Puntje voor ADO na arbitrale dwalingen

5 maart 2017 3 reacties

ADO Den Haag heeft een punt overgehouden aan de uitwedstrijd tegen FC Utrecht.

Normaals gesproken is zo’n resultaat niet slecht tegen de nummer vier van Nederland. Toch zal de ploeg van Groenendijk met een ‘’wat als’-gevoel terug de bus instappen.

ADO Den Haag had aan het einde van de eerste helft namelijk recht op een loepzuivere penalty. De doorgebroken Guyon Fernandez werd gevloerd, maar scheidsrechter Gözübüyük durfde de bal niet op de stip te leggen.

Ook in de tweede helft hield de arbiter een tweede gele kaart voor een van de Domstedelingen op zak. Dat terwijl Wilfired Kanon om helemaal niets op de bon ging. De wedstrijd had daarom heel anders kunnen aflopen. Dat is jammer voor ADO, zeker omdat de concurrentie dit weekend ook punten pakte en de residentieclub met deze uitslag niet veel opschiet.

Ten tijde van de niet gegeven pingel stond het al 1-1 in de Galgenwaard. ADO was als eerste op voorsprong gekomen dankzij Dion Malone. De middenvelder profiteerde van geklungel van oud-ADO-speler Ramon Leeuwin. De groengele formatie kreeg nog kansen op de score te vergroten, maar verzuimde dat.