Club Achter de Duinen

Advertentie

Volg Cadd op X

Volg Cadd op X

Volg CADD op Threads

Volg CADD op Threads

Voorspellingen-ranking

Voorspellingen-ranking

ADO-statistieken

ADO-statistieken

Inloggen

Naam / e-mail:
Wachtwoord:

Advertentie

Nieuwsbericht

Toekomst ADO Den Haag nog niet zeker


Bron: Club Achter de Duinen (http://www.clubachterdeduinen.nl)

19 december 2007 17 reacties
Ondanks de investeerder die gisteren zo`n acht ton in de club stak, is de toekomst van ADO Den Haag nog niet zeker. De -vrouwelijke?- geldschieter wacht eerst een onderzoek af.

De investeerder die gisteren de club tot februari uit de financiële penarie heeft geholpen, wil naast het bedrag van gisteren misschien ook verder met de club in zee. Een rapport over de precieze financiële situatie van de Haagse club zal hier uitsluitsel over moeten geven. De residentieclub heeft, zoals het AD gisteren meldde, geen uitstel van betaling aangevraagd.

Haags wethouder van sport over de nog anonieme geldschieter: Hij heeft affiniteit met voetbal en is duidelijke oprecht geïnteresseerd in ADO Den Haag. "Het betaalde voetbal in Den Haag is in gevaar", aldus Dekker in de Haagsche Courant. "Er zal hard gewerkt moeten worden voor een oplossing, maar ik ben gematigd positief." Een van de opties is dat de investeerder het hoofdgebouw van de Stichting Stadion Ontwikkeling koopt. Dit kan alleen als de gemeente Den Haag hiermee akkoord gaat.

In de wandelgangen worden verschillende namen ten aanzien van de mysterieuze investeerder genoemd. De geruchten dat het Wim Zegwaard, voormalig eigenaar van parkeerplaats P4 of de Haagse zakenvrouw Sylvia Tóth is, zijn het sterkst. Ook de naam van Steadion-topman en lid van de raad van commissarissen van ADO Den Haag, Henk Jagersma wordt genoemd.

Sander Dekker houdt het vorige bestuur en directie verantwoordelijk voor de financiële malaise: "Er had veel eerder ingegrepen moeten worden."

Reacties

Salvatore

Nou, als je het goed leest, zegt David Rietveld dat dus niet. 1. Hij toont interesse in de meningen van de supporters (dat is al meer dan je van "ons" bestuur kan zeggen) 2. Hij gaat met ons, de supporters, rechtstreeks een discussie aan (iets waar die arrogante Ringelul te laf voor is) 3. Hij geeft duidelijk z`n mening over het huidige bestuur en toont ballen door niet anoniem op te treden. Of je het met die mening eens bent, is iets anders.

Vergelijk dat nou eens met de handelswijze van het bestuur. Er is een nieuwe investeerder, maar we blijven geheimzinnig doen. Een miljonair uit Rusland, een vrouw, Kees Jansma, een transsexueel, of toch maar weer de gemeente? En oh ja, er zijn wat financiele problemen, maar het bestuur roept al van te voren, dat er geen rijke suikeroom mag komen. Want dan zou de club afhankelijk zijn van een persoon... i.p.v. lekker onder contole en in de wurggreep van van Ringelenstein! Dit is allemaal zo triest. Van Ringelenstein laat de club gewoon liever kapot gaan dan dat ie ook maar een greintje van de macht afstaat. Kenmerk van een op hol geslagen dictator. die tot het laatste moment de feiten en z`n eigen ondergang blijft negeren.
Vrijdag 21 december 2007 om 03:39 uur

Luctor et Emergo

Het is toch rampzalig hoe een raadslid als David Rietveld zich presenteert. Volgens hem treffen de supporters met twee gestaakte wedstrijden geen  schuld. Hoe dek je jezelf in David? Mensen als David Rietveld zaaien onrust en paniek en brengen de club en de gemeenschap alleen maar schade toe. Hij vergeet voor het gemak 102 jaar clubhistorie en stelt voor om samen te werken met een aantal amateurclubjes uit de regio om een nieuwe betaald voetbal club te stichten. Wat een naïviteit en kortzichtigheid. Typisch Groen Links. Zijn dat nou de raadsleden die verantwoordelijk zijn voor onze gemeente?

