Club Achter de Duinen

Advertentie

Volg Cadd op X

Volg Cadd op X

Volg CADD op Threads

Volg CADD op Threads

Voorspellingen-ranking

Voorspellingen-ranking

ADO-statistieken

ADO-statistieken

Inloggen

Naam / e-mail:
Wachtwoord:

Advertentie

Nieuwsbericht

Pinas: hebben laten zien dat we het nog kunnen


Bron: Club Achter de Duinen (http://www.clubachterdeduinen.nl)

25 februari 2021 1 reactie

ADO Den Haag deed tegen Willem II veel fout, maar knokte zich op karakter nog wel naar een gelijkspel.

 

Er ging veel fout bij ADO in het beladen staartduel met Willem II. Maar de ploeg knokte zich wél met tien man terug in een wedstrijd die al verloren leek. Daar wilde Shaquille Pinas, die met zijn eigen vechtlust symbool stond voor de hele ploeg, graag de nadruk op leggen.

 

ADO wilde gisteren een gevoelige tik uitdelen aan zijn voornaamste concurrent in de strijd tegen degradatie. In het chaotische duel met Willem II bleven de Hagenaars echter steken op een gelijkspel.

 

Waardoor de ploeg van trainer Ruud Brood wéér niet de kans greep om zichzelf wat ademruimte en vertrouwen te geven. En daar lag een flinke hoeveelheid persoonlijke fouten aan ten grondslag. Maar verdediger Shaquille Pinas, sinds kort terug in de basis, wilde daar niet bij stil blijven staan.

 

Als door een adder gebeten reageerde Pinas na afloop op de stelling dat er wel héél veel fout ging in de beladen wedstrijd. ,,Voor mijn gevoel speelden we rustig tussen de linies en zag je dat wij beter aan de bal waren”, blikte hij terug. ,,Er waren kleine fases waarin het minder goed ging, maar we hebben wel laten zien dat we het nog steeds kunnen. Ook met tien man toonden we aan dat we kunnen strijden, zelfs toen we met 1-0 achter kwamen.”

Aan die 1-0 van Willem II was veel vooraf gegaan. Het openingsdoelpunt viel vlak na rust uit een penalty, veroorzaakt door Michiel Kramer en benut door Mike Trésor. Het was de tweede grote tegenvaller in korte tijd, want aan het einde van de eerste helft liep middenvelder Tomislav Gomelt, die tegen Willem II de voorkeur kreeg boven John Goossens, tegen een oliedomme rode kaart op. De Kroaat verspeelde eerst zelf de bal knullig aan Willem II-aanvaller Kwasi Wriedt, waarna hij zijn tegenstander uit frustratie hard van achteren tackelde.

,,Maar welke voetballer lijdt er nou nooit balverlies?”, nam Pinas het voor zijn teamgenoot op. ,,Het is heel makkelijk om daarover te oordelen. Hij probeert zijn fout te herstelen en krijgt vervolgens rood. Dat moet je niet te groot maken. Het mislukt, maar hij probeert het wel voor het team te herstellen. Dat doet ons goed.”

Pinas herkende daarin ook een actie van zichzelf, van eerder dit seizoen. ,,Ik probeerde in de thuiswedstrijd tegen VVV de situatie voor het team te herstellen en veroorzaakte daarbij een strafschop”, zei hij. ,,Bij elke voetballer gaat het weleens fout, maar we moeten door en nu heb je gezien dat we blijven bikkelen.”

 

Zijn optreden tegen VVV kostte Pinas destijds voor een periode zijn basisplaats, maar inmiddels heeft hij zich weer teruggeknokt in het elftal. ,,Ik heb op de bank gezeten, tussendoor een kleine terugslag gehad met een blessure, maar nu ben ik er weer. Ik heb gevochten en laten zien dat ik het nog steeds kan.”

Hij stond daarmee symbool voor hoe ADO zich herstelde in Tilburg. Want ondanks dat het Haagse team in ondertal op achterstand kwam, vocht het zich terug dankzij een benutte strafschop van Pinas zelf. In het laatste kwartier was het vervolgens weer tien tegen tien, nadat Willem II-verdediger Jordens Peters zijn tweede geel had gekregen.

,,We moesten de koppen bij elkaar steken”, gaf Pinas aan. ,,We hebben gebikkeld voor ons punt. En wat er van buitenaf ook gezegd wordt, wij blijven voor elkaar vechten. We willen uit de onderste regionen wegkomen. Dat gaat lastig worden, we gaan moeilijke wedstrijden spelen, maar ik denk dat als je kijkt naar de strijd die wij leveren en naar hoe wij proberen te voetballen, dat we het nog veel clubs moeilijk kunnen maken. Hopelijk houden we ADO in de eredivisie.”

 

Bron: AD/Marijn Abbenhuijs

Reacties

AussieAdo

@Pinas:
Lul niet, stom interview, ga eens voetballen. Hoe vaak ben jij in het 16 meter gebied van de tegenstander te vinden? Zo ja hoe lang heb je nodig om hiervan weer bij te komen? Schandalig lui ben jij.
Je schiet liever in ons doel of penalty tegen. Lul. Ga weg man.

Vrijdag 26 februari 2021 om 00:02 uur

Spelersklassement

De top3:
Henk Veerman Jort van der Sande Daryl van Mieghem

Laatste wedstrijd

Logo Jong FC Utrecht Logo ADO Den Haag
0-2
29 april 2024

Volgende wedstrijd

Logo NAC Breda Logo ADO Den Haag
Vandaag om 20:00 uur
Rat Verlegh Stadion, Breda

Advertentie

Keuken Kampioen Divisie

1 Willem II + 36 - 75
2 Roda JC + 36 - 72
3 Groningen + 36 - 71
4 FC Dordrecht 36 - 67
5 ADO Den Haag 36 - 62
6 Graafschap 36 - 62
7 NAC Breda 36 - 54
8 Jong AZ 36 - 53
9 FC Emmen 36 - 51
10 MVV Maastr. 36 - 50
11 Helmond Sp. 36 - 47
12 SC Cambuur 36 - 46
13 VVV-Venlo 36 - 45
14 Jong Ajax 36 - 40
15 FC Eindhoven 36 - 40
16 Telstar 36 - 34
17 Jong PSV 36 - 34
18 FC Den Bosch 36 - 33
19 TOP Oss 36 - 33
20 Jong Utrecht 36 - 24