Strijdend ADO komt tekort tegen Emmen

20 augustus 2021 5 reacties

ADO Den Haag heeft zijn eerste nederlaag van het seizoen te pakken.

De ploeg van Ruud Brood verloor in eigen huis van FC Emmen. Het werd 1-2 tegen de club uit Drenthe.

ADO kwam onwennig uit de startblokken. Gregor Breinburg haakte vlak voor de start noodgedwongen af en werd vervangen door de 18-jarige Sacha Komljenovic.

ADO speelde slordig en de grootste mogelijkheden waren dan ook voor Emmen. De enige kans voor de residentieclub kwam halverwege de eerste helft. Sem Steijn gleed uit bij een voorzet van Amar Catic en Komljenovic kwam net te laat. Het stond toen al 0-1 na een goal van Emmen in de 10e minuut.

In de rust bracht Ruud Brood Thomas Verheydt in het elftal. De grote spits maakte zijn rol als aanspeelpunt goed waar. ADO kreeg zo voorin meer ruimte en ging ook beter spelen. Dat betaalde zich al snel uit in een doelpunt. Vicente Besuijen kopte een voorzet van Catic binnen.

Na de gelijkmaker kon de wedstrijd twee kanten op. Emmen trok uiteindelijk aan het langste eind. ADO zette nog wel een slotoffensief in, maar wist ondanks alle arbeid geen punt uit het vuur te slepen.