Club Achter de Duinen

Advertentie

Volg Cadd op X

Volg Cadd op X

Volg CADD op Threads

Volg CADD op Threads

Voorspellingen-ranking

Voorspellingen-ranking

ADO-statistieken

ADO-statistieken

Inloggen

Naam / e-mail:
Wachtwoord:

Advertentie

Nieuwsbericht

'Sinds de finale lijkt een vloek op ons te rusten'


Bron: Club Achter de Duinen (http://www.clubachterdeduinen.nl)

17 april 2023 6 reacties

Een wedstrijd controleren en op voorsprong staan, maar die vervolgens ook weer uit handen geven.

 

Het overkwam ADO tegen Almere City voor de zoveelste keer: 2-3.
 

Mario Bilate heeft in zijn carrière veel meegemaakt. Maar de manier waarop ADO Den Haag de wedstrijd tegen Almere City uit handen gaf, nadat het op een snelle 2-0 voorsprong kwam, leek zelfs hij moeilijk te kunnen geloven. ,,Ik dacht na die 2-0 écht: kat in het bakkie. Ik weet niet hoe dit kan. Het lijkt alsof er een vloek op ons rust na die play-off-finale", verzuchtte Bilate tegenover het AD.

Waar de ervaren aanvaller wat betreft die 'vloek' op doelt? Dat de Haagse ploeg dit seizoen wedstrijden waarin het op voorsprong staat en er niets aan de hand is, zoals ook in de finale van de play-offs tegen Excelsior vorig seizoen, blijft weggeven. De cijfers tonen het ook aan. ADO verspeelde dit seizoen al 22 punten na een voorsprong, meer dan iedere andere ploeg in de Keuken Kampioen Divisie. Hadden de Hagenaars die punten wel binnengehaald, dan stonden ze nu op 65 punten en derde op de ranglijst.

Maar het gaat dus telkens weer mis. De oorzaak? Sowieso dat de ploeg niet negentig minuten lang een goed niveau kan vasthouden, vindt aanvoerder Boy Kemper. ,,Dat is tekenend voor dit seizoen. We zijn te wisselvallig. We kunnen een halfuur goed spelen, maar ook daarna weer wegzakken. Dat is voor mij moeilijk te begrijpen. Je ziet in ieder geval gewoon dat bij iedere kleine tegenslag de angst in de ploeg sluipt."

Bilate: ,,Je merkt dat we het dan kwijtraken en het momentum niet meer kunnen terugpakken. We waren tegen Almere gewoon echt goed, gingen als de brandweer en het publiek riep 'tien, tien, tien'. Maar na de 2-1 voel je het uit onze handen glippen en gaan we beetje bij beetje verder achteruit lopen. Ik zei tegen Thomas Verheydt: 'Daar gaan we weer'. Dan roep je het over jezelf af."

Volgens de 31-jarige spits speelde ook een tactische omzetting van de ploeg uit Flevoland een rol bij de ineenstorting van ADO. Dat zag Kemper ook zo. ,,Ook dat is iets wat ons dit seizoen vaker is overkomen. Aan het begin van de wedstrijd weten we wat we moeten doen en zijn onze taken helder, maar als de tegenstander het anders neerzet, kunnen we dat in het veld onvoldoende herkennen en erop anticiperen."

 

Toch leek gisteren vooral de eerste treffer van Almere City het kantelpunt in de wedstrijd. Een doelpunt dat voortkwam uit een persoonlijke fout. ADO-verdediger Tyrese Asante stond te slapen en dekte aan de verkeerde kant. Ook vorige week tegen Roda JC (1-1) deed een persoonlijke misser, eveneens van Asante, de ploeg de das om.

Het heeft volgens Kemper niet met kwaliteit, maar met scherpte te maken. ,,Want wij zijn niet minder dan Almere City, PEC Zwolle of Willem II. Maar zij zijn wel constant scherp en dodelijk, zeker op de momenten dat het erom gaat. En dan verzaken wij." En dus kwam Bilate na een pijnlijke middag met een duidelijke conclusie: ,,We kunnen wedstrijden dit seizoen niet volwassen uitspelen."

Of het een 'vloek' is of niet: ADO verspeelde dure punten in de strijd om de play-offs, die met nog vijf duels te gaan slechts een utopie lijkt.

