Club Achter de Duinen

Advertentie

Volg Cadd op X

Volg Cadd op X

Volg CADD op Threads

Volg CADD op Threads

Voorspellingen-ranking

Voorspellingen-ranking

ADO-statistieken

ADO-statistieken

Inloggen

Naam / e-mail:
Wachtwoord:

Advertentie

Nieuwsbericht

Telegraaf valt Wigt aan


Bron: Club Achter de Duinen (http://www.clubachterdeduinen.nl)

25 september 2015 32 reacties

ADO Den Haag gaat deze week door een dal na de bekeruitschakeling en het gedoe rond de komst van een coach uit China.


De Telegraaf doet nog een duit in het zakje met een artikel dat begint met: ,,Wie wil weten hoe amateurisme eruit ziet in de eredivisie, moet de gebeurtenissen bij ADO Den Haag dit prille seizoen eens op een rijtje zetten.''


De krant bekritiseert met name Jan Willem Wigt, die het predikaat ’LichtgeWigt ’ krijgt. Volgens De Telegraaf is de directeur een ,,groentje''. Hij ,,verkocht Michiel Kramer onder de marktprijs aan Feyenoord. Hoofd opleidingen Rob Meppelink spande hem voor zijn karretje en loodste de 32-jarige Edouard Duplan binnen. Tegen een topsalaris kreeg de blessuregevoelige Fransman liefst een 3-jarig contract.'' 


Volgens het artikel van Valentijn Driessen zou Wigt verder hebben geprobeerd de komst van Marin Jol te blokkeren. Daarnaast weet de krant te melden dat de relatie tussen de directeur en Wang Hui ernstig is bekoeld. ,,ADO zou voor 15 september tien trainers regelen voor Wang om in Binnen-Mongolië aan de slag te gaan. Maar niemand wil voor 1500 euro naar Binnen-Mongolië. Wang staat daar in zijn hemd. Hij heeft Wigt een maand de tijd gegeven om zijn afspraken na te komen''. 


Ook de komst van technisch manager John Metgod kan volgens de krant niet door de beugel. ,,Een van de aardigste mensen in het voetbal staat voor een habbenkrats op de loonlijst. Als technisch manager heeft Metgod echter geen ervaring, geen netwerk en geen feeling met ADO.'' 


Verder krijgt persvoorlichter Ronald van der Geer een sneer vanwege conflicterende belangen als tv-commentator en matige woordvoering in de zaak-Gao. Henk Fraser wordt verweten dat hij slap is, onder meer omdat hij Wang liet meetrainen en zich onverschillig toonde over de Chinese assistent. 

Reacties

janvele

@Wes
Ja Wes het is fantastisch bij onze club. Ik vrees echter voor jouw dat geen enkele lezer van deze site dat vindt. Die hebben de zelfde mening als ik. Wees gelukkig met je nieuwe Chinese trainer. Echt een Hagenees. Het begin van het einde voor onze club.
Zondag 27 september 2015 om 16:57 uur

Wes

@janvele
Snap nou dat jou commentaren door geen enkele lezer serieus genomen wordt, eigenlijk kan je beter niks schrijven mits je van de aandacht houd
Zaterdag 26 september 2015 om 22:16 uur

janvele

@Hagenees
Geef eens aan wat goed is bij onze club? Dat je het volkomen eens bent met KaleHans tekent je.
Zaterdag 26 september 2015 om 11:05 uur

Hagenees

Janvele vriendelijk verzoek om je negatieve commentaar eens voor je te houden.Als echte supporter hoor je je anders te gedragen,in goede en slechte tijden.In jouw ogen doet niemand iets goed.
Kale Hans ben het volkomen met je eens!!!!!
Zaterdag 26 september 2015 om 07:56 uur

janvele

@KaleHans
Opmerkelijk dat KaleHans mij tenslotte volkomen gelijk geeft. Overigens kijken of Wang vele miljoenen in onze club gaat investeren. Ik vrees echter van niet.
Zaterdag 26 september 2015 om 00:09 uur

