Club Achter de Duinen

Advertentie

Volg Cadd op Twitter

Volg Cadd op Twitter

Tussenstand

Tussenstand

Seizoensstatistieken

Seizoensstatistieken

Inloggen

Gebruikersnaam:
Wachtwoord:

Zoeken

Supporter valt 55 kilo af bij ADO


Bron: Club Achter de Duinen (http://www.clubachterdeduinen.nl)

6 februari 2019

Jan Verwey droeg zijn ADO-shirt, maatje XXXXXL, elke wedstrijd met trots.

 

,,Maar daar ken ik nu in zwemmûh”, vertelt de supporter in plat Haags. Verwey verloor 55 kilo door zijn deelname aan Eurofit, een Europees project om 1100 dikke voetbalsupporters in beweging te krijgen en gezonder te laten eten. In Nederland ging het onder meer om fans van ADO Den Haag die gemiddeld honderd kilo wegen.

 

,,Het mooiste van alles is dat we mogen trainen bij ADO, zelfs nu het project allang is afgelopen. Elke dinsdagavond lopen we met een groepje van de trap af, zo het veld op. Geweldig. Normaal staat daar een boete van 15.000 euro op”, zegt de 55-jarige ADO-fan in het AD.

Verwey probeerde naar eigen zeggen wel honderd diëten uit. ,,Maar ik was net een jojo. Dat liep een paar jaar geleden een beetje uit de hand. Toen woog ik 145 kilo. Er moest iets gebeuren. Ik wil mijn kleinkinderen zien opgroeien.’’

In zijn stadion laat de Hagenaar nu de broodjes bal links liggen. De kroketten en de frikadellen ook trouwens. ,,Ik moet heel wat offers brengen hoor. Tijdens de wedstrijd at ik niet zo veel. Dan durfde ik amper naar de wc te gaan. Bang om iets te missen. Maar nu haal ik ook niks te snacken ná de wedstrijd.”

 

Lees het hele artikel via onderstaande link.

Reacties

Er zijn nog geen reacties.

Laatste wedstrijd

Logo ADO Den Haag Logo Willem II
6-2
15 mei 2019

Volgende wedstrijd

Logo ADO Den Haag Logo FC Utrecht
4 augustus 2019 om 16:45 uur
Cars Jeans Stadion

Advertentie

Stand Eredivisie

1 -