Punt voor ADO tegen Ajax

23 september 2012 1 reactie

ADO Den Haag heeft een punt overgehouden aan het thuisduel tegen Ajax. De residentieclub wist een goede eerste helft net niet goed genoeg uit te buiten voor de volle winst.

De ploeg van Maurice Steijn speelde een puike eerste helft. De Haagse formatie zette het mes op de keel van de twijfelende Amsterdammers en creëerde zonder een enkele overtreding  een aantal goede kansen.

Al binnen een paar minuten had het 2-0 kunnen staan. Eerst was het Mike van Duinen die vogelvrij net over kopte.  Kort daarop schoot Jens Toornstra via de keeper op de lat. Hij kon daarmee net niet profiteren van het onderscheppen van een bal.

Na een klein kwartier was het wel raak. Tom Beugelsdijk, die in de basis startte, kopte raak vanuit een corner en zette het Kyocera Stadion in vuur en vlam.

Na de rust kreeg Ajax wat meer ruimte en kwam beter in de wedstrijd. Desondanks had de Haagse voorsprong via Van Duinen of Rydell Poepon verdubbeld kunnen worden.

Na defensief geklungel wist het elftal van Frank de Boer op gelijke hoogte te komen en ging het op zoek naar de gelijkmaker. ADO Den Haag kwam nog goed weg toen scheidsrechter Makkelie een handsbal van Christian Supusepa over het hoofd zag. De arbiter leek de enige in het stadion die het ontging.

In de laatste minuten waren Poepon en Charton Vicento nog dicht bij een doelpunt. Aan de andere kant van het veld redde Robert Zwinkels knap nadat Boerrigter vanaf de het doelgebied vrijuit kon inschieten.