KaleHans

Ik beledig niemand Jan, ook jou niet!! Ik zeg gewoon wat ik van jouw gedrag en stukjes vind. En wat betreft de club lijkt er op dit moment niets goed te gaan vooral het spel op het veld niet. Op bestuurlijk niveau lijkt het mij dat er een hoop miscommunicatie plaatsvind.
Ik hoop dat alle heren snel is bij elkaar gaan zitten, vooral Wigt, Wang, Metgod en Fraser zodat als een volgende keer Fraser er iemand bij wil en Wang daar geld voor beschikbaar heeft Wigt er niet tussen zit en het tegen houdt.
Maar misschien had Fraser het niet duidelijk genoeg gemaakt naar Wigt dat er weldegelijk iemand op het middenveld bij moest!
Helaas weten wij hier de ins en outs niet van en helaas moeten we het met deze trainer en selectie tot aan de winterstop doen vrees ik zoals Tja zegt.
Vrijdag 25 september 2015 om 21:59 uur

janvele

@KaleHans
Ik voel mij boven niemand verheven. Jij merkt echter doodleuk op dat je mensen mag beledigen. Overigens nog steeds jouw verhaal niet zien binnen komen van alle goede dingen bij onze club.
Vrijdag 25 september 2015 om 20:29 uur

Wes

Nadat van Basten de Fluwelen revolutie van Cruijff behoorlijk aan de kaak heeft gesteld deze week (wat bijna niemand durft) probeerd men bij de Telegraaf de aandacht te verleggen naar een in hun ogen makkelijke prooi. Niet de eerste keer dat dit gebeurd. Ik ben het met de meeste punten niet eens, men moet de club de ruimte geven, op deze manier wordt ze het werken moeilijk gemaakt. Gewoon afwachten en niet gaan toeteren.
Vrijdag 25 september 2015 om 20:14 uur

Tja

De heren W&W zullen t best wel goed bedoelen.
Maar hoe goed zij ook beiden op hun eigen vakgebied moge zijn, in t voetbal zijn t hobbyisten, dus groentjes en net als op de universiteit...............die worden dan ook ontgroend.
Helaas wordt onze club, opgezadeld met al die onkunde wel de diepte in gezogen.
Na 17 wedstrijden kunnen we pas echt de balans opmaken.
Vrijdag 25 september 2015 om 19:59 uur

Rikkie

Het doet pijn, maar helaas zit er in het verhaal wel een kern van waarheid, vind het momenteel niet echt professioneel gebracht worden bij ADO en dat was nou juist de taak van de ( nieuwe-) persvoorlichter...en dan het spel op het veld , maarrrr als dit alles achter de rug is kunnen we na ,weer een dramatisch hoofdstuk in de clubgeschiedenis misschien eens wat positiefs gaan verwachten, want de emmer is nu wel bijna leeg lijkt mij. En anders.. weet ik het ook niet meer
Het is eenmaal ons lot als ADO supporter :flag tuurlijk is het makkelijker als je net als je omgeving voor een grote club bent, maar wij zijn ADO en we worden er hopelijk sterker door). Ooit zullen wij lachen als we aan deze perikelen terug denken... ( hoop ik...)
Vrijdag 25 september 2015 om 19:41 uur

KaleHans

Woorden onder beschaafd niveau???? Jan toch.......jij verstaat de taal van de gewone man niet eens? Jij voelt je wel heel erg verheven boven de rest he?
Vrijdag 25 september 2015 om 19:37 uur

janvele

@KaleHans
Je gebruikt weer grote woorden die feitelijk onder een beschaafd niveau zijn. Helaas. Echter kan worden geconcludeerd dat je er niet op ingaat om te vertellen wat het positieve is bij onze club. Jij bent heel blij met Wang en hebt er alle vertrouwen in. Echter je begint bijna de enige te worden.
Vrijdag 25 september 2015 om 19:18 uur

