Punt voor Advocaat in laatste thuiswedstrijd

12 mei 2023 1 reactie

ADO Den Haag heeft een punt overgehouden aan de laatste thuiswedstrijd van dit seizoen.

De Haagse ploeg kwam niet verder dan 2-2 tegen de nummer 19 van de Keuken Kampioen Divisie. Een resultaat dat goed paste bij het afgelopen seizoen.

ADO speelde nergens meer voor, maar dat zorgde niet voor extra elan in de ploeg. De residentieclub kwam wel tweemaal op voorsprong. Malik Sellouki zette voor rust het eerste doelpunt op zijn naam. De middenvelder brak door en schoot hard raak.

Lang kon ADO niet genieten van de voorsprong. De gelijkmaker lag een paar minuten later al in het net.

In de tweede helft had Sellouki weer een groot aandeel in de 2-2. De Fransman werd in het strafschopgebied onderuitgehaald, waarna de scheidsrechter naar de stip wees. Thomas Verheydt schoot vanaf elf meter beheerst binnen.

De 2-2 viel nog sneller dan bij de 1-1. Twee minuten na de goal van Verheydt scoorde Dordrecht alweer. In de slotfase ging ADO nog wel voor de winst. Joël Zwarts en invaller Mario Bilate probeerden het winnende doelpunt te maken. Beide vonden de keeper van de schapenkoppen op hun pad.

Zo eindigde de laatste thuiswedstrijd van Dick Advocaat als ADO-trainer in een gelijkspel. Over een week wordt het seizoen afgesloten bij Jong AZ.