Punt na zoutloos duel tegen Heracles

29 februari 2020 11 reacties

ADO Den Haag heeft een punt overgehouden aan de thuiswedstrijd tegen Heracles.

Beide ploegen wisten zaterdagavond niet te scoren, waardoor de wedstrijd in 0-0 eindigde.

Het Haagse publiek kreeg wederom een matig duel voorgeschoteld. Achterin gaf ADO nauwelijks iets weg, maar aanvallend maakte de ploeg van Alan Pardew weinig klaar. Af en toe speelde ADO net kick and rush.

De beste mogelijkheden waren wel voor de residentieclub  Omar Bogle leek in de tweede helft de 1-0 op zijn schoen te hebben. Uit een voorzet van Laurens de Bock kwam de spits in scoringspositie. Hij tikte de bal alleen tegen de voet van de keeper aan.

Even later was Lex Immers dichtbij de openingstreffer. Na een goede actie van Crysencio Summerviile wist de middenvelder de bal niet ver genoeg in de hoek te schieten.

ADO eindigde het duel met 10 man. Shaquille Pinas kreeg in blessuretijd zijn tweede gele kaart en mist AZ. De rode kaart was zuur omdat scheidsrechter Bax voor rust nog flink marchandeerde en verzuimde om een van de Heracles-spelers de tweede gele kaart te geven.

Door deze nederlaag staat ADO zes punten achter nummer 16 PEC. Degradatie ontlopen wordt langzamerhand een onmogelijke opgave voor de residentieclub.