Taai ADO houdt kampioen in toom

29 april 2018 4 reacties

ADO Den Haag heeft nog steeds zicht op de play-offs

De ploeg van Fons Groenendijk speelde zondagmiddag thuis met 3-3 gelijk tegen PSV. Dankzij dit punt is ADO ingelopen op concurrenten PEC Zwolle en SC Heerenveen die beide verloren.

PSV kwam in Den Haag het beste uit de startblokken. Binnen 11 minuten stonden de Eindhovenaren 1-0 voor. Het Haagse antwoord was afkomstig van Bjørn Johnsen. De Noor schoot vijf minuten later raak op aangeven van Lex Immers.

Het was ook ADO dat met een voorsprong de rust in ging. Nadat Johnsen naar de grond werd getrokken, legde scheidsrechter Van Boekel de bal op de stip. Nasser El Khayati wist zoals altijd wel raad met dit buitenkansje.

In de tweede helft vocht ADO voor wat het waard was. Het moest een tegendoelpunt incasseren, maar kwam ook weer op voorsprong. Wederom was het Johnsen, die zijn zeventiende van dit seizoen maakte.

Met zo nu en dan zelfs een handbalverdediging probeerde ADO de drie punten over de streep te trekken. Na een aantal gevaarlijke situaties moest Indy Groothuizen vijf minuten voor tijd toch nog vissen. De 3-3 kwam daarna niet meer in gevaar.