Club Achter de Duinen

Advertentie

Volg Cadd op X

Volg Cadd op X

Volg CADD op Threads

Volg CADD op Threads

Voorspellingen-ranking

Voorspellingen-ranking

ADO-statistieken

ADO-statistieken

Inloggen

Naam / e-mail:
Wachtwoord:

Advertentie

Nieuwsbericht

'Periodeprins' aast op zesde titel


Bron: Club Achter de Duinen (http://www.clubachterdeduinen.nl)

25 februari 2023 Nog geen reacties

De strijd om de derde periodetitel nadert zijn ontknoping en ADO Den Haag heeft daarin de beste papieren.

 

Toch is bij de Haagse club richting het belangrijke duel met FC Den Bosch volgens betrokkenen van extra spanning geen sprake. Zeker niet bij 'periodeprins' Sonny Stevens, zo schrijft het AD.
 

Oké, drie komen er voort uit één seizoen, met Cambuur in 2020-2021. Maar met maar liefst vijf (!) gewonnen periodetitels in zijn loopbaan kun je Sonny Stevens met recht een 'periodeprins' noemen. Sinds de statistieken vanaf het seizoen 2008-2009 worden bijgehouden is de doelman er, samen met teamgenoot Gregor Breinburg en Erik Schouten, recordhouder mee.

Een verbaasde Stevens reageert er richting het duel met FC Den Bosch met een glimlach op. ,,Ik wist er eerlijk gezegd niks van", zegt hij. ,,Die met Cambuur staan me nog bij. Toen hadden we een abnormaal goed seizoen. Maar die andere twee? Met FC Volendam? Ik geloof het hoor. Het is inmiddels alweer een tijdje terug. Geen verkeerd aantal in ieder geval."

Breinburg en Stevens komen binnenkort mogelijk samen aan kop, want met nog drie duels ligt ADO Den Haag op koers voor een periodetitel. Het zorgt bij de supporters logischerwijs voor opwinding. Maar binnen de Haagse club? Daar zorgt het, hoewel op het trainingscomplex een foto van de stand van de derde periode hangt, volgens Stevens niet voor al te veel gekkigheid.

,,Kijk, in de groepsapp werd maandag na de nederlaag van NAC 'zijn we nog wakker, mannen?' geschreven, dus natuurlijk leeft het. Maar van spanning of nervositeit is volgens mij geen sprake. Of ik daar met mijn ervaring nog een rol in speel? Nee hoor, ik heb het idee dat de jongens gewoon gefocust zijn. We zullen zelf onze punten moeten pakken."

Ook trainer Dick Advocaat wilde op de persconferentie niet te hoog van de toren blazen. De Hagenaar pareerde elke vraag over een mogelijke periodetitel door te zeggen dat de volgende wedstrijd de meest belangrijke is. ,,Zo zie ik dat in ieder geval. Spanning in de groep? Nee, die merk ik niet", aldus Advocaat.

Bij Stevens is sowieso eerder het woord ontspanning van toepassing. Hij voelt zich prettig bij ADO, waar hij vanaf het begin in de basis staat. ,,Het draait lekker sinds ik hier ben. Op privévlak is alles qua verhuizing inmiddels goed geregeld. Ik kwam sowieso in een warm team terecht. En verder moest ik doen wat ik al bizar lang doe, tegen een bal schoppen", zegt Stevens met een lach.

Als hij en zijn ploeggenoten de komende drie wedstrijden goed tegen een bal schoppen, kan het Bronzen Schild zomaar in Haagse handen zijn. Voor Stevens zou het, ervan uitgaande dat ADO het 'pas' in de laatste speelronde van de periode zou flikken, betekenen dat hij al na zes competitieduels in het groen-geel een prijs pakt.

,,Dat zou de snelste prijs zijn die ik ooit heb gewonnen, haha", zegt Stevens, die in vier duels drie tegengoals kreeg. ,,We moeten het enerzijds wat loslaten, anderzijds moeten we natuurlijk weten waarvoor we spelen. Voor mijn zesde periodetitel? Daar gaat het me niet om. Het zou gewoon mooi zijn om een periodetitel naar Den Haag te halen.

 

Bron: AD/Stan Wagtman

Lees meer over

Reacties

Er zijn nog geen reacties.

Spelersklassement

De top3:
Henk Veerman Jort van der Sande Daryl van Mieghem

Laatste wedstrijd

Logo SC Telstar Logo ADO Den Haag
3-1
15 maart 2024

Volgende wedstrijd

Logo ADO Den Haag Logo FC Groningen
Vandaag om 20:00 uur
Bingoal Stadion

Advertentie

Keuken Kampioen Divisie

1 Willem II + 31 - 66
2 Roda JC + 31 - 61
3 FC Groningen 30 - 57
4 ADO Den Haag 31 - 55
5 FC Dordrecht 31 - 54
6 Graafschap 31 - 52
7 NAC Breda 31 - 49
8 Jong AZ 31 - 46
9 FC Emmen 30 - 42
10 SC Cambuur 31 - 42
11 VVV-Venlo 31 - 42
12 Helmond Sp. 31 - 41
13 MVV Maastr. 31 - 40
14 FC Eindhoven 31 - 38
15 Jong Ajax 31 - 36
16 TOP Oss 31 - 29
17 Jong PSV 31 - 28
18 Telstar 31 - 27
19 FC Den Bosch 31 - 23
20 Jong Utrecht 31 - 23