Club Achter de Duinen

Advertentie

Volg Cadd op X

Volg Cadd op X

Volg CADD op Threads

Volg CADD op Threads

Voorspellingen-ranking

Voorspellingen-ranking

ADO-statistieken

ADO-statistieken

Inloggen

Naam / e-mail:
Wachtwoord:

Nieuwsbericht

Santy Hulst kreeg faalangst en staat nu voor de klas


Bron: Club Achter de Duinen (http://www.clubachterdeduinen.nl)

18 oktober 2022 3 reacties

Op de plek waar ADO vanavond het bekerduel met Excelsior’31 speelt, droeg Santy Hulst voor het laatst het Haagse shirt.

 

Twaalf duels speelde hij in totaal maar een doorbraak in het groen-geel bleef uit. Na periodes bij FC Dordrecht en De Graafschap stopte de middenvelder op 28-jarige leeftijd met profvoetbal en koos hij voor een compleet andere loopbaan: die van leraar, op de De la Reyschool in Den Haag, staat in het AD.

 

Hulst is inmiddels 35. Hij speelde ook nog bij Scheveningen en HBS. Maar volgens hem had er zoveel meer ingezeten bij ADO.

 

Zeker in het seizoen 2009-2010, als de middenvelder in de competitie voor ADO debuteert tegen Feyenoord en zijn eerste doelpunt maakt tegen Willem II.

 

,,Alleen was ik door blessures altijd wisselvallig. Daar werd ik mentaal zwak door, faalangstig zelfs. Dan kun je niet vrijuit voetballen”, vertelt Hulst, zittend achter zijn bureau in zijn klaslokaal vol witte tafels, groene stoeltjes en aan de muur een landkaart van Nederland.

 

De Leiderdorper, die via RCL en AZ in de zomer van 2008 bij ADO terechtkomt, heeft er inmiddels vrede mee dat het er bij ADO niet uitkwam. Hij is blij met waar hij nu in zijn leven staat. Hulst rondt twee hbo-studies af en heeft inmiddels een vrouw en drie kinderen. En niet te vergeten: een prachtige baan als leerkracht.

 

Hoe dat zo op zijn pad kwam? ,,Dat kwam mede door een programma van De Graafschap voor kinderen die moeilijk op reguliere wijze konden leren. In de acht weken heb ik die kinderen enorme sprongen zien maken. Toen dacht ik: dit is iets voor mij.”

 

Later, terug in Den Haag, deed hij de pabo. Het werk als leraar trok hem meteen. ,,Je bouwt een band met de kinderen op. Ze geven je zoveel energie en blijdschap terug, dat ik daar veel voldoening uit kan halen. De sfeer die op deze school heerst, heb ik daarnaast op geen enkele andere school meegemaakt.”

 

En op zijn drie seizoenen bij ADO kan de voormalig middenvelder met een glimlach terugkijken. ,,Ik speelde in een elftal vol grappenmakers, zoals Pascal Bosschaart, Wesley Verhoek en Ricky van den Bergh. Ik lachte me rot. En ik heb eens in de basis gestaan in de Kuip tegen Feyenoord, met Giovanni van Bronckhorst als directe tegenstander. We pakten een punt en ik speelde Van Bronckhorst uit met een trucje. Dat zijn allemaal mooie herinneringen.”

Lees meer over

Reacties

Hmmm

Leuk stukkie en mooi voor Santy!!
Dinsdag 18 oktober 2022 om 11:24 uur

guru

Was toch best een redelijke voetballer?
Dinsdag 18 oktober 2022 om 11:02 uur

radar

Mooi verhaal. Santy blij met de school en de school vast met Santy
Dinsdag 18 oktober 2022 om 08:24 uur

Spelersklassement

De top3:
Henk Veerman Jort van der Sande Daryl van Mieghem

Laatste wedstrijd

Logo Excelsior Logo ADO Den Haag
7-1
25 mei 2024

Advertentie