Penalty bezorgt ADO winst tegen Willem II

8 november 2014 2 reacties

ADO Den Haag heeft tegen Willem II een zwaarbevochten overwinning behaald.

De wedstrijd was nog niet begonnen of het stond al 1-0 voor ADO. In de tweede minuut zette de residentieclub een prima aanval op waarna de bal via Roland Alberg bij Mathias Gehrt belandde. De Deen wist wel raad met het buitenkansje.

Aan het einde van de eerste helft schreef topscorer Michiel Kramer er weer een goaltje bij. Na een knappe actie zorgde hij eigenhandig voor de 2-0.

Net als twee weken geleden tegen FC Dordrecht liet ADO de bal veel aan Willem II. Maar met 2-0 op het scorebord, was er geen vuiltje aan de lucht.

Toch leek het allemaal mis te gaan. Willem II scoorde vanuit het niets de 2-1 en nam daarna de wedstrijd over. De Brabanders kwamen steeds door de ADO-verdediging en de 2-2 was een logisch gevolg.

Het werd uiteindelijk toch een leuke avond voor ADO. Aaron Meijers werd onderuit gehaald in het strafschopgebied waarna Alberg vanaf elf meter zijn ploeg op voorsprong zette. In de laatste kwartier dat volgde, sleepte de Haagse formatie de overwinning uit het vuur.

Maar vraag niet hoe. De Tilburgers waren een paar keer dicht bij de gelijkmaker. Die kwam er niet, mede dankzij goed werk van doelman Martin Hansen.