Puntje voor ADO tegen Heerenveen

22 februari 2020 3 reacties

ADO Den Haag keert met een punt terug uit Friesland.

De ploeg van Alan Pardew speelde 2-2 tegen gastheer Heerenveen. Toch een teleurstellende uitslag. ADO stond op slag van rust namelijk nog met 2-0 voor.

De residentieclub mocht John Goossens danken voor die voorsprong. Alhoewel de middenvelder geen doelpunt achter zijn naam kreeg, was hij twee keer de gevierde man dankzij puike vrije trappen.

De eerste vrije trap schoot Goossens in de verre hoek en werd nog net door spits Omar Bogle geschampt. De tweede keer koos hij de korte hoek en ging de bal via een Heerenveen-speler het doel in.

Dat ADO voor stond, was wel een klein wonder. De Haagse formatie creëerde helemaal niks en probeerde Heerenveen met man en macht tegen te houden.

Dat leek in eerste instantie nog te lukken ook. Jammergenoeg voor ADO koos de scheidsrechter ervoor om maar liefst vijf minuten blessuretijd aan de eerste helft toe te voegen. Dankzij de die arbitrale beslissing wist Heerenveen in minuut 45+5 de aansluitingstreffer te maken.

In de tweede helft bleef het eenrichtingsverkeer. Heerenveen viel aan, ADO verdedigde. Dat kon geen 45 minuten goed gaan. Toch wist Heerenveen pas in het Haags Kwartier de gelijkmaker te scoren.

Ondanks zes minuten extra tijd kon ADO het gelijke spel wel vasthouden. ADO mag in de handen knijpen met het puntje, maar schiet er eigenlijk nauwelijks iets mee op. PEC staat nog steeds vier punten voor op de ranglijst.