO-statistieken

Inloggen

Naam / e-mail:
Wachtwoord:

Advertentie

Nieuwsbericht

Ophef over oerwoudgeluiden


Bron: Club Achter de Duinen (http://www.clubachterdeduinen.nl)

12 mei 2008 23 reacties

De oerwoudgeluiden die een deel van het Haagse publiek maakte tijdens de play-offwedstrijd van ADO tegen RKC heeft de ergernis gewekt van RKC-trainer Zeljko Petrovic.


Een (klein) aantal fans begeleidde de acties van donkere spelers van de bezoekers met zulke kreten.
 

Na het duel zei Petrovic tegenover de microfoon van RTL dat de geluiden zelfs van de eretribune klonken. “ADO Den Haag is gewoon een mooie club met een mooie geschiedenis. Maar een deel van het publiek verpest hier de boel."
 

Een van de donkere spelers, Anthony Oboday, weigerde na afloop van de wedstrijd op het veld de uitgestoken hand van doelpuntenmaker Lex Immers, omdat die tegen hem ‘kankeraap’ en ‘je kankermoeder’ zou hebben gezegd.
 

Immers ontkende tegenover RTL de gewraakte uitlatingen en zijn trainer Wiljan Vloet voegde daaraan toe dat hij uit ervaring weet dat Oboday niet in zijn eerste leugentje is gebarsten.

Onlangs deden de diverse fanclubs van ADO Den Haag nog een oproep aan het publiek om geen oerwoudgeluiden te maken. Sommige toeschouwers lijken zich hier niks van aan te trekken.


Reacties

langepino

deze voetballers verdienen minimaal 10Keer zoveel als een ander!het zou mij wat interesseren voor wat ze mij uitmaken!!als je aan het einde van de maand je salaris strook weer ziet,mogen ze mij ook uitschelden hoor!!die obodai moet gewoon niet zeiken!!!
Dinsdag 13 mei 2008 om 16:19 uur

winnetou

vergeten we niet dat die obodai een vuistslag in het gezicht van immers gaf toen die op de grond lag,wat raar daar praat niemand meer over,en trouwens schelden doet geen pijn,gaat die obodai lekker mol voor donderdag die huilebalk,ouwe garde x
Dinsdag 13 mei 2008 om 14:22 uur

Bokkie

Fijn, alle mongolen die hieraan hebben meegedaan worden bedankt want we krijgen weer een onderzoek aan onze Haagse broeken.
Dinsdag 13 mei 2008 om 12:22 uur

Languh

Kutoerwoudgeluiden!

Ik vindt het ook verwerpelijk dat Ruurd de Boer en zijn maatjes dit zonodig na afloop moesten doen.

Maar ook voor midden noord: Kappen! We bewijzen onszelf er in alle opzichten een slechte dienst mee.
Dinsdag 13 mei 2008 om 08:57 uur

de kroeg

Volgens mij vinden jullie zowiezo gekleurde mensen engnekken.
Maandag 12 mei 2008 om 19:58 uur

de groeten uit denhaag

Zeljko Petrovic is een huilebak als hij had gewonen met 1-0 had je niks gehoord nu heef hij een doelpuntje tegen gekregen en hij gaat weer staan zeiken over het oerwoud net of er bij RKC zelf niks gebeurd weet niet maar tegen RKC- MVV hoorden je ook steeds oerwoud geluiden en wij waren er toch echt niet bij dus Petrovic kijk eers naar je eigen supportets
Maandag 12 mei 2008 om 19:39 uur

Edwin 1

Waarschijnlijk @Lodewijk,

Jammer, dat je de waarheid gel*l vind. Je weet waarschijnlijk niet beter. Een beetje zielig eigenlijk, dat je je ogen sluit voor de wereld om je heen..... en dan ook nog je naam vergeet als iemand met betere argumenten komt.
Maandag 12 mei 2008 om 18:53 uur

@ Edwin 1

Je lult uit je nek, bij Ajax en Feyenoord moeten ze het zelf van hun zwarte spelers hebben dus met de oerwoudgeluiden daar zal het wel meevallen. 

