Club Achter de Duinen

Advertentie

Volg Cadd op X

Volg Cadd op X

Volg CADD op Threads

Volg CADD op Threads

Voorspellingen-ranking

Voorspellingen-ranking

ADO-statistieken

ADO-statistieken

Inloggen

Naam / e-mail:
Wachtwoord:

Advertentie

Nieuwsbericht

Rodriguez vindt zijn draai, maar kan puntenverlies niet voorkomen


Bron: Club Achter de Duinen (http://www.clubachterdeduinen.nl)

8 april 2023 Nog geen reacties

Dat ADO Den Haag tegen Roda JC kostbare punten verspeelde, daar kon Guillem Rodriguez weinig aan veranderen.

 

De Spaanse rechtsback die van alle ADO-spelers de afgelopen anderhalve maand de meeste intercepties maakte en de meeste passes verstuurde kreeg veelvuldig de ruimte, maar verder dan een uiterst gevaarlijke voorzet in de 68ste minuut kwam het voor Rodriguez niet.

Een dag eerder heeft hij zich zojuist van het trainingscomplex naar het stadion van ADO Den Haag gehaast als hij voor het interview met het AD op een loungestoel neerploft en hoofdschuddend naar buiten kijkt. Geen weersomstandigheden voor een Spanjaard, maakt hij op een regenachtige middag in woord en gebaar duidelijk.

 

Eenzaamheid

 

Maar na ruim dertien maanden in zijn appartement in Scheveningen is hij er inmiddels aan gewend. Hoewel zijn eerste maanden in Den Haag lastig zijn, heeft hij zijn draai inmiddels gevonden. ,,In het begin voelde ik me soms wel eenzaam. Mijn Engels was heel slecht en ik zocht elke dag telefonisch contact met mijn familie in Spanje. Maar dat nam het gevoel van eenzaamheid niet altijd weg. Laten we zeggen dat het de prijs is die je ervoor betaalt als je wil slagen als profvoetballer."

Na zijn eerste seizoen in dienst van ADO spreekt Rodriguez vloeiend Engels, grapt en grolt hij met medespelers, is hij dikke maatjes met Sacha Komljenovic en wisselt hij af en toe wat Spaans uit met assistent-trainer John Metgod. Opvallend genoeg hebben beiden een verleden bij Real Madrid. Metgod in de jaren 80, Rodriguez tussen 2019 en 2021.

Over die periode raakt de Spanjaard tijdens het interview maar niet uitgepraat. Nadat hij in 2019 vanuit de academie van Girona naar Real Madrid (tweede elftal) verkast, wordt hij voor trainingen geregeld opgetrommeld voor het grote Real Madrid. ,,Dat is natuurlijk wel een droom. Sta je in een partijtje ineens tussen wereldsterren als Luka Modric, Vinicius Junior en Karim Benzema. Dat was wel even aanpoten, want ik weet dat ik een paar keer al vrij snel naar adem moest happen."

Verder dan een paar trainingen met de Madrileense hoofdmacht komt het voor de vleugelverdediger niet, maar tot op de dag van vandaag is hij dankbaar voor de kans die hij er heeft gekregen. ,,Alles draait daar om professionaliteit. Niet alleen op het veld, maar ook daarbuiten. Er wordt bij Real Madrid veel in spelers geïnvesteerd en ze verwachten ook veel terug van je. Ik heb manieren geleerd waar ik nog steeds veel aan heb."

Eén van de personen die Rodriguez in zijn tijd bij de Spaanse topclub bijstond was topspits van weleer Raúl, toen de hoofdtrainer van Real Madrid Castilla. ,,In het begin was ik nogal verlegen, want ja, het is toch Raúl. Maar hij is zo aardig en stelt spelers op een vriendelijke manier op hun gemak. Van zijn positieve benadering van het voetbal én het leven heb ik echt wat geleerd."

 

Spaans gevloek

 

En dat uit zich de laatste weken in een steeds beter wordende vorm waarin Rodriguez verkeert. Alleen daar zullen de Spanjaard en zijn teamgenoten na het puntenverlies tegen Roda JC maling aan hebben. Het zal in de kleedkamer tot het nodige Spaanse gevloek hebben geleid.

 

(bron: AD/Youri Zaat)

Ander nieuws:

Lees meer over

Reacties

Er zijn nog geen reacties.

Spelersklassement

De top3:
Henk Veerman Jort van der Sande Daryl van Mieghem

Laatste wedstrijd

Logo NAC Breda Logo ADO Den Haag
2-2
3 mei 2024

Volgende wedstrijd

Logo ADO Den Haag Logo Jong PSV
10 mei 2024 om 20:00 uur
Bingoal Stadion

Advertentie

Keuken Kampioen Divisie

1 Willem II * 37 - 76
2 Roda JC + 37 - 75
3 Groningen + 37 - 72
4 FC Dordrecht 37 - 68
5 ADO Den Haag 37 - 63
6 Graafschap 37 - 63
7 NAC Breda 37 - 55
8 FC Emmen 37 - 54
9 MVV Maastr. 37 - 53
10 Jong AZ 37 - 53
11 Helmond Sp. 37 - 50
12 VVV-Venlo 37 - 48
13 SC Cambuur 37 - 46
14 Jong Ajax 37 - 40
15 FC Eindhoven 37 - 40
16 Jong PSV 37 - 37
17 Telstar 37 - 35
18 FC Den Bosch 37 - 33
19 TOP Oss 37 - 33
20 Jong Utrecht 37 - 25