KaleHans

Nee jan, maar arie ziet en begrijpt wat ik en ook anderen schrijven, jij gaat wijzen op mijn manier van schrijven op je verschrikkelijk betweterige manier.
Je weet dondersgoed wat ik bedoel, en die dingen die ik schreef heb jij stuk voor stuk gezegd. Accepteer andermans mening is, accepteer dat er mensen zijn die het anders zien alsdat jij het ziet en kap is met altijd dat negatieve en betweterige bijna kleinerende gedoe van je!! doe is normaal als een ieder van ons en wees een supporter die blij is met een gewonnen wedstrijd en vertoond goed spel (zoals de 1e twee wedstrijden dit seizoen).
Ook nu hoef je niet aan te komen met "is dat alles"of "als de tegenpartij er het 1e kwartier 3 in had geschopt" of wat dan ook. Zie ook is de positieve punten.
Kom niet aan met kulverhalen dat de club door Wang nu naar de klote gaat........ geef dit is tijd om te groeien, ook andere clubs die van eigenaar veranderden waren het seizoen erna niet ineens top, dat heeft tijd nodig en dat weet je zelf ook wel!!
Vrijdag 25 september 2015 om 17:29 uur

Ron001

Mooi dat Teleneus nu onrust gaat stoken bij ons!! Lekker Cryuff in z`n ... nemen stelletje pers muskieten!!

Het gaat niet goed maar nu al dingen gaan doen is ook niet best!! Even Excelsior aan kijken en dan oordelen!! Ik baal ook maar emotie is een slechte raadgever!! Denk dat Dhr. wang ook even de kat uit de boom kijkt! Hij bood immers een speler aan die hij zelf zou bekostigen! Fraiser had deze er biuj kunnen nemen of op zijn minst kunnen testen!
Ons clubje komt amaturistisch over daar hebben we geen pers bij nodig. Vanavond nog even het commetaar van die seniele oude gek afwachten(Wil ook weer een nieuw voetbalblad hebben dus!!)en dan kijken of Fraiser wakker is geworden!! we kunnen niet anders !! Tot de transfer periode moeten we het met deze spelers en staf doen!!!
Vrijdag 25 september 2015 om 17:16 uur

janvele

@KaleHans
Nu Arie het een keer met je eens is, is het plotsklaps je vriend. Je geeft echter mij geen antwoord op een simpele vraag om mijn ongelijk te bewijzen. Overigens zie ik alles wat jullie bedoelen. Wat een kul opmerking.
Vrijdag 25 september 2015 om 17:15 uur

KaleHans

Kijk jan............... daar ga je weer... je ziet het zelf niet eens wat we bedoelen... zelfs arie begrijpt het!!

gemiste kans jan..
Vrijdag 25 september 2015 om 16:46 uur

janvele

@KaleHans
Je schrijft ook :
bij v.d.Kallen ging het niet goed, Metgod was niet goed, Fontein was niet goed, Jol is niet goed, Wigt is niet goed, deze hele spelersgroep is niet goed, de deal met Wang zou volgens jou nooit doorgaan en ga zo maar door.

Alvorens ordinair te gaan schieten adviseer ik een cursus begrijpend lezen te gaan volgen.
Vrijdag 25 september 2015 om 16:44 uur

janvele

@KaleHans
Zeiken en zieken??!!
Je schrijft :
Men mag ook echt wel is positief zijn over bepaalde zaken als daar ook echt reden voor is. En dat kan naar mijn mening echt wel.
Nou kom dan eens met die feiten. Ik ben ZEER benieuwd.

Vrijdag 25 september 2015 om 16:38 uur

Slimpie

Peter, Kale Hans en Gerard, jullie bijdrage bespaart mij een hoop typewerk!!!!
Ik ben het van A tot Z helemaal met jullie eens.
Ik zit een beetje in mijn maag met Jan Vele. Voor mij is het gewoon een gezellige peer, die van een biertje houdt en ook van Ado Den Haag. Hij heeft als kleine afwijking, dat hij het helemaal te gek vind om mensen op de kast te jagen.
Of.......... het is wel gewoon een vervelend en naar persoon.

