Club Achter de Duinen

Advertentie

Volg Cadd op X

Volg Cadd op X

Volg CADD op Threads

Volg CADD op Threads

Voorspellingen-ranking

Voorspellingen-ranking

ADO-statistieken

ADO-statistieken

Inloggen

Naam / e-mail:
Wachtwoord:

Advertentie

Nieuwsbericht

Thomas houdt van ADO en staat open voor nieuw seizoen


Bron: Club Achter de Duinen (http://www.clubachterdeduinen.nl)

21 april 2023 6 reacties

Gedesillusioneerd zat Titouan Thomas een aantal maanden geleden thuis in Frankrijk bij de kerstboom.

 

Hij had zich zo voorgenomen om in Den Haag, in zijn eerste seizoen als prof, te gaan schitteren. En vooral veel minuten te maken. In plaats daarvan zat de Fransman in een vreemde stad, in een land waar ze een voor hem onbegrijpelijke taal spreken, bij ADO maanden op de bank. ,,Ik zei tegen mijn zaakwaarnemer: kan ik niet terug naar Estoril? Maar ik ben toch gebleven. Dat is goed uitgepakt", zegt Thomas in het AD.

Dat blijkt, maar daarover later meer. Modder gooien naar de inmiddels ontslagen Dirk Kuyt, die Thomas in de competitie slechts 198 speelminuten gunde, wil de Fransman in ieder geval niet. ,,Maar het zat me natuurlijk dwars. Er was me toegezegd dat ik speelminuten zou gaan maken. Als je die dan niet maakt, is dat frustrerend. Samen met mijn vriendin ging ik in die periode voor wat afleiding na de training vaak leuke dingen doen. Bijvoorbeeld De Dam in Amsterdam bezoeken. Maar op het veld wist ik niet goed waar ik aan toe was."

Hoe anders is dat nu. Vanavond staat Thomas waarschijnlijk gewoon weer in de basis, zoals de voormalig speler van Olympique Lyon sinds de komst van trainer Dick Advocaat bijna in ieder duel vanaf de eerste minuut op het veld stond. Sinds de jaarwisseling miste Thomas in de competitie slechts achttien minuten (!). Het is dan ook een seizoen van uitersten voor de 21-jarige middenvelder.

,,Ja, het is apart gelopen. Maar ik ben de trainer en ook Said Bakkati (assistent-trainer, red.) dankbaar voor het geloof in mij. Zij hebben een grote rol gespeeld in hoe ik me in de tweede seizoenshelft heb ontwikkeld", vertelt Thomas. ,,Zeker Said praat vaak met me. Ik krijg daardoor het gevoel alsof ik een rol speel in het elftal die van belang is. Dat geeft zelfvertrouwen. Onder Kuyt had ik niet het gevoel belangrijk te zijn, nu heb ik dat wel."

En dat is Thomas ook, tonen de cijfers aan. Hij noteert met 85,2 procent het hoogste percentage pass- nauwkeurigheid van alle ADO-spelers en wint de meeste persoonlijke duels (65,2 procent) van de hele Haagse selectie. Bovendien maakte hij in de voorbije twee thuiswedstrijden een doelpunt. Kortom: hij presteert, wat niet in de laatste plaats komt door hoezeer hij zich in Den Haag thuis voelt.

,,Ik zou iets meer zon willen zien, maar verder heb ik het hier goed", lacht Thomas. ,,Het is hier, behalve de taal, niet zo anders dan in Frankrijk. Ik woon vlak naast Den Haag Centraal. Een mooie plek om te wonen, al is het er nooit rustig. Maar Den Haag is een fijne stad. Of ik vaak met teamgenoten afspreek buiten het veld? Nee, eigenlijk niet. Maar mijn vriendin en ik maken geregeld een wandeling door de stad bij het Spui of op het strand van Scheveningen. We vermaken ons hier wel."

En dus rijst de vraag of Thomas, die wordt gehuurd van satellietclub Estoril, nog een seizoen in Den Haag zou willen spelen. ,,Als ik alles bij elkaar optel, overheerst de positiviteit over dit seizoen. Ik sta voor alles open. Na het seizoen ga ik praten over de plannen van beide clubs en maak ik een beslissing. Als ik niet blijf? Dan kom ik hier zeker nog eens terug en blijf ik de wedstrijden via mijn telefoon bekijken. Je gaat toch houden van een club waarvoor je speelt."

 

bron: AD/Stan Wagtman

Lees meer over

Reacties

Thehague070

Die andere Fransoos sellouki is toch ook zo slecht niet...die is iets wat emotioneler of af en toe wat vreemder met zn acties maar zitten wel goals in en denk volgend seizoen beide kunnen prima spelers zijn
Vrijdag 21 april 2023 om 20:27 uur

vakkiel

Elftal om hem heen bouwen.. is een toppertje
Vrijdag 21 april 2023 om 15:15 uur

Hmmm

Waar blijft nou die AD die de TD kan aanstellen die met o.a. Thomas kan gaan praten over volgend seizoen???
Vrijdag 21 april 2023 om 13:47 uur

KaleHans

We spelen toch nog een seizoen in de KKD, en hij verzaakt inderdaad nooit, altijd 100%!! Lekker houden deze jongen die ook nog is een lekkere trap in zijn benen heeft!
Vrijdag 21 april 2023 om 11:56 uur

Twa

Zinedine Thomas
Vrijdag 21 april 2023 om 10:52 uur

Kleddah

Verzaakt bijna nooit!
Vrijdag 21 april 2023 om 10:35 uur

Spelersklassement

De top3:
Henk Veerman Jort van der Sande Daryl van Mieghem

Laatste wedstrijd

Logo ADO Den Haag Logo Helmond Sport
0-1
12 april 2024

Volgende wedstrijd

Logo ADO Den Haag Logo FC Eindhoven
Vandaag om 16:30 uur
Bingoal Stadion

Advertentie

Keuken Kampioen Divisie

1 Willem II + 34 - 73
2 Roda JC + 35 - 71
3 Groningen + 34 - 67
4 FC Dordrecht 35 - 66
5 Graafschap 35 - 59
6 ADO Den Haag 34 - 58
7 NAC Breda 35 - 51
8 MVV Maastr. 34 - 49
9 Jong AZ 34 - 49
10 FC Emmen 35 - 48
11 Helmond Sp. 35 - 47
12 SC Cambuur 34 - 45
13 VVV-Venlo 34 - 45
14 Jong Ajax 35 - 39
15 FC Eindhoven 34 - 38
16 Telstar 35 - 33
17 TOP Oss 35 - 32
18 Jong PSV 34 - 31
19 FC Den Bosch 35 - 30
20 Jong Utrecht 34 - 24