De Haaglandse Footbalclub club ADO Den Haag heeft al een regionale functie en werkt reeds met vele amateurclubs in de regio samen op allerlei sportief, en maatschappelijk en sociaal gebied. Als supporter blijf ik de club steunen omdat ik nog steeds geloof in een sterk ADO in een nieuw stadion met grote mogelijkheden. In het seizoen 2005-2006 wonnen we nog tweemaal van Feyenoord. Is iedereen dat alweer vergeten? Bij en na de verhuizing van het oude naar het nieuwe stadion heeft de club klappen gehad. Het feit dat het stadion twee jaar te laat is opgeleverd heeft de degradatie van onze club en de huidige situatie tot gevolg. Dus ADO ik zou zeggen de Luctor et Emergo en prettige feestdagen om te beginnen met 3 punten tegen TOP Oss.
Vrijdag 21 december 2007 om 01:50 uur

ADOsexual

@Ed en David Rietveld,

heren, jullie weten niet waar je het over hebt. uit jullie woorden maak ik ook op dat je volgens mij überhaupt nooit bij FCDH bent geweest. Waar jullie hiervoor opteren is, hoe ga ik het netjes zeggen.. Ik geloof niet dat jullie ook maar een seconde beseffen wat FCDH voor de echte fans betekent. Een regioclub...  waarde Ed en David... dat gaat niet werken. PUNT. En ik spreek hier namens de meerderheid v.d. FCDH supporters. Het heeft ook geen zin om er op dit forum over te filosoferen want het is ons gewoon vuile praat. Het staat gelijk aan zeggen dat je voor een andere club bent. Zoiets.
Donderdag 20 december 2007 om 20:49 uur

Ed

Misschien moeten we ADO gewoon weer lekker laten aanmodderen in het zuiderpark met zijn eigen trouwe supportersclub (altijd geldproblemen en gezeik met supporters...) en moet er gewoon een nieuwe regio-club in dat nieuwe stadion gaan spelen.

Ik zou wel eens fan willen zijn van een Haagse (evt regio-) club waar al dat gezeik niet is! En het kan me geen reet schelen of de supporters uit Zoetermeer, Den Haag, Voorburg of Leiden komen.

Is dat misschien een optie?
Donderdag 20 december 2007 om 19:58 uur

David Rietveld

@Bokkie: tsja. Misschien moet ik voortaan geen antwoord meer geeven op `wat als`- vragen. Want dat was de vraag: wat als ADO (alsnog) failliet gaat. Het lijkt me niet zo`n gekke gedachte om in dát geval te kijken of een voetbalclub een bredere basis kan krijgen.

Dat geldt ook voor mijn antwoord op de vraag: "maar dan is er straks geen ADO Den Haag meer". Ik heb inderdaad gezegd dat `ze dat aan zichzelf te danken hebben`. Ik doel daarmee zeker niet in eerste instantie op de supporters.

Dat de trouwe supporters de dupe worden van een falende organisatie, dat zie ik ook. Ik loop daar helemaal niet om te juichen, maar kan er als gemeenteraadslid - iets meer dan anderhalf jaar in functie - weinig aan doen.  Dezelfde mensen die in de woorden van ADO DENHAAG SUPPORTER de club `naar de kloten` hebben geholpen hebben tegenover de gemeente tot voor kort namelijk altijd bezworen dat het financieel in orde was.

Tot slot: ik ben geen supporter in de mate waarin de meesten die hier komen dat zijn. Dat neemt niet weg dat ik hier graag kom om te lezen wat er speelt.
Donderdag 20 december 2007 om 18:37 uur

ADOsexual

Sportclub Haaglanden??????? Degene die dat woord verzonnen heeft en werkelijk serieus meent(??) moeten ze vierendelen, over de muur uitsmeren en aan de hoogste boom ophangen. Die wous is namelijk een gevaar voor Den Haag.

Er is ruimte voor maar 1 club in onze regio en dat is FC DEN HAAG

Het komt allemaal goed, zoals ADO DENHAAG4EVER zegt: begin jaren `90 waren we ook op sterven na dood....
Donderdag 20 december 2007 om 18:30 uur

ADO DENHAAG SUPPORTER

we komen David Rietveld wel een keertje tegenzal ik hem eens uit legen hoe pijn het doet als ADO DENHAAG supporter je club door zakken vullers en bobbo`s naar de kloten woord geholpen
Donderdag 20 december 2007 om 17:10 uur

Bokkie (made in The Hague and f*cking proud of it)