Vrienden en collega`s die ook bij Ajax en Feyenoord komen kijken mij altijd vreemd aan dat het bij ons nog steeds voorkomt dat, hersenloze jaren 70/80 gedrag.
Maandag 12 mei 2008 om 18:39 uur

Edwin 1

@ Lodewijk,

Ik hoor toch andere dingen van collega`s van mij. Bij Dordrecht, Feyenooit en @j@x gebeurd het wekelijks. (alleen hoorbaar in het stadion, niet op TV natuurlijk....)
Maandag 12 mei 2008 om 17:49 uur

alex vb

dat zijn nou die kut bobo`s 
Maandag 12 mei 2008 om 17:28 uur

@Winnnetou

Ja precies. Nu wil hij samen met z`n teamgenoten DH liever met 3-0 klop geven dan 4-0 want hij en z`n teamgenoten zijn persoonlijk beledigd op een manier die nergens anders in NL gebeurd alleen hierzo.
Maar waar maak jij je druk om?
Jij en je geestverwanten hebben je doel toch bereikt?
Het was toch kicken dat heel NL weer afgeeft op DH?
Beter dat dan dat we in het nieuws komen door een Engelse sfeer in het stadion zonder geouwehoer.
Toch?
Daar gaat het toch om?
Wat kan jou die Eredivisie nou ver-KK ja toch verenprikker?

Maandag 12 mei 2008 om 16:38 uur

HAHA

Hoezo spijker op de kop slaan haha... alle krijsende huilebalken hier die zijn niet ouder dan 15 jaar oud denk ik... of ze komen uit 020.
Ie-der-een weet dat er op wordt gelet, als je een paar keer een winkeldiefstal hebt gepleegd dan komt die 
lange lul met z`n pet speciaal naar jou kijken in een V&D bijvoorbeeld.
Nee wat doen al die bijgoochemerds... oe oe oe roepen naar zwarte spelers (puur racisme, niets leuks of provocerends aan en heel wat andars dan rooie KKhond zingen...) trainer en spelers en een heleboel anderen hebben ineens herpes in hun oor en horen niets, maar als dan andere fans er wat van zeggen en het in de pers (terecht) weer terecht komt dat DH niet het braafste jongetje uit de klas is worden het huilende honden die met de riem geslagen zijn...slaat echt totaal nergens op dit.  Gewoon kappen met alle oeoeoe-geluiden, trek GVD je bek open zoals ze in Engeland stelletje boerelullen

Maandag 12 mei 2008 om 16:12 uur

@ marco & @ overdreven

Jullie zijn een stelletje schijnheilen want jullie weten net zo goed als iedereen die regelmatig in die naamloze aluminium bak komen dat het iedere week gebeurd en dat het bij Den Haag gewoon tien keer erger is dan bij andere clubs. 

Ben benieuwd als ik morgen op jullie af stap en jullie moeder voor kk hoer uitmaak hoe jullie reageren, want dat heeft Immers vast wel gezegd want dat is net zo`n domme rukker als een deel van onze aanhang.
Maandag 12 mei 2008 om 15:52 uur

Lodewijk van Avezaethe, Vogelwijk, 's Gravenhage

Beste Arthur, Oerwoudgeluiden hoor je al jaren niet meer in andere stadions. Zeker niet bij Feyenoord. Het is dus onzin wat je loopt te verkondigen. Alleen bij ADO Den Haag zijn dit soort racistische uitingen schering en inslag.
Een stad als Den Haag onwaardig. Ik ben jarenlang fan geweest van deze club, maar door het onbetamelijke gedrag van haar fans kom ik er niet meer. Ado Den Haag is een sleeping giant, maar met deze supporters zal de club wel altijd blijven slapen. jammer, maar helaas. Sante!
Maandag 12 mei 2008 om 15:33 uur

