Punt voor ADO in openingsduel

12 augustus 2012 4 reacties

ADO Den Haag heeft een punt overgehouden aan de eerste wedstrijd van het nieuwe seizoen. De ploeg van Maurice Steijn speelde in Arnhem 2-2 tegen Vitesse.

Het duurde  50 minuten voordat deze wedstrijd pas echt loskwam. De residentieclub was voornamelijk bezig geweest met verdedigen, maar kwam wel verrassend op voorsprong toen Tjaronn Chery met een knap afstandschot scoorde.

Lang kon de geelgroene formatie niet genieten van de 0-1, want binnen een minuut zorgde Vitesse-spits Bony alweer voor de gelijkmaker. Terwijl de toeschouwers nog aan het bijkomen waren van de twee snelle goals, maakte Danny Holla er alweer 1-2 van.

Het lukte ADO Den Haag niet om de voorsprong vast te houden. Ruim ene kwartier voor tijd kwamen de Gelderlanders weer op gelijke hoogte. Wel kon het vernieuwde Haagse elftal het punt veiligstellen.

Maurice Steijn tekende vooraf voor dit resultaat. De oefenmeester zal vermoedelijk tevreden zijn met het gelijke spel. De zes gele kaarten die zijn ploeg heeft moeten incasseren zullen hem waarschijnlijk minder bekoren. Dat kan in de tweede seizoenshelft voor te veel schorsingen gaan zorgen.