Club Achter de Duinen

Advertentie

Volg Cadd op X

Volg Cadd op X

Volg CADD op Threads

Volg CADD op Threads

Voorspellingen-ranking

Voorspellingen-ranking

ADO-statistieken

ADO-statistieken

Inloggen

Naam / e-mail:
Wachtwoord:

Advertentie

Nieuwsbericht

‘Positie Wigt staat onder druk’


Bron: Club Achter de Duinen (http://www.clubachterdeduinen.nl)

12 december 2015 32 reacties

Het is nog maar de vraag of algemeen directeur Jan Willem Wigt aanblijft bij ADO.

 

Op basis van gesprekken met betrokkenen, denkt Omroep West dat hier volgende week wellicht een einde kan komen. Op vrijdag vindt de aandeelhoudersvergadering plaats. ADO-baas Wang Hui is daarbij aanwezig.

 

Er zou onvrede zijn over de verminderde sponsorinkomsten en het feit dat Chinese ondernemers niet voor ADO kiezen.

 

Wigt belegde afgelopen maandag een persconferentie om uit te doeken te doen dat Wang Hui de beloofde investeringen niet nakomt. Toen Wigt maandag werd gevraagd naar zijn toekomst, was zijn antwoord: “We zullen zien. Misschien wil Wang mij wel niet meer.”

Reacties

Grijns

@ Wes

Als dat zo is is dat niet zo fraai inderdaad dat ben ik met je eens.
Alleen denk ik dat het een positief iets kan zijn twee kanten op.
Dus kennis naar China en geld richting ADO. Als hij alleen kennis naar China zou willen halen is dit wel een hele omslachtige manier om dat te doen en kan dat op veel eenvoudigere manieren. Ik weet niet wat Dhr. Wang van plan is en kan alleen uitgaan van wat er bij ADO aan veranderingen plaatsvinden.
Ik heb wel het gevoel dat er gebouwd wordt of die wens er in elk geval is. Dat dit bouwen wat klungelig overkomt vind ik niet zo raar want ga er maar aan staan om dit te organiseren... Met geld alleen kom je er niet. Het gaat er echt om dat hij iemand vindt waarop hij kan vertrouwen en kundig is om op een goede manier te investeren en organiseren en dat begint met een goede daadkrachtige algemeen directeur lijkt me. Ik heb niet de indruk dat Dhr. Wigt daar de aangewezen persoon voor is en wellicht denkt Dhr Wang dit ook.
Wat Wang heeft gezegd over championsleauge ed. zie ik als overmatig enthousiasme zonder te weten wat daar precies voor nodig is. Daar is hij inmiddels zelf ook wel achter lijkt me en daar zul je hem waarschijnlijk ook niet meer over horen omdat dit wat ingewikkelder ligt dan hij in 1e instantie voorzien
Nogmaals: Ik weet het ook niet en ik gis ook maar wat. Het lijkt me alleen niet verstandig om meningen van mensen te volgen die ook maar wat gissen als bijvoorbeeld de media, Advocaat, Fontein en zelfs Wigt.
Er is er maar 1 die precies weet wat hij wil en dat is Wang zelf.
Om strategische redenen die positief zijn voor ADO is het verstandig om nu nog niet volledige inzage in die ideeen te geven. Of dat de werkelijke reden is weet ik natuurlijk ook niet. Afwachten maar.
Dinsdag 15 december 2015 om 03:23 uur

Wes

@Grijns

Die Correctie is een beetje onder de gordel.. foei!

Ik denk dat jij prima zal functioneren onder je vriend Wang en geen probleem zou hebben ja te knikken als hij dat wil. Helaas kan ik het respect niet opbrengen voor een persoon die "onze" club gebruikt om een bedrijf op te zetten gebaseerd om miljoenen subsidies te strijken bij de Chinese overheid en de club zelf met loze beloften. Zoals 15 miljoen investeren de eerste twee jaar, bij de eerste 5 eindigen in een paar jaar, ADO internationaal bekend maken, EL.CL. En daarna niets meer laten horen. Alleen betalen als er een alarmbelletje rinkelt om het hooft boven water te houden en verder niets. Als men hier gaat piepen nog roepen ook dat men bij ADO te weinig doet om inkomsten te genereren en sponsors binnenhaalt terwijl men hier zich de blubber werkt zonder te weten welke koers hij wil varen. Iedereen weet dat je eerst moet investeren om te oogsten en dat weet hij als zakenman ook wel. Wat hij doet is enkel pappen en nat houden voor zichzelf en niets ten goede voor "onze" club.
Maandag 14 december 2015 om 20:37 uur