Over één ding zijn we het allemaal eens: Dit kan zo niet langer en er moet echt wat gebeuren bij en met onze club!!!!!!!!
Vrijdag 25 september 2015 om 16:21 uur

gerard

Na alle aanvallen van de tegenstanders van Cruyff bij Ajax. Is kennelijk nu ado aan de beurt.
1. Kramer te goedkoop verkocht is de vraag, nu hij het goed doet wel .Maar velen dachten dat Feyenoord een nivo te hoog was. Nu ze Immers en Toornstra bij het grof lijken te zetten zie je hoe wispelturig de markt is. De arabieren boden veel geld ,maar gingen niet betalen. Je kan achteraf zeggen dat zij voorgangers Chery voor veel te weinig verkocht hebben.
2. Ik weet niet hoeveel Duplan verdient maar hij speelt tot nu toe goed en is niet geblesseerd. Je kan daar pas over drie jaar een oordeel over hebben.
3. Over martin Jol, edward metgod en ronald de geer kan Valetijn Driessen allerlei opmerkingen hebben so whats new
4. Voor trainers naar China als ze die niet voor dat bedrag kunnen krijgen, dan zal het salaris omhoog moeten.
5. Dat Gao hier komt staat vast , dat hij geen werkvergunning zal krijgen ook dus zal hij hier zijn als stagiair en ogen en oren van Wang

Vrijdag 25 september 2015 om 15:59 uur

arieopsafari

Ok dan Hans, ook jij schrijft een juiste analyse ipv die rose brillen standpunten
Vrijdag 25 september 2015 om 15:53 uur

KaleHans

Mee eens Peter, maar dan mag het wel van twee (meerdere) kanten komen en dan hoeven niet alleen de negatieve meningen de boventoon te voeren. Men mag ook echt wel is positief zijn over bepaalde zaken als daar ook echt reden voor is. En dat kan naar mijn mening echt wel.
Wat betreft Kramer en ga daarvoor ook nog maar richting Toornstra en so on..... onze club staat nu eenmaal (nog) onderaan die ladder van het doorverkopen.
Daar is misschien nog een hoop in te leren voor onze club.
Dat Wigt en anderen "bedrijfsleiders" zijn daar valt met een externe eigenaar niet aan te ontkomen. Zie Vitesse dat ook een huurleger opgedrongen krijgt en het daarmee moet doen.
Dat Wang een "nieuwkomer" in de voetbalwereld is dat zien we allemaal wel maar dat betekend niet dat dit ons in de toekomst niets moois kan opleveren.
Als iemand meteen had verwacht dat we dit jaar voor CL zouden gaan (ook al zei Wang dat in het begin) dan heeft diegene een plaat voor de kop gehad (of nog) want ook Wang is door een aantal mensen om onze club heen wel qua verwachtingen en uitspraken getemperd. Ik zie niet nu op dit moment dingen waardoor ik zou zeggen dat onze club naar de klote gaat, we staan er financieel gewoon goed voor en alleen gaat het op het veld niet zoals wij als supporters willen, maar dat gaat het al jaren niet en dat was dus ook al voor de komst van Wang zo. Dus om Wang de schuld van wat er nu gebeurt te geven is mij wat te kortzichtig. Hetzelfde dat onze Chinese vriend nu naast Fraser op de bank komt zitten, ik snap niet wat daar mis mee is?
Wang wil kennis naar China halen, ook daar is toch niets mis mee?
Als onze Chinese vriend straks ruzie mat Fraser gaat maken op de bank omdat hij het anders wil dan ga ik er meteen in mee dat er iets mis gaat...... maar om nu al overal beren achter te zien gaat me wat te ver.
En kritisch zijn mag van mij echt wel, maar als je je neus alleen laat zien als er iets niet goed gaat en dan commentaar geeft en jezelf niet laat zien als er is goed gepresteerd wordt of iets anders goed gaat geeft bij mij de indruk dat je hier alleen zit om te zeiken en te zieken..... en dat vind ik gewoon erg jammer.
Vrijdag 25 september 2015 om 15:49 uur

arieopsafari

Goed onderbouwde analyse Peter de Wit!
Vrijdag 25 september 2015 om 15:48 uur

Peter de Wit

Wat er ook waar of niet waar is van het artikel in de Telegraaf, de krant heeft het vast niet voor 100% mis. Daarvan ben ik overtuigd. Wat vindt je zelf hiervan:

Stelling 1 / Verkoopprijs Kramer
Ik denk dat de Telegraaf gelijk heeft. We kennen geen van allen de exacte getallen, maar het bedrag waarvoor hij allereerst naar de woestijn zou vertrekken, was al zodanig laag, dat het alom tot gefronste wenkbrauwen leidde. Ook op dit forum. Een spits die bij dit ADO in een seizoen 17 goals maakt, is voor Nederlandse begrippen een topspits. En misschien niet alleen voor Nederlandse begrippen. Alarmbellen!