Zag net een herhaling van het TV West nieuws van gisteravond. Kwam o.a. David Rietveld van GL aan het woord, en voor de oplettende lezer: die komen we hier ook wel eens tegen. David leek het al te weten: een regiogebonden BVO ipv een stadsgebonden BVO en dat FC/ADO DH niet meer zou bestaan was "eigen schuld, dikke bult". Hij zei het iets anders maar het kwam er wel degelijk op neer. Volgens mij vergeet hij dat er duizenden mensen zijn met een groen-geel hart die al jaren naar HUN CLUPPIE gaan kijken en die zich al jaren gedragen zoals het hoort. Deze mensen zou het heel veel pijn doen als FC/ADO DH zou verdwijnen. Gezien zijn aanwezigheid hier hield ik hem voor een mede-supporter maar dat lijkt hij toch niet te zijn gezien zijn - wel erg makkelijk gedane - uitspraken. Of is dit nou typisch een politiek gevalletje van "Ook gij Brutus?!"
Donderdag 20 december 2007 om 12:19 uur

ADO DENHAAG 4EVER

supporters kom op blijf nou niet weg nu moet je juist komen onze trots staat op instorten maar als we weg blijfen dan is het zeker gedaan.
weten jullie nog begin jaren 90 toen we met het zelfde zaten toen we ook bijn over de rand van de afgrond gingen en toen zijn we ook door gegaan want de supporters gelooften er toen ook in dat moeten we nu ook nu blijfen doen al moeten we de komende drie jaar eerstedivisie spelen maak me niet uit als ADO DENHAAG maar blijf bestaan
Donderdag 20 december 2007 om 11:46 uur

kâp nâh

ouwe garde heeft helemaal gelijk; iedere euro die wij er nog in steken is weggegooid geld. vraag me verder af wat ze willen want de geluiden worden steeds sterker dat het een nieuwe regio-club moet gaan worden... "Sportclub Haaglanden" of zoiets...brrr...mot er toch echt niet aan denken
Woensdag 19 december 2007 om 23:01 uur

ouwe garde

ik blijf thuis .
echt mijn hart is groen geel maar er gaat geen eu die kant op. 
ze wisten het zo goed met die maaghond van een de boer voorop.
ze kunnun de .......krijgen.
morgen vrees ik een kil,leeg stadion dat inderdaad da
ar nooit had moeten staan.
met het vertrek uit ons geliefde ZUIDERPARK is ons hart er uit gerukt.
FCDH for ever.
Woensdag 19 december 2007 om 20:38 uur

Tot ziens

R.I.P. ADO Den Haag

* 1905
+ 2007
Woensdag 19 december 2007 om 16:57 uur

Jensen

Toeschouwers komen weer bij:
- ZITTEN op de plek die je wilt;
- maak het voor hen aantrekkelijker onder de tribunes door wat sfeer aan te brengen en de catering te verbeteren;
- maak het voor hen aantrekkelijker boven de tribunes, lees op het speelveld door: goede spelers aan te stellen en niet alleen op naam kopen. Behaalde resultaten uit het verleden geven géén garantie voor de toekomst. Toch?

Laat de club svp niet saneren lees bezuinigen op spelers waar we wat aan hebben. Dus, geef bv Derryl Janmaat een contract.

Woensdag 19 december 2007 om 16:28 uur

ADOsexual

de reden dat er geen hond in het stadion zit omdat ze FCDH de stad UITgewerkt hebben. Ze hadden gewoon het Zuiderpark moeten slopen en op dezelfde plek `dit` stadion neer moeten zetten. Geen gel*l met dat `het Zuiderpark niet goed bereikbaar` was en zo. Dat is allemaal Quatsch, we hebben er honderd jaar gezeten, en honderd jaar kwamen er ook gewoon gast-supporters mee.

Maar dat is allemaal achteraf praten natuurlijk, al maken wij supporters het beleid niet....

Dat er geen geld in kas is, is omdat die RvC alle centen in de zak steekt en er van die wanhoopsaankopen gedaan worden, allemaal van die spelers die in de winter van hun carriere zitten maar wel zwaar op de begroting drukken (terwijl ze geen seconde presteren). ERUIT die lui!!! Weg, verkopen, op non-actief zetten. Gedwongen ontslag, contract ontbinden, op staande voet ontslaan. niks geen `regeling`, contract afkopen of `sociaal verantwoord` laten afvloeien. Den Haag is een onderneming, en personeel dat je niet nodig hebt stoot je af. ZO werkt een onderneming namelijk. Het is bovendien een N.V. En de aandeelhouders willen -volkomen terecht- nu ook weleens dividend gaan zien.
Verder moet die hele structuur op de schop. Al die `Commissarissen` en zo eruit. langenbach moet teruggehaald worden als Algemeen Directeur, ze moeten Rob Baan nog eens heel erg lief aan gaan kijken en terughalen als Technisch Directeur lange termijnbeleid, Hofstede status quo laten (manager korte -en middellange termijnbeleid) en Vloet als hoofdtrainer eerste selectie en technisch adviseur. KLAAR. Voor de rest iedereen eruit en verder geen hond die wat over de club te makken heeft. Deze groep mensen moet het bestuur vormen dat alles bepaalt. Dan komt het MISSCHIEN goed.
Woensdag 19 december 2007 om 15:39 uur

pipo

hadden ze maar eerder naar ons moeten luisteren en dat bestuur eruit moeten schoppen !!

