Club Achter de Duinen

Advertentie

Volg Cadd op X

Volg Cadd op X

Volg CADD op Threads

Volg CADD op Threads

Voorspellingen-ranking

Voorspellingen-ranking

ADO-statistieken

ADO-statistieken

Inloggen

Naam / e-mail:
Wachtwoord:

Advertentie

Nieuwsbericht

`UVS er niet op uit WHOA-voorstel te torpederen`


Bron: Club Achter de Duinen (http://www.clubachterdeduinen.nl)

13 december 2021 2 reacties

Jeroen Reiziger heeft momenteel contacten met UVS over de WHOA-procedure en die verlopen volgens hem ''goed''.

 

Het overleg van de herstructureringsdeskundige met UVS gaat via de advocaten die de Chinese grootaandeelhouder heeft ingeschakeld.

 

,,Zij stellen vragen en die worden door mij en ADO zo goed mogelijk beantwoord'', zo laat Reiziger weten. ,,De betreffende advocaten geven daarbij aan dat UVS er geenszins op uit is om het WHOA-voorstel te torpederen. Uiteraard hoop ik dat UVS zich bij de situatie neerlegt.''

 

Intussen is het wachten op de uitkomst van het voorstel dat Reiziger in het kader van de WHOA-procedure naar de crediteuren heeft gestuurd. De jurist zei eerder dat bij een akkoord UVS door de andere crediteuren kan worden gedwongen mee te werken. UVS, dat een achtergestelde lening heeft verstrekt aan ADO, wordt ook als crediteur gezien. Maar eveneens als debiteur omdat het nog 2 miljoen aan de club moet betalen. 

 

Eerder waren de Chinezen niet ingegaan op een overnamebod voor de aandelen van 1 euro en behoud van 5 procent van de aandelen voor een periode van twee jaar. Ook een voorstel van beoogd nieuwe eigenaar Globalon werd niet geaccepteerd. Zoals bekend worden de aandelen nu via de WHOA onteigend, zo is Reizigers bedoeling.

 

Overigens bevestigt Reiziger dat de kosten van de reorganisatie bij ADO en daarbij horende afkoopsommen niet ten koste gaan van de crediteuren. ,,De bedrijfsvoering van ADO is nu verliesgevend. Om dat te veranderen moet een reorganisatie plaatsvinden. De keuze daarvoor en invulling is aan de beoogde nieuwe eigenaar. Deze moet het benodigde geld later, na het WHOA-akkoord, aan ADO beschikbaar stellen.''

 

Ook alle kosten van het WHOA-traject worden betaald door ADO en dus uiteindelijk ook door Globalon, vult hij aan. Daaronder zijn ook de kosten voor advocaten en voor de herstructureringsdeskundige zelf.

 

Reacties

Hansiehansie

Gelijk heb je ruudje,die Reinaard de Vos blijf tot juli zitten,hij zou wegwezen zodra de nieuwe eigenaar binnen was.Er wordt gekonkeld en gedraaid. Het personeel zit nog steeds op de schopstoel.Met het huidige budget(wat er nog van over is word gesjoemeld door graaiers als reiziger, advocaten,en bestuur.Er is geen financiƫle transparant nog zakelijke intentie van openheid naar de achterban.Uiteindelijk blijft het tot op heden een bestuurlijke gerotzooi. Sportief gaat et goed en dat houd de gemoederen rustig.Maar ik zie financieel weinig toekomst voor de club om in de top van de eredivisie te komen.Er zijn geen grote grote plannen in het vooruitzicht .Dus is het doormodderen met de kraan open.
Maandag 13 december 2021 om 21:26 uur

ruudje

Geloof er geen flikker van anders had het allang rond geweest.
Van jol krijgen ze meer geld daar zijn ze opuit.
Maandag 13 december 2021 om 17:52 uur

Spelersklassement

De top3:
Henk Veerman Jort van der Sande Daryl van Mieghem

Laatste wedstrijd

Volgende wedstrijd

Logo ADO Den Haag Logo De Graafschap
Morgen om 20:00 uur
Bingoal Stadion

Advertentie

Keuken Kampioen Divisie

1 Willem II * 38 - 79
2 Groningen * 38 - 75
3 Roda JC NC 38 - 75
4 Dordrecht NC 38 - 69
5 ADO D.H. NC 38 - 63
6 Graafsch. NC 38 - 63
7 FC Emmen NC 38 - 57
8 NAC Breda NC 38 - 56
9 MVV Maastr. 38 - 56
10 Jong AZ 38 - 56
11 Helmond Sp. 38 - 51
12 VVV-Venlo 38 - 48
13 SC Cambuur 38 - 47
14 FC Eindhoven 38 - 43
15 Jong Ajax 38 - 40
16 Jong PSV 38 - 40
17 Telstar 38 - 35
18 TOP Oss 38 - 34
19 FC Den Bosch 38 - 33
20 Jong Utrecht 38 - 26