Stelling 2 / John Metgod als Td.
De krant heeft gelijk als ze constateert dat Metgod geen enkele ervaring heeft als technisch directeur. Hij heeft daarom ook geen netwerk en zou om die reden alleen al bij de meeste clubs niet door de voorselectie zijn gekomen. Een goed functionerend netwerk, daar draait de functie om. Alarmbellen!

Stelling 3 / Eduard Duplan.
Het aantrekken van Duplan is op zich niet verkeerd, maar een contract voor 3 jaar is voor een speler van 32 jaar veel te lang. En dan hebben we het nog niet eens over zijn blessuregevoeligheid. FC Utrecht met aan het hoofd ex-zakenman van Summeren wilde er niet aan beginnen. Alarmbellen!

Over andere door de krant aangehaalde punten kan ik weinig zeggen zonder te speculeren. Het valt me wel op, dat er meer richting China gaat dan andersom (kennis versus geld). Geld heb ik sowieso nog niet gezien. Het verhaal dat Havenaar, Schaken en Duplan er louter en alleen dankzij Chinees geld staan, trek ik in twijfel. ADO had natuurlijk zelf inmiddels ook wel een paar pieken op de bank, het gaat per slot van rekening `slechts` om exploitatiekosten.

Tot slot nog iets over de manier waarop Chinezen zaken doen. Een Chinese eigenaar betekent voor een bedrijf per definitie dat alle zaken in China worden besloten ongeacht de al dan niet onderbouwde inbreng van de bedrijfsleider, want zo mag je de naar mijn mening de heer Wigt inmiddels wel beschouwen. Hij heeft maar te slikken wat China hem voorkauwt, aanbiedt of oplegt. De soap rondom de Chinese assistent-trainer/stagiaire zegt me in dat opzicht genoeg. Bij SNS Reaal kunnen ze erover meepraten.

PS Laten we nu eens -maar dan ook iedereen- stoppen met het misbruiken van dit leuke forum om andere deelnemers de mond te snoeren met denigrerende opmerkingen. Iedereen heeft het recht om hier op een leuke manier zijn mening te geven. Niemand hoeft er afgeschopt te worden, omdat de mening niet bevalt.
Vrijdag 25 september 2015 om 15:33 uur

KaleHans

tuurlijk jan, Wang steekt 8 miljoen in de club om hem daarna naar de klote te laten gaan, goeie investering.......
Misschien moet jij is een spiegel voor je neerzetten en daar is goed inkijken....
dan zie je iemand die altijd maar loopt te zieken op onze club als het niet goed gaat en zich niet laat horen als het wel goed gaat.
bij v.d.Kallen ging het niet goed, Metgod was niet goed, Fontein was niet goed, Jol is niet goed, Wigt is niet goed, deze hele spelersgroep is niet goed, de deal met Wang zou volgens jou nooit doorgaan en ga zo maar door.
Jij hebt gewoon altijd wat te zeiken!!! t is gewoon bij het zielige af....
Kritisch zijn is ok............ maar bij jou is er gewoon helemaal niets goed...
Vrijdag 25 september 2015 om 14:46 uur

JB

De Bruine Amsterdammer

Al 75 jaar de krant van fout Nederland
Vrijdag 25 september 2015 om 14:39 uur

janvele

@PWR
Je moet je pijlen richten op Wang en niet op mij. Niet ik verklooi onze club (en schijnbaar jouw club maar jij hebt er geen moeite mee).
Vrijdag 25 september 2015 om 14:35 uur

janvele

@KaleHans
Sta je soms op de loonlijst van Wang? Schoppen uit de luie stoel. Blijf de feiten ontkennen.