Grijns

Correctie: ipv onze club bedoelde ik te zeggen : de club.
Maandag 14 december 2015 om 18:35 uur

Grijns

@ Wes

Ik ben het eens met wat JB in essentie zegt en dat is dat er eigenlijk niks aan de hand is.
Daarom vind ik dat Wigt en anderen niet zo paniekerig en overemotioneel zouden hoeven reageren.
Er is totaal geen reden om je niet op een nette manier uit te laten over de eigenaar. ipv Chinese hond en dergelijke bewoordingen. Dat vind ik respectloos ten opzichte van iemand die zegt iets te willen bewerkstelligen voor de club. Hoe er vorige week is gereageerd, ook door mensen van onze club, past natuurlijk totaal niet bij de situatie die er was. Er moest 18 december een rekening worden betaald dan hoef je niet 2 weken voor die datum een bak stront te legen met onzin.

Maandag 14 december 2015 om 18:28 uur

Wes

@Grijns
Als dit voor jou het juiste perspectief is dan ben jij wellicht geschikt om op de plek van Wigt te gaan zitten en ja te knikken als de Chinees dat vraagt.
Ik vind dat JB het prima uitgelegt heeft in deze topic, ik denk dat hij het bij het rechte eind heeft, jou mening respecteer ik maar deel hem niet
Maandag 14 december 2015 om 18:09 uur

Grijns

Ik lees wat anderen vinden en daarop reageer ik. Ik heb respect voor die meningen alleen lijkt het mij handig om van het juiste > realistische perspectief uit te gaan.
De zin van mij die je citeert laat alleen maar zien dat ik wel vanuit een realistisch (zakelijk) standpunt kijk. Want zo is het feitelijk gewoon.
Misschien kun jij beter doen wat je mij adviseert. Verder hou ik meer van reacties met enige inhoud. Succes daarmee!
Maandag 14 december 2015 om 15:05 uur

Wes

@Grijns
Je blijft maar je eigen zienswijze verkondigen dat Wigt de vuile was buiten hangt en dat Wang alles maar mag omdat het zijn club is. Dat wij te gast zijn en dat het jij allemaal niet uit maakt. Als je een beetje meer leest wat een ander vind (en daar over nadenkt) i.p.v. alleen maar schrijft wat je zelf denkt dan kom je misschien nog verder in dit leven.
Citaat van jezelf:
Dat ADO onze club is zou alleen logisch zijn uit monden van de familie Wang en niet uit monden van klanten zoals jij en ik.
Dit zegt eigenlijk genoeg over jou dus ik laat jou voor wat je bent

Maandag 14 december 2015 om 14:49 uur

Grijns

Ik heb tot nu toe geen aanmerkingen op de handelswijze van Dhr. Wang.
Natuurlijk zou ik bijvoorbeeld liever een betere algemeen directeur, technisch directeur, en trainer zien bij ADO. Maar ik besef dat dit in 6 maanden tijd een bijna onmogelijke opgave is. In sprookjes geloof ik al even niet meer.
Het gaat er nu om dat de club in de ere blijft en daar is in voorzien.
Dank u meneer Wang.
Maandag 14 december 2015 om 13:07 uur

Grijns

@ Wes

Als Wigt er genoeg van heeft lijkt het me beter een beter plan om te vertrekken ipv de "vuile was" te gaan buiten hangen. Paniek saaier om niks. Gewoon doen wat je moet doen en dat is centjes verdienen voor ADO.

