Parijs lonkt voor Struick na maken prachtgoals

26 april 2024 3 reacties

Raphael Struick heeft een hoofdrol vervuld in een voetbalthriller voor de kwalificatie voor de Olympische Spelen in Parijs.

Namens Indonesië Onder 23 scoorde de aanvaller van ADO Den Haag twee keer in de kwartfinale van de Azië Cup tegen de leeftijdsgenoten van Zuid-Korea. Het duel eindigde na 120 minuten in 2-2, waarna Indonesië de penalyreeks met 11-10 won.

Struick bracht zijn team twee keer op voorsprong, in de 15e minuut en in de blessuretijd van de eerste helft. Een van de doelpunten was een regelrechte beauty (zie onder).

Zuid-Korea, dat na een rode kaart inmiddels met tien man op het veld stond, maakte in de 84e minuut echter toch nog gelijk. Na verlenging volgden strafschoppen, waarvan Struick er ook nog eentje raakschoot.

De Haagse buitenspeler kreeg nog wel geel, waardoor hij geschorst is voor de halve finale.

Doordat Indonesië nu in de halve finale staat in het toernooi in Doha, komt een ticket voor het voetbaltoernooi op de Spelen heel dichtbij. De finalisten en de winnaar van de play-off om de derde plek, kwalificeren zich automatisch voor Parijs. De nummer 4 mag nog een beslissingswedstrijd spelen tegen Guinea (Afrika).