Tweede helft nekt ADO

27 oktober 2010 13 reacties

Ondanks een voorsprong en een goede eerste helft heeft ADO Den Haag de wedstrijd tegen FC Groningen verloren. Het werd 3-1 tegen de noorderlingen.

Dit doordeweekse duel leek wel op de eerste twee competitiewedstrijden van de Haagse club. ADO Den Haag kwam vroeg op voorsprong via Lex Immers. FC Groningen kreeg wel wat kansen op de gelijkmaker, maar de geelgroene formatie maakte ook aanspraak op een goal.

Na de rust kantelde de wedstrijd. FC Groningen kreeg kans op kans en de residentieclub kwam er niet meer aan te pas. De twee goals, die beide uit een corner werden gescoord, kwamen ook niet echt als een verrassing.

Na de 2-1 probeerde ADO Den Haag nog wel een punt te pakken. Vooral Frantisek Kubik kreeg een hoop mogelijkheden, maar hij wist het net niet te vinden.

Toen er de laatste minuten alles of niet werd gespeeld, maakte Groningen gebruik van de ruimte en prikte Van der Laak de 3-1 binnen.

Sven

Het valt wel op dat ADO vaak goed begint, dan ook scoort maar op het eind van de wedstrijd toch weer overlopen wordt. Ik kom er niet uit waar het nu precies in zit dat ze in de tweede helft toch weer achteruit beginnen te lopen de tegenstander zo lang met de bal laten lopen. Zijn de aanvallers van de tegenstanders altijd sneller dan de verdedigers van ADO? Daar lijkt het toch wel vaak op. Het middenveld had wel duidelijk een zwakke broeder, Ricky. Maar de verdediging blijft toch ook erg broos. Vaak lijkt het toch of ze boven hun krachten moeten spelen. Conditie, kracht te kort? De onzekerheid slaat zo snel toe waardoor ook desastreuse fouten worden gemaakt waar vrije schoppen en penalties uit voorkomen. Sommigen lopen er soms ook wel lamlendig bij. Geen passie, geen inzet. Bestaat de buitenspelval nog? Is de verdediging daarvan op de hoogte? Naar mijn gevoel wordt die strijdwijze veel te weinig toegepast en dat is vaak alleen maar een kwestie van goed kijken. Maar ja, aan de andere kant, die scheidsrechters kijken tegenwoordig natuurlijk ook niet meer zo goed. Ik ben bang dat het tegen Utrecht weer hetzelfde verhaal wordt. Prima eerste helft, een of twee nul voor en dan weer overlopen 2-3 0f 2-4. En dan wordt het toch een zielig verhaal.

Donderdag 28 oktober 2010 om 16:45 uur

peet Ignacio

Couthino te klein vooral bij corners, maakt verdediging onzeker. Pallatz toch niet gekocht voor de beloftes. Komende wedstrijd gewoon op doel zetten.

Donderdag 28 oktober 2010 om 15:08 uur

knijtertje

Coutinho, Derijck en Bosschaart = het hart van de verdediging maar naar moderne voetbal maatstaven zijn het gewoon dwergen. Groningen heeft ook een dwerg op doel maar zij hebben ook lengte achterin, dat compenseert nog enigszins. Reflexen van Coutinho zijn prima, maar hij komt gewoon lengte tekort. Max de Jong is zeer tevreden over Pellatz en die is 1.92 meter dus dat lijkt me een makkelijke optelsom

Donderdag 28 oktober 2010 om 14:06 uur

Der Rudy

Zat gisteravond hoog en droog in de skybox van een Groningse onderneming. Kon het allemaal goed zien.

Wat een sfeer door het hele stadion. En wat een verschil met Den Haag! Dat stelt bij ons weinig voor.

Heb genoten van de wedstrijd. Inclusief de spanning in de eerste helft (houden ze het vol?). Al die 100% kansen die we verprutsten. Mopperen en aanwijzingen geven is ook vermaak.

En dan sommige spelers:

Toornstra die steeds naar het midden trekt, ipv het breed te houden.

Amni, wat was die onzeker.

Amni, wat gaf hij de opkomende spelers van FCG op rechts een hoop ruimte.