maar ja, wie zijn wij ..................!!
Woensdag 19 december 2007 om 15:08 uur

op sterven na dood

Aan het rijtje `namen` van de onbekende investeerder in ADO Den Haag kan een nieuwe worden toegevoegd; die van een vrouw! De Haagsche Courant zou uit een gesprek met sportwethouder Sander Dekker hebben begrepen dat het zou gaan om een vrouwelijke investeerder.

In en om Den Haag cirkelden al namden van Henk Zegwaard (voormalig eigenaar van ADO parkeerterrein P4 en met ADO in gesprek om zijn naam aan het stadion te lenen) en Henk Jagersma (directeur/bestuurder bij woningbouwcorporatie Staedion). Nu kan de naam van Sylvia Tóth aan dat rijtje worden toegevoegd.

"Een vrouwelijke investeerder is bereid gevonden de club te hulp te schieten en wil wellicht op lange termijn nog meer geld in ADO Den Haag steken. In eerste instantie zou het gaan om een bedrag van 800.000 euro", meldt de Haagsche Courant. De financiële injectie zal mede worden gebruikt om aan de lopende verplichtingen vanaf 1 december 2007 te voldoen. In dit kader zullen alle openstaande aan ADO Den Haag gerichte facturen, die zijn gedateerd voor 1 december 2007, in ieder geval tot 1 februari 2008 onbetaald blijven. De betreffende crediteuren worden in dit kader per brief geïnformeerd en verzocht om coulance.

Al maanden gedeleden waarschuwde ELF Voetbal in haar Haagsche uitgave dat liquiditeitsproblemen bij ADO onvermijdelijk zouden zijn.

Sander Dekker spreekt in de Haagsche Courant de vrees uit dat de geboden hulp wellicht tekort zal schieten. "ADO Den Haag loopt op dit moment echt langs de rand van de afgrond." 

Bron: ELF voetbal
Woensdag 19 december 2007 om 08:59 uur

Nix

"...het vorige bestuur verantwoordelijk..." En onze vriend Ruurd de Boer kreeg als dank voor bewezen diensten nog een of andere penning mee. Die klojo. stemde maar al te graag in met alle maatregelen die Deetman afkondigde en waardoor er nu bijna geen hond in het stadion zit. De uitspraak van Dekker bewijst ook dat de Raad van Comm. hun werk niet goed heeft gedaan, terwijl iemand als Rijenga daar nog steeds vrolijk in zit. Om over de griezelige tentakels binnen de (des)organisatie van onze andere vriend Van Ringelenstein maar te zwijgen. Dan werken er ook nog eens tig mensen op kantoor die volstrekt overbodig zijn. Een kolerebende is het en Arzbach en Heijnen mogen proberen puin te ruimen. Ik wens ze sterkte!
Woensdag 19 december 2007 om 08:21 uur

Spelersklassement

De top3:
Henk Veerman Jort van der Sande Daryl van Mieghem

Laatste wedstrijd

Logo ADO Den Haag Logo FC Eindhoven
1-1
20 april 2024

Volgende wedstrijd

Logo Jong FC Utrecht Logo ADO Den Haag
29 april 2024 om 20:00 uur
Stadion Galgenwaard, Utrecht

Advertentie

Keuken Kampioen Divisie

1 Willem II + 36 - 75
2 Roda JC + 36 - 72
3 Groningen + 36 - 71
4 FC Dordrecht 36 - 67
5 Graafschap 36 - 62
6 ADO Den Haag 35 - 59
7 Jong AZ 36 - 53
8 NAC Breda 35 - 51
9 MVV Maastr. 36 - 50
10 FC Emmen 35 - 48
11 Helmond Sp. 35 - 47
12 SC Cambuur 36 - 46
13 VVV-Venlo 36 - 45
14 Jong Ajax 36 - 40
15 FC Eindhoven 35 - 39
16 Jong PSV 35 - 34
17 Telstar 35 - 33
18 FC Den Bosch 36 - 33
19 TOP Oss 36 - 33
20 Jong Utrecht 35 - 24