Wang mag en kan de club voor lul zetten in de media want hij is eigenaar. Ik neem aan dat Wang "de club voor lul zetten" niet heeft opgenomen in het takenpakket van zijn directeur.
Bedrijven werken nu een maal op een bepaalde manier en zijn niet te vergelijken met "volksclubs" uit het verre verleden. Zou een hoop frustraties schelen bij de mensen als ze dat zouden inzien lijkt me.
Maandag 14 december 2015 om 12:45 uur

Grijns

@fcdhbubbels

Ik geloof alleen dat Dhr Wang de eigenaar is met alle consequenties van dien en volgens mij klopt dat ook wel.
Hij kan doen wat hij wil en ik hoop dat hij er iets leuks van maakt, maar de toekomst zal het leren. Ik heb geen verwachtingen verder.
Heb een aantal zaken gezien die ik verbeteringen vind op het verleden voor Wang, maar daarmee ben ik nog niet overtuigd. Ik weet dat zon proces tijd neemt en het starten van zon proces met horten en stoten gaat. Ik ben geduldig en wacht rustig af. Voor mij is het bestaansrecht van een voetbalbedrijf afhankelijk van hoe men handelt. Maken ze er een zooitje van dan horen ze naar de kloten te gaan. Handelt men correct dan kan het een topclub worden. Het mij om het even. Ik verbind mijn hart niet aan bedrijven. Betaald te gast of niet zijn maakt niks uit. Je blijft te gast. Niemand dwingt jou om te gaan of te vertrekken. Je bent in elk geval niet de eigenaar. Dat ADO onze club is zou alleen logisch zijn uit monden van de familie Wang en niet uit monden van klanten zoals jij en ik. Die tijden zijn namelijk inmiddels lang vervlogen.
Maandag 14 december 2015 om 12:32 uur

Wes

@JB
Ben het volledig eens, Wigt heeft de club juist schade bespaard en Wang laten weten dat het zo niet langer kan. Als Wang hem hierom de laan uitstuurd is het vuile Chinese hond en moeten we hem echt Den Haag uit treiteren.
Maandag 14 december 2015 om 11:50 uur

dick

Gewoon , heel gewoon wat meer respect voor de heer Wigt , zou op zijn plaats zijn
Maandag 14 december 2015 om 11:45 uur

JB

Nogmaals, als Wigt geen persconferentie had belegd om in alle transparantie de huidige situatie toe te lichten voordat de Valentijn Driessens, Freek Jansens en JHdB-en van Nederland weer met vette koppen halve waarheden en hele leugens de wereld in hadden geslingerd over de financiële situatie, was het ook niet goed geweest.

Bij ADO heeft men (Wigt) gewoon de regie genomen over de berichtgeving over de financiën.

Maar ja, bij de meesten hier kunnen mensen die wèl de handen uit de mouwen steken bij ADO het alleen maar fout of verkeerd doen.
Maandag 14 december 2015 om 09:42 uur

fcdhbubbles

@ Tja tuurlijk natuurlijk stappen grote bedrijven uit de regio in als nieuwe sponsor, want die willen wekelijks voor paal staan op foxsports met clown WANgbetaler erbij!

Opzouten met die WANgbetaler niks zeggende prutser die de club in een houtgreep heeft...
Maandag 14 december 2015 om 09:30 uur

JB

Ik snap al die "vuile was" opmerkingen over Wigt niet.

Vanaf september t/m begin december is alles binnenskamers gehouden en neem ik aan dat er een heleboel geprobeerd is om Wang op zijn verplichtingen te wijzen.

Dat Wigt vervolgens vorige week in een persconferentie aangeeft hoe de vork op dit moment in de steel zit is niet meer dan logisch.
Ten eerste werd de jaarrekening gepubliceerd, waarin de accountant opmerkingen over de liquiditeit van de komende maanden maakt.
Ten tweede moest de liquiditeitsbegroting voor de tweede helft van het seizoen bij de KNVB ingediend worden en de situatie is heel simpel, dat als Wang de overeengekomen termijnen niet overmaakt, deze begroting niet sluitend gemaakt kan worden voor het komende halve seizoen.

Overigens is een liquiditeitsbegroting iets heel anders dan "DE" begroting en gaat er enkel over of je op de korte termijn genoeg geld binnen krijgt om je rekeningen en salarissen op tijd te betalen.
Dus enkel cash in en cash uit.
Geld wat je later krijgt (bijv. televisiegeld) kan je nu eenmaal niet nu uitgeven.

