Club Achter de Duinen

Advertentie

Volg Cadd op X

Volg Cadd op X

Volg CADD op Threads

Volg CADD op Threads

Voorspellingen-ranking

Voorspellingen-ranking

ADO-statistieken

ADO-statistieken

Inloggen

Naam / e-mail:
Wachtwoord:

Advertentie

Nieuwsbericht

United Vansen doet beroep op fans en sponsors


Bron: Club Achter de Duinen (http://www.clubachterdeduinen.nl)

26 mei 2021 8 reacties

United Vansen is met een ‘speciale boodschap’ gekomen voor de fans en sponsors van ADO Den Haag.

 

In een persverklaring wijst de grootaandeelhouder erop dat hij na de aankoop van ADO meer dan 13 miljoen euro in de club heeft gestopt. “Tegelijkertijd werd onze invloed meer en meer beperkt door mensen die zich gedroegen alsof ze eigenaar waren van de club.” Volgens United Vansen is dit de reden dat ze ADO nu willen verkopen.

 

De Chinezen geven aan dat ze nooit problemen hebben gehad met de spelers, coaches, fans en het management, maar dat vooral de andere aandeelhouders en de raad van commissarissen roet in het eten hebben gegooid.

 

UVS zegt dat de situatie steeds meer uit de hand loopt, waarna er wordt gewezen op de aanstelling van Edwin Reijntjes als interim-directeur. Ook betichten ze rvc-voorzitter Frans van Steenis van een twijfelachtige rol, samen met de bijzondere aandeelhouders in Nederland. 

 

United Vansen heeft Reijntjes gevraagd om af te treden en onderzoekt juridische stappen tegen Van Steenis. “We hopen dat Frans van Steenis de eer aan zichzelf houdt om de vernedering van een ontslag te voorkomen.”

 

Ondanks het verweer dat UVS heeft ingesteld tegen het kort geding, waarin het werd veroordeeld tot het betalen van 2 miljoen, werken de Chinezen naar eigen zeggen hard aan een kortetermijnoplossing voor de financiële situatie van ADO.

 

“De afgelopen weken zijn we hard op zoek gegaan naar een sterkte en betrouwbare partij die de club in rustiger vaarwater kan brengen de komende jaren.” Volgens UVS is zoektocht bijna afgerond, zonder de naam van Martin Jol te noemen.

 

De grootaandeelhouder begrijpt dat het lang duurt en ingewikkeld is. “Daarom hebben we een speciale boodschap voor alle fans en sponsors van ADO Den Haag: We beseffen dat dit een extreem moeilijke periode is voor JULLIE club. Daarom willen we jullie vragen om ADO extra te steunen en niet in de steek te laten.”

 

Reacties

dahmoose

Als je beter samen werkt, dan had je meer voor elkaar gekregen. Wat Freek ook zei: het is geen Chinees staatsbedrijf. Of zoals de duitsers zeiden: befehl ist befehl....

De uitleg van WHS was wat betreft stukken beter, als we degraderen de eerste twee jaar herstellen. De jeugafdeling belangrijk maken en proberen zoveel mogelijk jonge gasten klaar te stomen. Deze kunnen dan waarde zijn voor de club. Ook de aanschaf van het stadion is een garantie dat het geen passant is. Door het stadion te exploteren kan je ook weer inkomsten genereren, nu gaan die inikomsten naar de gemeente. Die inkomsten zullen niet naar de club gaan maar zorgen wel dat de investeerder ook nog iets verdiend.

Donderdag 27 mei 2021 om 11:57 uur

Freek

Lex5,
UVS dacht blijkbaar dat een voetbalclub een goede investering zou zijn, niet dus, de meeste clubs komen elk jaar tekort, UVS had zich beter moeten verdiepen in voetballerij en niet zo hoog van de toren moeten blazen, ik vind het nog meevallen 15 miljoen over 5 jaar, UVS heeft zich zelf in de nesten gewerkt en moeten nu op de blaren zitten. UVS is hier niet beter van geworden maar dat geldt ook voor de club, hopelijk is de gifbeker bijna leeg en kan de club opnieuw opgebouwd gaan worden.
Woensdag 26 mei 2021 om 23:35 uur

Lex5

@Freek

Misschien hadden die Chinezen de allerbeste intenties, maar zijn ze snel tot de ontdekking gekomen dat het hier in Nederland er iets minder dictatoriaal aan toegaat. Hier hebben goudenaandeelclubjes vol nitwitten een behoorlijke vinger in de pap.....zonder dat ze er ook maar 1 euro voor hoeven te lappen...
Woensdag 26 mei 2021 om 22:18 uur

Lex5

@superfan

Er zijn ook clubs waar geldschieters nog `n vinger in de pap hebben...
Woensdag 26 mei 2021 om 22:16 uur

langepino

Binnen 5jaar een extra ring op het stadion!! Binnen 5jaar degradatie!!
Woensdag 26 mei 2021 om 21:01 uur

Freek

Chinezen moeten eens met v. Seumeren praten, waar heeft UVS het over, ze moeten de film van 5 jaar geleden maar eens terug zien, allemaal lozen beloftes waren dat, de chinezen (UVS) hebben zich goed op de kaart gezet.
Woensdag 26 mei 2021 om 19:09 uur

Superfan

Heel veel geld? 13 miljoen euro in 5 jaar? Dat is inclusief de rente op achterstallige betalingen? Inclusief de salarissen van de tijdelijke bewindvoerders?
Er zijn clubs waar in dezelfde periode het 5 voudige wordt geïnvesteerd.
Woensdag 26 mei 2021 om 18:36 uur

Lex5

En ook dit begrijpen we volkomen. Heel veel centjes investeren in een club waar je geen zeggenschap over hebt zodra je de knaken over de schutting gooit. `t Is net als belasting betalen, maar dan anders. Dat die Chinezen het nog zo lang hebben volgehouden hier, is wel `n applausje waard. Misschien ook wel `n goede les voor alles en iedereen die ADO lief heeft om te accepteren dat de geldschieter zeggenschap verdient. Ofwel, WIE BETAALT BEPAALT!

Daarom zijn die jeukclubjes met dat gouden aandeel zo ook zo zinloos. Of zou die Reijntjes ook `n paar miljoen op tafel leggen om de baas te spelen?
Woensdag 26 mei 2021 om 17:28 uur

Spelersklassement

De top3:
Henk Veerman Jort van der Sande Daryl van Mieghem

Laatste wedstrijd

Logo ADO Den Haag Logo Jong PSV
2-3
10 mei 2024

Volgende wedstrijd

Logo De Graafschap Logo ADO Den Haag
14 mei 2024 om 21:00 uur
De Vijverberg, Doetinchem

Advertentie

Keuken Kampioen Divisie

1 Willem II * 38 - 79
2 Groningen * 38 - 75
3 Roda JC NC 38 - 75
4 Dordrecht NC 38 - 69
5 ADO D.H. NC 38 - 63
6 Graafsch. NC 38 - 63
7 FC Emmen NC 38 - 57
8 NAC Breda NC 38 - 56
9 MVV Maastr. 38 - 56
10 Jong AZ 38 - 56
11 Helmond Sp. 38 - 51
12 VVV-Venlo 38 - 48
13 SC Cambuur 38 - 47
14 FC Eindhoven 38 - 43
15 Jong Ajax 38 - 40
16 Jong PSV 38 - 40
17 Telstar 38 - 35
18 TOP Oss 38 - 34
19 FC Den Bosch 38 - 33
20 Jong Utrecht 38 - 26