DH

Ben het helemaal met je eens Edwin. Had dit nooit verwacht van business seats houders.
Maandag 12 mei 2008 om 15:30 uur

Edwin 1

ok DH,

Maar wat die gasten van de eretribune flikten kan dus echt niet. Het is na de wedstrijd en niet meer in het heetst van de strijd... Die jongens mogen ze wat mij betreft nooit meer toelaten. Die zijn persoonlijk verantwoordelijk voor minimaal een kwartier slechte reclame en dagen negatief geouwehoer, terwijl het op dat vlak wat rustiger leek te worden.
Maandag 12 mei 2008 om 15:28 uur

DH

Heel veel mensen denken constant oerwoudgeluiden te horen, maar vaak zo niet altijd word er KUM KUM KUM gezongen. De mensen die dit niet weten vatten dit als oerwoudgeluiden op!
Maandag 12 mei 2008 om 15:23 uur

arthur

@ vak k en anderen:
helemaal met je eens ja, helaas. 
iedereen springt er ook gelijk weer bovenop! 
petrovic om zo lekker extra druk te zetten voor donderdag en de media want rotzooi bij fc den haag verkoopt altijd zo lekker!
enigszins ter nuancering (dus absoluut niet om wat dan ook goed te praten, ik kots er zelf ook van) toch nog een paar dingen:
- ooit wel eens bij een wedstrijd van bv. feyenoord geweest? nee, dáár wordt zeker nooit massaal wat geroepen! idem tig andere clubs.
- obodai is best een goede speler maar hij vindt het om de een of andere reden vooral ook nodig tegenstanders en scheidsrechters te zuigen en provoceren. gisteren ook weer 2 spelers een gele kaart aangenaaid. ok, dat noemen we dan maar slim en professioneel maar dan moet je toch ook niet gek opkijken als je zo nu en dan wordt uitgescholden, zo werkt het nou eenmaal.
trouwens, uitschelden, zo is al lang bewezen, werkt juist averechts want iedere goeie speler die wordt uitgescholden gaat er alleen maar beter van spelen (reuser bv., die kickt er als amsterdammer zelfs een beetje op!)!
- ironisch dat juist mensen als derksen en van hanegem zo verontwaardigd zijn. als speler gold derksen op een gegeven moment toch vooral als domme schopper, terwijl van hanegem weliswaar een geniale voetballer was maar ook iemand die altijd oorlog maakte met zijn tegenstanders, fysiek en verbaal over lijken ging, ellebogen uitdeelde etc. etc.
- vloet lult regelmatig te veel uit zijn nek maar gisteren had hij wèl gelijk dat dit vooral zó sterk wordt opgespeeld door rkc door de late (volkomen terechte!) gelijkmaker van immers; als ze er gewoon weer met een gestolen 0-1 overwinning vandoor waren gegaan dan hadden we er waarschijnlijk lang niet zoveel over gehoord.
pfff, wordt wel (weer!) een heel beladen wedstrijd in waalwijk zo komende donderdag! 
degene die de druk het best aankan wint waarschijnlijk.
rkc is absoluut favoriet, maar wat zou het mooi zijn om voor een daverende stunt te zorgen, en liever nog een 3e duel zondag in den haag!!!
Maandag 12 mei 2008 om 15:19 uur

vox

nou sorry mensen ik ben een hele fanatieke denhaag supporter in de jaren 80 ging ik al mee met de fc. en in die tijd waren wij echt geen lieverdjes maar het heeft onze club allemaal geen goed gedaan. dat weten we nu zo langzamerhand toch wel.als wij met onze club ooit nog eens hoog in de eredivisie of europees wat willen bereiken moeten dat soort dingen uitgebannen worden.ik zat zelf op vak F maar het is elke keer van het vak G waar dat soort geluiden vandaan komen.zing gewoon op zijn engels de liederen waar de FC berucht op was.en niet constant dit dat ik heb de hele wedstrijd geen lied gehoord zonder .hulde aan midden noord die waren super.
Maandag 12 mei 2008 om 15:10 uur