En
Ook die heren (Metgod en Jol) zien echt wel dat het op dit moment niet goed gaat en dat er (vooral als er dit weekend wordt verloren) echt iets moet gebeuren.

KaleHans, Metgod en Jol hebben nul, nul te beslissen. Als je nog niet door hebt wat er met onze club aan de hand is!
Vrijdag 25 september 2015 om 14:32 uur

pwr

Janvele kan jij niet optyfen
Pff
Vrijdag 25 september 2015 om 14:05 uur

KaleHans

Heerlijk zo schoppen vanuit zijn luie stoel. Waar haalt hij het vandaan dat de relatie tussen Wigt en Wang bekoeld is? heeft hij met Wang of Wigt persoonlijk gesproken?? hij komt niet met bronnen.... Iedereen snapt natuurlijk wel dat ADO niet ineens met 10 trainers op de proppen kan komen maar betekend dat dan meteen dat de relatie tussen Wigt en Wang bekoeld is?
Driessen somt echt wel een aantal zaken op waarvan ik er ook bij een paar mijn bedenkingen heb maar om dan maar meteen alles op 1 hoop te gooien.... naar mijn mening een beetje te gemakkelijk om zo je stukje te vullen in die krant.
Dat Wang ook andere doelstellingen had met zijn aankoop van onze club dat wisten we ook allemaal al dus dat is geen nieuws meer.
Dat we op dit moment weinig horen vanaf de achtergrond van bijvoorbeeld een Metgod en Jol dat betekend voor mij niet dat er meteen niets gebeurt achter de schermen. Ook die heren zien echt wel dat het op dit moment niet goed gaat en dat er (vooral als er dit weekend wordt verloren) echt iets moet gebeuren.
Vrijdag 25 september 2015 om 13:47 uur

janvele

@Anne
Vervelend dat Driessen (betiteling met een zuinig mondje spreekt meer over jezelf dan over Driessen!) de vinger op de zere plek legt. Wat is geen feit en wat is de rioolpraat? Wordt eens kritisch naar het bestuur en naar Wang. Je ziet toch ook dat onze club vanuit China de vernieling in wordt geholpen. Logisch want volgens de berichten vanuit China blijkt men geen enkel benul te hebben van een BVO. Volgens die zelfde berichten gaat het ook helemaal niet om de BVO maar heeft men hele andere doelstellingen.
Vrijdag 25 september 2015 om 13:33 uur

Anne van Schuurman

Valentijn D. met zijn zuinige mondje. Baalt ervan dat hij niet op schoot zit bij onze club en bedient zich dan van BILD technieken. Bah!
Kritisch zijn is goed maar graag feiten en geen ongefundeerde rioolpraatjes. Dat het bij ADO op het moment niet zo lekker gaat weten we ook allemaal echt wel.
Vrijdag 25 september 2015 om 13:22 uur

Spelersklassement

De top3:
Henk Veerman Jort van der Sande Daryl van Mieghem

Laatste wedstrijd

Logo ADO Den Haag Logo FC Eindhoven
1-1
20 april 2024

Volgende wedstrijd

Logo Jong FC Utrecht Logo ADO Den Haag
Morgen om 20:00 uur
Stadion Galgenwaard, Utrecht

Advertentie

Keuken Kampioen Divisie

1 Willem II + 36 - 75
2 Roda JC + 36 - 72
3 Groningen + 36 - 71
4 FC Dordrecht 36 - 67
5 Graafschap 36 - 62
6 ADO Den Haag 35 - 59
7 Jong AZ 36 - 53
8 NAC Breda 35 - 51
9 MVV Maastr. 36 - 50
10 FC Emmen 35 - 48
11 Helmond Sp. 35 - 47
12 SC Cambuur 36 - 46
13 VVV-Venlo 36 - 45
14 Jong Ajax 36 - 40
15 FC Eindhoven 35 - 39
16 Jong PSV 35 - 34
17 Telstar 35 - 33
18 FC Den Bosch 36 - 33
19 TOP Oss 36 - 33
20 Jong Utrecht 35 - 24