Club Achter de Duinen

Advertentie

Volg Cadd op X (Twitter)

Volg Cadd op X  (Twitter)

Voorspellingen-ranking

Voorspellingen-ranking

ADO-statistieken

ADO-statistieken

Inloggen

Naam / e-mail:
Wachtwoord:

Advertentie

Nieuwsbericht

'Toen Kuyt begon stond hij al met 1-0 achter'


Bron: Club Achter de Duinen (http://www.clubachterdeduinen.nl)

24 november 2022 3 reacties

Slechte resultaten, het gebrek aan een speelplan en cynisme hingen rondom Dirk Kuyt aaneen.

 

Bij zijn presentatie zei de Katwijker nog dat hij de Haagse club naar het linkerrijtje in de eredivisie wilde terugbrengen, schrijft het AD. Zaakwaarnemer Rob Jansen, die ADO had geadviseerd Kuyt binnen te halen, keek glimlachend toe. 

 

Allebei niet wetend dat de periode van de 104-voudig international in de hofstad een nachtmerrie zou worden. ADO beleefde de slechtste seizoensstart uit de clubhistorie, kende maanden van zwakke en wisselvallige resultaten en ging meerdere keren af tegen laagvliegers in de KKD.

 

Onder Kuyt won ADO slechts vier van de zestien competitieduels. De trainer begon in een 4-3-3-systeem, maar het bleek niet wat de Haagse ploeg zocht. Het oogde verdedigend kwetsbaar en aanvallend ontbrak een idee, waardoor het vaak tot eindeloos breien of juist lange ballen leidde. Binnen de spelersgroep werden Kuyts ideeën wel geprezen, maar al snel kwalificeerden spelers de plannen van de oefenmeester als ‘te moeilijk’.

 

De trainer liet zijn oorspronkelijke idee los en koos voor een 3-5-2-systeem. Dat leek even te werken, maar leverde dezelfde problemen op. Kuyt bleef, samen met zijn maar liefst veertienkoppige staf zoekende. Hij wisselde meermaals van systeem, ogenschijnlijk zonder te weten wat goed bij zijn ploeg paste. Grip kreeg ADO in wedstrijden nooit, waardoor zelfs de zwakste tegenstanders nauwelijks het idee hadden kansloos te zijn.

 

Ook wisselde hij veelvuldig  van opstelling. Maar liefst 26 spelers gaf hij dit seizoen al minuten. Alleen de veelvuldig van samenstelling wisselende jong-ploegen en PEC Zwolle gebruikten meer spelers.

 

Slechts sporadisch kreeg Kuyt zijn elftal mentaal zo geprepareerd, dat zijn spelers met een vrij ‘koppie’ wedstrijden in gingen. In het merendeel van de duels leek een groot deel van de spelers onzeker of ongemotiveerd. Het gebrek aan motivatie en inzet kwam met name in de laatste wedstrijden aan het licht.

 

En dan was er altijd nog de bikkelharde publieke opinie van de Haagse voetbalvolger. Op het moment dat Kuyt bij ADO tekende, stond hij al met 1-0 achter. Sinds hij stopte met voetballen, leek het wel een sport om hem af te zeiken. Over zijn uiterlijk, over ongelukkige uitspraken, over zijn gokverleden. Overal werden er in Den Haag en ver daarbuiten grappen over gemaakt. In de eerste weken nog op een leuke manier, waardoor Kuyt de grappen als een man nam. Maar drie maanden en vele slechte resultaten verder, veranderde de toon van de ADO-supporters naar een cynische en venijnige.

Lees meer over

Reacties

jayjay

Kuyt weg rest van de staf ook eruit en dan met Peter Hyballa compleet nieuwe staf formeren
Donderdag 24 november 2022 om 15:47 uur

ADO73

Ben benieuwd welke club nu nog de ballen heeft om hem binnen te halen.
Donderdag 24 november 2022 om 15:21 uur

Jezus

Botox binkie is gewoon compleet incompetent.
Donderdag 24 november 2022 om 14:18 uur

Spelersklassement

De top3:
Daryl van Mieghem Jort van der Sande Justin Ché

Laatste wedstrijd

Logo ADO Den Haag Logo SC Telstar
1-1
22 september 2023

Volgende wedstrijd

Logo MVV Maastricht Logo ADO Den Haag
29 september 2023 om 20:00 uur
De Geusselt, Maastricht

Advertentie

Keuken Kampioen Divisie

1 Roda JC 7 - 18
2 VVV-Venlo 7 - 14
3 FC Groningen 7 - 13
4 SC Cambuur 7 - 13
5 Graafschap 7 - 13
6 FC Emmen 7 - 12
7 ADO Den Haag 7 - 12
8 Jong AZ 7 - 11
9 FC Eindhoven 6 - 10
10 FC Dordrecht 7 - 10
11 Jong Utrecht 7 - 10
12 Jong PSV 7 - 10
13 Willem II 6 - 8
14 MVV Maastr. 6 - 7
15 NAC Breda 7 - 7
16 Helmond Sp. 7 - 7
17 FC Den Bosch 7 - 6
18 TOP Oss 6 - 4
19 Jong Ajax 7 - 2
20 Telstar 7 - 1