Club Achter de Duinen

Advertentie

Volg Cadd op X

Volg Cadd op X

Volg CADD op Threads

Volg CADD op Threads

Voorspellingen-ranking

Voorspellingen-ranking

ADO-statistieken

ADO-statistieken

Inloggen

Naam / e-mail:
Wachtwoord:

Advertentie

Nieuwsbericht

Stevig in zijn schoenen? Brood stond op slippers`


Bron: Club Achter de Duinen (http://www.clubachterdeduinen.nl)

1 maart 2022 3 reacties

Het ontslag van Ruud Brood verraste ook Lex Schoenmaker, Michel Adam en Aad de Mos.

 

Het drietal reageert in het AD.

 

Lex Schoenmaker, oud-speler en trainer van ADO en clubicoon: ,,Het is bij ADO in ieder geval nooit saai, het is een constant borrelende vulkaan. Het kan bijna niet anders dan dat er iets is gebeurd rondom Brood, want anders snap ik zijn ontslag niet. Natuurlijk was de degradatie van vorig seizoen dramatisch, maar daar was hij niet in zijn eentje verantwoordelijk voor. Ik kan me ook niet voorstellen dat de nieuwe eigenaar nu al heeft gedacht van: die moet hier weg. Zo'n inzicht kun je niet zo snel opdoen. Ik vind het wel bijzonder dat ADO kiest voor zo'n onervaren trainer als Franken, in een cruciale fase in het seizoen. Maar ik denk wel dat de club dat dit seizoen kan opvangen. Ze hebben een volwassen spelersgroep. Voor de langere termijn ben ik heel benieuwd hoe dit gaat uitpakken."

Michel Adam, oud-speler ADO Den Haag: ,,Het ontslag komt op een raar moment, want qua resultaten ging het juist goed. Maar ik wist eigenlijk al vanaf het begin dat Brood niet goed bij ADO paste. Hij was veel te lief, meer een assistent-trainer dan een hoofdtrainer. Dat vind ik bij Grünholz juist precies andersom, helaas blijft hij nu ook nog assistent achter Franken. Grünholz is een echte Hagenees met een Haagse mentaliteit. Hij kan keihard zijn als het moet. Dat heeft de club ook nodig. Geen ideale schoonzonen, maar teringlijers. Je moet als trainer van ADO sterk in je schoenen staan. Dat was juist het probleem van Brood: die stond eerder op slippers."

Aad de Mos, voetbaltrainer en oud-speler ADO Den Haag:,,Ik ben behoorlijk verbaasd. Brood is vorig seizoen met de club gedegradeerd, maar dat was iedereen overkomen met zo'n matige selectie. Dit seizoen heeft hij ADO in een heel moeilijke periode overeind gehouden, dus zijn ontslag lag niet in de lijn der verwachting. Maar misschien zijn de nieuwe clubeigenaren er gewoon snel achter gekomen dat Brood niet hun geschikte man was. Of Franken dat is weet ik niet, hij is immers behoorlijk onervaren. Daarom denk ik dat de nieuwe clubeigenaren snel een andere trainer gaan aanstellen. De vraag is of ze daarbij handelen vanuit een visie om de club op te bouwen of dat ze meteen voor iemand uit hun eigen imperium kiezen. Het is nu in ieder geval zaak dat de spelersgroep zich hiervan niet van de wijs laat brengen. Spelers als Hervé Matthys, Boy Kemper, Thomas Verheydt en Sem Steijn moeten daarvoor zorgen."

Lees meer over

Reacties

radar

genieten die Michel Adam... onverbloemd en puur
Dinsdag 1 maart 2022 om 15:44 uur

Mike

Adam was een goeie voetballer maar hoort nu in een museum voor stripfiguren. Begint een roeptoeter als JvZ te worden
Dinsdag 1 maart 2022 om 13:12 uur

MonkNL

Lex en Aad kan je nog wel naar luisteren maar die Michel Adam.. Als ze naar die man zouden blijven luisteren staan ze over 6 seizoen nog steeds in de KKD met afbraak voetbal.. Blijft maar in het verleden hangen net zoals zijn kapsel..
Dinsdag 1 maart 2022 om 09:21 uur

Spelersklassement

De top3:
Henk Veerman Jort van der Sande Daryl van Mieghem

Laatste wedstrijd

Logo NAC Breda Logo ADO Den Haag
2-2
3 mei 2024

Volgende wedstrijd

Logo ADO Den Haag Logo Jong PSV
10 mei 2024 om 20:00 uur
Bingoal Stadion

Advertentie

Keuken Kampioen Divisie

1 Willem II * 37 - 76
2 Roda JC + 37 - 75
3 Groningen + 37 - 72
4 FC Dordrecht 37 - 68
5 ADO Den Haag 37 - 63
6 Graafschap 37 - 63
7 NAC Breda 37 - 55
8 FC Emmen 37 - 54
9 MVV Maastr. 37 - 53
10 Jong AZ 37 - 53
11 Helmond Sp. 37 - 50
12 VVV-Venlo 37 - 48
13 SC Cambuur 37 - 46
14 Jong Ajax 37 - 40
15 FC Eindhoven 37 - 40
16 Jong PSV 37 - 37
17 Telstar 37 - 35
18 FC Den Bosch 37 - 33
19 TOP Oss 37 - 33
20 Jong Utrecht 37 - 25