Punt ADO na comeback in opmerkelijk duel in Tilburg

24 februari 2021 4 reacties

De degradatiekraker van ADO tegen Willem II is geëindigd in een 1-1-gelijkspel.

De ploeg van Ruud Brood schiet niet veel op met de remise. Toch is er ook enige opluchting. Vlak na rust stond ADO namelijk met 1-0 achter en speelde met een man minder.

ADO voetbalde in Tilburg niet alleen tegen Willem II, maar ook tegen scheidsrechter Siemen Mulder. De arbiter bakte er weinig van.

Aan het begin leek ADO nog goed weg te komen nadat een goal van de thuisploeg werd afgekeurd. Daarna was Mulder ADO minder goed gezind. De arbiter zag na 40 minuten spelen een 100 procent-penalty voor ADO over het hoofd. Ricardo Kishna werd met een knietje in zijn knieholte gevloerd. Mulder wuifde het weg.

Een paar minuten later mocht Tomislav Gomelt vertrekken. De Kroaat maakte een sliding naar de voeten van zijn tegenstander. De actie was dom, want de bal was al ver weg. Wel kreeg een Willem II-speler even daarvoor met dezelfde tackle op Bobby Adekanye ‘slechts’ geel.

Als klap op de vuurpijl kreeg Willem II aan het begin van de tweede helft een penalty cadeau. Mulder legde de bal op de stip nadat Michiel Kramer zijn tegenstander met een schouderduw van de bal wegzette. De ploeg uit Brabant benutte de strafschop.

ADO toonde veerkracht. Na de openingstreffer kwam de residentieclub beter in de wedstrijd. Bij de gelijkmaker moest Mulder er weer aan te pas komen. Kramer werd gevloerd en de scheidsrechter gaf dit keer wel een pingel. Shaquille Pinas schoot hem onberispelijk binnen.

Toen een Willem II-speler daarna zijn tweede gele kaart kreeg, stond het op alle fronten weer gelijk. Daar bleef het ook bij. ADO moest een tandje terugschakelen en koesterde het punt.