Club Achter de Duinen

Advertentie

Volg Cadd op X

Volg Cadd op X

Volg CADD op Threads

Volg CADD op Threads

Voorspellingen-ranking

Voorspellingen-ranking

ADO-statistieken

ADO-statistieken

Inloggen

Naam / e-mail:
Wachtwoord:

Nieuwsbericht

Toespraak burgemeester voor oud-ADO-spelers


Bron: Club Achter de Duinen (http://www.clubachterdeduinen.nl)

12 juni 2024 Nog geen reacties

Burgemeenster Jan van Zanen bezocht op de golfbaan in Kijkduin de jaarlijkse PensionADO-dag en hield daar deze toespraak.

 

Beste allemaal,

Beste Hans (Verhagen) en Karel (Bouwens),

 

Dank voor de uitnodiging om, als buitenstaander, dit exclusieve samenzijn te mogen meemaken: de jaarlijkse PensionADO-dag. Het mooie weer krijgt u van de gemeente…

 

Het is voor u een weerzien van oud-teamgenoten, -bestuurs- en -kaderleden, die zo de band, die ooit in de jonge jaren ontstond, met elkaar op een mooie wijze herbevestigen. Er zijn zelfs oud-gedienden overgekomen uit het buitenland om deze dag te bezoeken en te beleven, zoals Bo Augustsson uit Zweden. Leuk, dat deze dag ook in trek is bij bekende oud-profs, die tegen ADO, FC Den Haag, Holland Sport en ADO Den Haag speelden en hier nu aanwezig zijn. Ongetwijfeld zullen zij zich herinneren dat zij in het Zuiderpark wel een keertje het onderspit moesten delven tegen ADO.

 

Willem van Hanegem en Hans van Breukelen (ze zijn al vertrokken, begrijp ik) en Nico van Zoghel (ooit van V.V. DOS), het golftoernooi is een prachtige gelegenheid om op sportieve wijze revanche te nemen. Mooi ook, dat oud-bondscoach Rob Baan van de partij is. Hij is per slot van rekening óók een PensionADO, omdat hij zijn loopbaan begon bij ADO als hoofd opleidingen en later FC Den Haag diende als succesvol trainer.

 

En in het seizoen 1985-1986 met deze ploeg ongeslagen kampioen werd van de eerste divisie. Begrijp dat John van den Brom er ook is, die in zijn ene seizoen als trainer ADO Den Haag plaatste voor het Europees voetbal. Dat is nu twaalf jaar geleden…

 

Vele namen, die nog altijd tot de verbeelding spreken, zijn hier. Edwin Purvis, John van Loen, Joop Jochems (ooit VELOX), Harry van der Laan, Arie van der Zwan, Simon van Vliet, Aad Kila, René Pas en nog vele anderen. Excuses als ik uw naam niet noem…

 

Maar hier zijn niet alleen spelers die op het hoogste niveau hebben gespeeld. Ook de cracks van de andere elftallen en die aan ADO een dierbare herinnering hebben, zijn present in groten getale. Dat geeft toch wel aan, hoe innig die band is en wat een mooie traditie u van deze PensionADO-dag heeft gemaakt.

 

Een evenement van Eredivisieniveau. Dat is het eerste elftal van nu helaas net niet gelukt. Maar volgend seizoen is er weer een nieuwe kans. Zoals er ongetwijfeld volgend jaar weer een PensionADO-dag komt.

 

Mijn complimenten voor deze prachtige traditie. Houd ‘m in ere.

En u weet: Alles Door Oefening.

Reacties

Er zijn nog geen reacties.

Laatste wedstrijd

Volgende wedstrijd

Logo ADO Den Haag Logo Patro Eisden
20 juli 2024 om 14:00 uur
Besloten

Advertentie