vak K

@marco: als jij geen apengeluiden hebt gehoord (door de hele wedstrijd heen) dan moet je echt ff langs een KNO arts. Het was steeds kort maar ze waren er wel degelijk. Een van de  - nog niet ingevallen - donkere wisselspelers van RKC ging een flesje water neerzetten bij zijn keeper en hij kreeg ze zelfs naar zijn hoofd vanuit F/G. Obodai is natuurlijk een irritante speler (net als "onze" V/d Haar) maar waarom dan niet massale fluitconcerten als hij aan de bal is? En natuurlijk grijpen Petrovic en Obodai dit aan ivm de bekende psychologische oorlogsvoering, maar het valt gewoon niet te ontkennen dat die geluiden bij ons iedere wedstrijd hoorbaar zijn. Uiteindelijk bewijzen degenen die dit doen de club keer op keer geen dienst, maar volgens mij kan ze dat weinig schelen want ze gaan maar door.
Maandag 12 mei 2008 om 14:55 uur

pffff

Ik hou erover op maar het lijkt erop dat er 2 kampen zijn
1.  Fans die schijt aan de reputatie van onze club hebben die op een beetje normaal niveau gehouden moet worden
2. Fans die niet doof zijn en hun bek opentrekken (ook op de tribune)

Ik ben bloedje fanatiek, maar ik ben niet doof, gisteren was te vaak hoorbaar en je schaamt je longen uit je lijf om potentiele sponsors, spelers en andere mensen die het hebben gehoord.
Maar ja, bekijk het allemaal maar lekker, iedereen heeft zijn eigen wijsheid in pacht, maar vergeet 1 ding niet: resultaat telt.
Als je denkt dat je DH steunt door het onder het tapijt te moffelen doe dat dan lekker, maar ik denk niet dat de club kan blijven bestaan voor 4500-5000 supporters. Zakelijk gezien onmogelijk.
blablabla.. zinloze discussie inmiddels, resultaat telt

Maandag 12 mei 2008 om 14:44 uur

marco

 behalve 10 seconden fc apenheul heb ik geen oerwoud geluiden gehoord! Waarschijnlijk nadat Obodai, Immers geen hand wilde geven ging het publiek zich tegen hem keren, praat het niet goed hoor maar die Obodai moet ook niet al te zielig doen

Maandag 12 mei 2008 om 14:37 uur

overdreven

Ze zitten allemaal de overdrijven,kijk ook naar andere clubs die hebben nog veel ergere dingen gedaan en ook oerwouid geluiden gemaakt,maar omdat het den haag weer is is het weer erg

Maandag 12 mei 2008 om 14:03 uur

Spelersklassement

De top3:
Henk Veerman Jort van der Sande Daryl van Mieghem

Laatste wedstrijd

Logo Jong FC Utrecht Logo ADO Den Haag
0-2
29 april 2024

Volgende wedstrijd

Logo NAC Breda Logo ADO Den Haag
3 mei 2024 om 20:00 uur
Rat Verlegh Stadion, Breda

Advertentie

Keuken Kampioen Divisie

1 Willem II + 36 - 75
2 Roda JC + 36 - 72
3 Groningen + 36 - 71
4 FC Dordrecht 36 - 67
5 ADO Den Haag 36 - 62
6 Graafschap 36 - 62
7 NAC Breda 36 - 54
8 Jong AZ 36 - 53
9 FC Emmen 36 - 51
10 MVV Maastr. 36 - 50
11 Helmond Sp. 36 - 47
12 SC Cambuur 36 - 46
13 VVV-Venlo 36 - 45
14 Jong Ajax 36 - 40
15 FC Eindhoven 36 - 40
16 Telstar 36 - 34
17 Jong PSV 36 - 34
18 FC Den Bosch 36 - 33
19 TOP Oss 36 - 33
20 Jong Utrecht 36 - 24