 

bron: AD/Stan Wagtman

 

Lees meer over

Reacties

diederik

Kort en goed : niet goed genoeg voor de top KKD. Geeft niet het is op het moment wat het is
Dinsdag 18 april 2023 om 22:07 uur

ADO73

Wanbeleid.........
Dinsdag 18 april 2023 om 12:21 uur

Hansiehansie

De schuld licht bij de geen die kwakzalfer eigenaar hebben binnen gehaald .Die Reinaard zag alleen maar dollar tekens .Non nonsens bestuur.In de Zomer trekt de verklotenaar aan zijn stutten.En ADO is nog jaren aan het na kloten.
Maandag 17 april 2023 om 19:23 uur

Hansiehansie

De schuld licht bij de geen die kwakzalfer eigenaar hebben binnen gehaald .Die Reinaard zag alleen maar dollar tekens .Non nonsens bestuur.In de Zomer trekt de verklotenaar aan zijn stutten.En ADO is nog jaren aan het na kloten.
Maandag 17 april 2023 om 19:22 uur

Hagenees

@ronnie
Heel goed samengevat ,sta ik volledig achter.
Al meerdere malen gezegd ,dit elftal heeft niets in de ere-divisie te zoeken.
Op amateur niveau zou elftal mee kunnen draaien in de top.
Ik zie voor het volgend seizoen geen enkele perspectief ,veel gaan er weg en dan worden er weer 2e rangs voetballers gehaald.Kijk naar Sleegers totaal geen meerwaarde voor het elftal kunnen brengen.Dit gaat jaren zo 2e rangs spelers halen.Er moet goed worden geïnvesteerd wil je volgend seizoen mee kunnen draaien anders voorzie ik nog 5 jaar KKD
Maandag 17 april 2023 om 16:34 uur

Ronnie

Het is gewoon een kwestie van kwaliteit. Punt.
Achterin staat er gewoon te weinig,leuk hoor die Hall centraal maar die kan dit niveau niet aan.
Ik vind van Breemen wel een talentje maar die is geblesseerd.
Asante kan er wel komen maar is veel te onstuimig,daar moet gewoon een rots in de branding staan,maar die hebben we dus niet of we hebben ze laten lopen.
Middenveld,tja zeg het maar.
Dick wisselt zich scheel op het middenveld maar er lijkt maar niks van terecht te komen.
Niemand heeft een goede pass in de benen,Kishna misschien maar die is altijd geblesseerd en scoort nooit.
Voorin is het helemaal arme troef.
Verheijdt loopt en draait als een tank,en verder komt er van de zijkanten heel weinig. Zo'n frisse Steijn missen we dus wel heel erg,dat had ik zelfs niet verwacht.
Severina heeft af en toe een leuke beweging maar verder komt daar weinig van terecht.
En Sleegers,tja wat die bij Eindhoven heeft laten zien is er bij ons nog totaal niet uitgekomen.
Dus al met al hebben we een zeer matige ploeg,en dat zie je dus over het hele seizoen terug.
Ook Dick kan hier weinig van maken.
Kwestie van kwaliteit dus,en ik mag toch hopen dat dat volgend seizoen een stuk beter gaat worden ingedeeld.
Maar zoals het er nu voor staat met alle toestanden binnen ado met de eigenaar en het bestuur zie ik voorlopig heel weinig veranderen.
En er gaan ook heel wat spelers vertrekken (hoop ik) en kunnen we daar wat fatsoenlijks voor terug halen en dan een goede mix met de talenten.
E dan natuurlijk nog een goede trainer,maar wie stapt daarin?
Maandag 17 april 2023 om 10:16 uur

Spelersklassement

De top3:
Henk Veerman Jort van der Sande Daryl van Mieghem

Laatste wedstrijd

Logo ADO Den Haag Logo Helmond Sport
0-1
12 april 2024

Volgende wedstrijd

Logo ADO Den Haag Logo FC Eindhoven
Vandaag om 16:30 uur
Bingoal Stadion

Advertentie

Keuken Kampioen Divisie

1 Willem II + 34 - 73
2 Roda JC + 35 - 71
3 Groningen + 34 - 67
4 FC Dordrecht 35 - 66
5 Graafschap 35 - 59
6 ADO Den Haag 34 - 58
7 NAC Breda 35 - 51
8 MVV Maastr. 34 - 49
9 Jong AZ 34 - 49
10 FC Emmen 35 - 48
11 Helmond Sp. 35 - 47
12 SC Cambuur 34 - 45
13 VVV-Venlo 34 - 45
14 Jong Ajax 35 - 39
15 FC Eindhoven 34 - 38
16 Telstar 35 - 33
17 TOP Oss 35 - 32
18 Jong PSV 34 - 31
19 FC Den Bosch 35 - 30
20 Jong Utrecht 34 - 24