Een snelle rekensom leert ook dat het probleem helemaal niet zo groot is. Wang zou 3,7 miljoen betalen dit seizoen en in het slechtste geval is het liquiditeitstekort 1,3 miljoen.
Met andere woorden, als Wang over de brug komt, "zwemt" de club in het geld., oftewel is er een overschot van minimaal 2,4 miljoen dat te besteden is.
Maandag 14 december 2015 om 09:26 uur

fcdhbubbles

Serieus en dan zijn er nog die in deze Chinees geloven ach ach ach...
@ Grijns aandelen United Vanssen?? met je te gast zijn geen eigenaar ja hehe.. betaald te gast zijn dan he...
Maandag 14 december 2015 om 09:21 uur

Wes

@Grijns
Zo interpreteer jij het niet ik, de club voor lul zrtten heeft de chinees al vollop gedaan en dat zal hij blijven doen. Ik denk dat Wigt bewust de erecode brak en dacht k heb er nu genoeg van.
Zondag 13 december 2015 om 23:41 uur

Grijns

@ Wes

Zonder geld is er al een hoop te doen bij ADO. De club voor lul zetten in de media is daar niet 1 van.
Zondag 13 december 2015 om 22:49 uur

Wes

@Tja
Als je wint heb je vrienden en om winst te oogsten moet je eerst zaaien! Je weet zelf wel dat bedrijven graag willen instappen in een succesverhaal maar huiverig zijn erin te investeren dus eerst succes en dat betekend investeren in de selectie zodat we een team hebben staan dat wint! Dus meneer Wang mag eerst wel eens zijn knip trekken i.p.v. zijn grote mond. Als Wigt eruit ligt komt dat door zijn uitlatingen en niet zijn beleid, het lijkt wel alsof hij het zelf zat is en bewust de erecode brak. Ik denk serieus dat geen enkele goeie directeur in deze boot wil stappen onder een regime als deze! We zitten met een behoorlijk Chinees probleem!!
Zondag 13 december 2015 om 17:30 uur

Tja

@Haagsicoon
Geloven doen we in de kerk
Wigt is gewoon te licht.
Zondag 13 december 2015 om 17:00 uur

Grijns

@ Tja

Zo is het maar net
Zondag 13 december 2015 om 14:30 uur

Haagsicoon

@Tja Geloof dat Wigt sinds 1 Juli officieel directeur is dus dat geleuter van jou Dat hij dus er niet in geslaagd is spelers te laten scouten die later met miljoenen winst verkocht kunnen worden.
Dat hij er niet in geslaagd is andere inkomsten te genereren, bv door grote ondernemingen die DenHaag telt te binden als sponsor." slaat dus werkelijk nergens op.
Dan man zit er pas een maandje of 6 als directeur dan moet hij het ineens wel voor elkaar krijgen wat een ander ook niet is gelukt zoals spelers laten scouten en voor miljoenen verkopen en grote ondernemingen die Den Haag telt te binden als sponsor als die grote ondernemingen dat hadden gewild waren ze er lang geweest.
Zondag 13 december 2015 om 14:22 uur

Grijns

@ fcdhbubbles

Onze club? Volgens mij is de club van meneer wang.
Als je ergens te gast mag komen ben je niet gelijk eigenaar he.
Zondag 13 december 2015 om 14:18 uur

Rikkie

@ Tja
Niets aan toe te voegen !
Zondag 13 december 2015 om 13:12 uur

Tja

Dat is het nadeel indien een club overgenomen wordt door een buitenlandse investeerder of eigenaar.
Ook in ons land geldt voor de werknemer dat de baas bepaalt hoe en wat er geproduceerd wordt en wat de spelregels zijn.
Elke directeur die instapt in dit soort situaties weet dat hij het uitvoerende verlengstuk van de grote baas is en niet het pluchegeile eigenwijze baasje moet spelen.
De heer Wigt heeft dit alles te licht opgevat en er niet bij stilgestaan dat hij geen voetbal netwerk heeft.
Dat hij dus er niet in geslaagd is spelers te laten scouten die later met miljoenen winst verkocht kunnen worden.
Dat hij er niet in geslaagd is andere inkomsten te genereren, bv door grote ondernemingen die DenHaag telt te binden als sponsor.
Dat hij de mist in gaat door zijn baas negatief in een persconferentie neer te zetten.
Dat is een doodzonde voor elke directeur, de vuile was hang je nooit buiten,dat soort problemen dien je intern op te lossen.
De heer Wigt is wellicht een aardige man maar te licht voor deze functie en hij kan beter vandaag de handdoek in de ring gooien dan straks publiekelijk af geserveerd te worden door zijn broodheer.
Zondag 13 december 2015 om 13:00 uur

