Roda JC gaat met punt naar huis

14 december 2008 4 reacties
ADO Den Haag is er niet in geslaagd om de laatste thusiwedstrijd van het seizoen winnend af te sluiten. Tegen Roda JC bleef het bij een niet echt opwindende 1-1.

De ploeg van André Wetzel kwam voortvarend uit de startblokken. Met de 0-4 in Breda nog in het achterhoofd werd er met zelfvertrouwen en kracht gevoetbald. Dat Karim Soltani tien minuten voor de rust zijn ploeg op voorsprong zette, was dan ook geen verrassing.

Wel verbaasde Roda alle toeschouwers door in de blessuretijd voor de rust de 1-1 binnen te schieten. Meeuwis was de Zuid-Limburgse doelpuntenmaker.

Na de rust waren de rollen omgedraaid. Bij ADO Den Haag ging het niet meer via de automatismen. De Haagse formatie had moeite met het maken van het spel en het lukt niet om een fatsoenlijke aanval op te bouwen. Het was na de rust daarom juist Roda dat meerdere kansjes kreeg. Doelpunten werden er alleen niet gemaakt en zo bleef het bij 1-1.