RvdB krijgt aan de rand van de 16meter een vrije kans om te schieten en hij besluit iemand aan te spelen met vier verdedigers om zich heen ? En dat schot in de 2e helft?, jammer.

Immers, wat kan die man af en toe intelligent spelen. Serieus, 1 keer raken  en een goede spelverdeling. Alleen wisselt hij dat af met nonchalante acties die dan mislukken.

De Rijk, die de bal eenvoudig van z'n schoen laat afspringen, geen enkele poging doet om een corner te voorkomen en .... doelpunt tegen.

De Rijk, die de linksbuiten alle ruimte biedt om op z'n gemakkie te kijken naar wie hij de bal gaat spelen voor de 2-1

De kleine keeper, wat moet je daarvan zeggen. Twee doelpunten op z'n geweten. Hij doet z'n best.

Voor de rest een mooie avond gehad in een gastvrij Groningen.

Donderdag 28 oktober 2010 om 13:08 uur

HENK

speelde ammi zo slecht dan? een fitte pique is beter dan een fitte kum (vooral opbouwend) dus ik verwacht pique binnenkort weer te mogen op de linkerflank.

verder rankovic ipv bosschaart?

verwacht overigens niet een heel ander team zondag, zijn weinig ploegen die uit bij fc twente en groningen winnen.

als ze zondag weer door de mand vallen is het een ander verhaal.

Donderdag 28 oktober 2010 om 10:33 uur

karel

vond derijck nou ook niet bepaald een uitblinker,geeft nodeloos een corner weg waaruit de gelijkmaker valt,en wint geen kopduel in de zestien.het centrale duo moet echt verstekt of verbeterd gaan worden.

Donderdag 28 oktober 2010 om 10:04 uur

Mister X

Brom zat lekker hoog op de tribune , dus ik hoop dat hij het nu goed heeft gezien dat de omschakeling van Ricky dramatisch is en dat de rechts en linksback niet de beste backs van Nederland zijn misschien eens denken aan Buys en Pique op die plaatsen en dan Kum in het centrum !!!

Donderdag 28 oktober 2010 om 09:59 uur

klae harry

Coutinho gaat zeker niet vrijuit bij goal 1 en 2. Over de eerste heflt tsja je moet gewoon met 0-3 voor staan. Helaas ricky niet meer opstellen gewoon afscheid van nemen 1 groot drama, schakelt niet om, dom balverlies enz.....

Donderdag 28 oktober 2010 om 09:42 uur

ggf

Ging zeker niet slecht. Hadden net als tegen Vitesse de eerste helft ruim afstand kunnen nemen. Verder sluit ik me volledig aan bij Tja.

Donderdag 28 oktober 2010 om 09:11 uur

Miku

Hadden Ricky moeten wisselen in de rust, hij werd eigenlijk de hele wedstrijd overlopen. Vanaf de 35ste minuut begon hij met dom balverlies. Verder gewoon kansen afmaken!

Donderdag 28 oktober 2010 om 08:02 uur

Tja

Je kan niet alles afwentelen op de doelman maar bij corners blijft hij onzeker en dan wordt de achterhoede ook onzeker alhoewel dat de zwakste schakel van de ploeg is.

Pallatz de kans geven en vd Bergh helaas voor hem goodbye.

Hoe zit het met Buys en Pique?

Woensdag 27 oktober 2010 om 23:58 uur

kenner

Defensie inclusief couthino blijft een zorgen kindje. Tegen Utrecht eens proberen met Pallatz in het doel. Buijs op rechts achterin en Pique op links. Afscheid nemen van ricky. Kum centraal achterin, en Bosschaart op de bank.

Woensdag 27 oktober 2010 om 23:09 uur

KaleHans

Tja, het blijft geen feest, een Kubik in goede vorm zoals voorgaande wedstrijden had het verschil kunnen maken, drie opgelegde mogelijkheden en dan nog die door drie man gemiste bal en het mislukte schot van Ricky.   Ben trouwens nog blij dat de scheids de bal niet op de stip legde bij die (weer is) vreemde actie van Ricky.

Dit verlies heeft ons in ieder geval geen plekkie gekost en nu maar weer op naar zondag, dan maar drie puntjes tegen Utrecht.

Woensdag 27 oktober 2010 om 21:42 uur