fcdhbubbles

Het is verbazingwekkend hoe wij als supporters erbij staan te kijken hoe die Wangbetaler met onze club omgaat.

Die vent is niet serieus te nemen met zijn uitlatingen in de pers toen hij net kwam ... ADO bekend over de hele wereld, CL spelen..nu recent ADO moet geld gaan verdienen echt TE BELACHELIJK voor woorden om het nog maar niet te hebben over zijn betaalgedrag ... En kom nou niet met die onzin excuses cultuurverschil JIJ KOOPT EEN CLUB IN NL op WANGBETALER!! Jij hebt je aan te passen zint je het niet WANGBETALER opzouten dan!! en zet je aandelen te koop en ga op zoek naar een ander slachtoffer... Ik wordt als supporter godverdomme gewoon uitgelachen om JOU WANGBETALER met je achterlijke uitlatingen..
Zondag 13 december 2015 om 12:18 uur

fcdhbubbles

Perfect verwoord Wes!!

Het wordt voor een ieder die de club in het hart heeft prioriteit nummero uno om die Wang omver en uit de club te kegelen!!
Zondag 13 december 2015 om 12:10 uur

gerard

we zijn de afgelopen 10 jaar niet gezegend met een goed directuer . ik vind Wigt eigen lijk een van de beste
Zondag 13 december 2015 om 09:50 uur

Wes

Geen enkele directeur zou wel goed functioneren onder het chinese bewind. Geen enkele!. ADO heeft maar één baas en dat is United Vansen en die geven er geen moer om, Geven alleen het noodzakelijke uit en de directeur moet een jaknikker zijn anders ligt hij er uit.
Zondag 13 december 2015 om 09:18 uur

John Wright

Terecht, als je deze prutsscoach nog een contractverlenging geeft terwijl zijn houdbaarheidsdatum allang verlopen is.
Zaterdag 12 december 2015 om 23:33 uur

Grijns

Zou perfect zijn, met zo`n droppie kom je nergens.
Zaterdag 12 december 2015 om 23:30 uur

Haagsicoon

Ach we zijn niet anders gewend geloof alweer de 10e directeur in 6 jaar bij Ado Den Haag .Kom maar op wie volgt en een die Wang niet zal tegenspreken de eigenaar zoekt een jaknikker en alles doet wat meneer Wang zegt.
Zaterdag 12 december 2015 om 23:16 uur

Spelersklassement

De top3:
Henk Veerman Jort van der Sande Daryl van Mieghem

Laatste wedstrijd

Logo NAC Breda Logo ADO Den Haag
2-2
3 mei 2024

Volgende wedstrijd

Logo ADO Den Haag Logo Jong PSV
10 mei 2024 om 20:00 uur
Bingoal Stadion

Advertentie

Keuken Kampioen Divisie

1 Willem II * 37 - 76
2 Roda JC + 37 - 75
3 Groningen + 37 - 72
4 FC Dordrecht 37 - 68
5 ADO Den Haag 37 - 63
6 Graafschap 37 - 63
7 NAC Breda 37 - 55
8 FC Emmen 37 - 54
9 MVV Maastr. 37 - 53
10 Jong AZ 37 - 53
11 Helmond Sp. 37 - 50
12 VVV-Venlo 37 - 48
13 SC Cambuur 37 - 46
14 Jong Ajax 37 - 40
15 FC Eindhoven 37 - 40
16 Jong PSV 37 - 37
17 Telstar 37 - 35
18 FC Den Bosch 37 - 33
19 TOP Oss 37 - 33
20 Jong Utrecht 37 - 25