Club Achter de Duinen

Advertentie

Volg Cadd op X

Volg Cadd op X

Voorspellingen-ranking

Voorspellingen-ranking

ADO-statistieken

ADO-statistieken

Inloggen

Naam / e-mail:
Wachtwoord:

Nieuwsbericht

Schouten brengt ADO-busje in herinnering


Bron: Club Achter de Duinen (http://www.clubachterdeduinen.nl)

14 juni 2024 4 reacties

Jerdy Schouten heeft op de persconferentie van het Nederlands elftal het busje van ADO Den Haag in herinnering gebracht.

 

Dat deed hij toen hij het had over zijn teamgenoot Joshua Zirkzee. De twee kennen elkaar niet alleen goed van hun tijd bij Bologna maar ook van hun jonge jaren bij ADO, vertelt Schouten volgens ESPN.

 

.,,Ik ken hem eigenlijk al heel lang, want ik zat ook bij ADO Den Haag toen hij daar zat. Niet in hetzelfde team, maar we reden altijd in hetzelfde busje naar Den Haag'', aldus Schouten vandaag tijdens het persmoment.

 

Destijds waren er al vleugjes van Zirkzee zijn klasse te zien volgens Schouten. Kwaliteiten die hij door de jaren heen nog heeft ontwikkeld. ,,Heel mooi om naar te kijken. Hij heeft een geweldige techniek en ik verwacht heel veel van hem, want ik weet hoe goed hij kan zijn.''

 

Behalve de in Hellevoetsluis geboren Schouten en Schiedammer Zirkzee, zit ook Hagenaar Nathan Aké in de Oranje-selectie. Hij speelde een paar jaar eerder dan het tweetal in de ADO-jeugd.

 

Schouten bedankte ook nog Aleksandar Rankovic. ,,Die was trainer van ADO Den Haag A1 toen ik daar speelde. Ik zou eigenlijk naar de A2 gaan. Toen heb ik gedacht: wil ik dit nog wel? Wil ik nog wel bij een betaaldvoetbalclub spelen als ik tegen amateurclubs uit pakweg Maassluis speel? Rankovic haalde me naar de A1. Hij zag het in me zitten. En hij heeft me harder gemaakt, wat ook nodig is in deze wereld."

Lees meer over

Reacties

adopuf

Leuk dat die gasten die herinnering hebben. Moet een stimulans zijn voor de huidige leiding om nog meer aandacht voor de jeugd te hebben en eerder langer vast te leggen en herrrn Kalazic en Matthijssen de jeugd meer kansen te geven in het eerste in plaats van oude routiniers met veel blessures, kaarten pakken en noten op hun zang (vul zelf de namen maar in..)
Zaterdag 15 juni 2024 om 11:19 uur

Alexander

Ik dacht toch ook een aantal inval beurten. Was toen al een speler die gewoon naar de goede kleur speelde. Heeft wel pech gehad met blessures, zodat er wat twijfel was.
Een "eis" was een vaste plek in het 1e elftal. Daar wilde onze vriend Jeffrey van As niet in meegaan. Niet zo handig natuurlijk want je had ook gewoon ja kunnen zeggen want als je goed bent sta je toch vanzelf in het 1e.

Graag meer Haagse jeugd in het 1e
Vrijdag 14 juni 2024 om 20:09 uur

wdr

Sorry Schouten heeft maar liefst twee wedstrijden in het eerste gespeeld, alvorens hij naar topclub Telstar vertrok...
Vrijdag 14 juni 2024 om 18:06 uur

wdr

Toch mooi dit, twee jongens met ADO-verleden bij Oranje... ook al hebben ze nooit in het eerste gespeeld...
Vrijdag 14 juni 2024 om 18:03 uur

Laatste wedstrijd

Volgende wedstrijd

Logo ADO Den Haag Logo KMSK Deinze
27 juli 2024 om 14:00 uur
Besloten

Advertentie