Panenka kost ADO volle buit

28 augustus 2016 5 reacties

ADO Den Haag heeft thuis tegen Heracles de eerste punten van het seizoen verloren.

De ploeg van Zeljko Petrovic speelde 1-1 tegen de Almeloërs en dat was voor veel fans een teleurstelling. ADO kreeg namelijk tien minuten voor tijd een penalty en daarmee een buitenkans om de vierde wedstrijd op rij te winnen.

Mike Havenaar verdiende de strafschop en ging volgens zelf achter de bal staan. De spits van ADO faalde jammerlijk. Toen de doelman van Heracles al in de hoek lag, lobte Havenaar de bal met een  mislukte panenka over het goal.

Diezelfde Havenaar liet het stadion in de eerste helft nog juichten. De Japanner schoot vanaf de zijkant van het strafschopgebied de bal op indrukwekkende wijze in de lange hoek. Zo pakte en kostte Havenaar vandaag punten.

ADO kwam overigens eerst op achterstand. In het begin van het duel verkeek Ernestas Setkus zich op een vrije trap van Heracles, waarna de bal vanuit de rebound binnen werd geschoten.