Club Achter de Duinen

Advertentie

Volg Cadd op X

Volg Cadd op X

Volg CADD op Threads

Volg CADD op Threads

Voorspellingen-ranking

Voorspellingen-ranking

ADO-statistieken

ADO-statistieken

Inloggen

Naam / e-mail:
Wachtwoord:

Advertentie

Nieuwsbericht

Valse start ADO houdt gemoederen bezig


Bron: Club Achter de Duinen (http://www.clubachterdeduinen.nl)

15 augustus 2022 8 reacties

Al vroeg in het seizoen is de valse start van ADO in de hofstad en ver daarbuiten het gesprek van de dag.

 

Met nul punten uit twee wedstrijden en nog zonder doelpunten hebben alle ADO-supporters en -prominenten hun zegje klaar, schrijft het AD.  

 

Pablo Plak heeft wel een idee waar de matige prestaties vandaan komen. ,,Nul uit twee, schrikken geblazen. Blijkbaar werkt die laatste wedstrijd van de play-offs tegen Excelsior toch nog op een of andere manier door”, zegt de voormalige linksback in de krant. 

 

Meneer Kuyt

 

,,Aan de ene kant had ik ADO graag promotie gegund, aan de andere kant vroeg ik me sterk af of ze er wel klaar voor waren. Nu blijkt dat die vrees niet ongegrond was. Meneer Kuyt heeft me tot nu toe nog niet overtuigd. Al moet ik ook zeggen dat je als speler wel naar de kant kan kijken, maar ja, jij staat in het veld. Tussen de lijnen moet het gebeuren. Als je dat groen-gele shirt aan hebt en het eerste fluitsignaal heeft geklonken, mag je nooit de kaas van je brood laten eten!”

 

Zeg je Pablo Plak, zeg je het onvergetelijke elftal dat in 1986 ongeslagen kampioen van de Eerste Divisie werd. ,,Ondanks alle verschillende types, waren we een eenheid. Het eigen verantwoordelijkheidsgevoel was groot.''

 

Wiljan Vloet, die in 2008 als trainer met ADO naar de eredivisie promoveerde, vindt nul punten uit twee wedstrijden helemaal niet zo spannend. ,,Uiteraard gaat profvoetbal om de punten, maar als alleen de punten leidend zijn, verlies je het proces uit het oog. Dirk Kuyt en zijn staf zijn ruim zes weken geleden begonnen. Juist nu is het belangrijk om je eigen koers te blijven varen. Al zullen de afgelopen uit- en thuiswedstrijd genoeg aanleiding geven om bepaalde aspecten aan te passen.”

 

Buitenwacht

 

Vloet twijfelt er niet aan dat Kuyt dat de komende tijd ook zal doen. ,,Voor zowel hem als technisch manager Daryl Janmaat is het zaak om zich het vak snel eigen te maken. Als topsporters kunnen ze met druk omgaan, al is dit wel een andere druk”, zegt Vloet. ,,Dat de buitenwacht zich roert, is logisch bij een levendige club als ADO. Maar als technische leiding moet je nu even de buitenwacht de buitenwacht laten.”

 

Vloet promoveerde zelf met ADO, ondanks een werkelijk desastreuze start van de competitie. ,,Maar daarvoor hoef je niet eens zo ver terug in de tijd. Kijk naar FC Emmen vorig seizoen, dat pakte in het begin amper een punt. Maar ging onverstoorbaar door op de ingeslagen weg en werd uiteindelijk overtuigend kampioen.”

 

Theo van der Burch is totaal niet verrast door de valse start. ,,Kampioen worden of promotie via de nacompetitie, dat lijkt me niet realistisch. Pak je een periodetitel, heb je het al goed gedaan. Dat mijn verwachtingen niet hooggespannen zijn, heeft alles te maken met het beleid van de club. Dat is er namelijk niet. Van de tien spelers die ze halen, mislukken er negen. Op basis waarvan komen ze? Wie neemt die beslissingen? Allemaal erg hap-snap en ondoorzichtig.”

 

Jongste bediende

 

Van der Burch gunt Kuyt en Janmaat alle succes. ,,Maar hun aanstelling maakt op mij de indruk alsof je de jongste bediende meteen maar directeur maakt. Ik heb daar sterk mijn twijfels bij. Een seizoenstart van nul uit twee is nog niet hopeloos en ik hoop dan ook op een snelle verbetering. Ik ben alleen bang dat hoop momenteel het enige is dat we hebben.”

 

(Bron: AD/Martin van Zaanen)

Reacties

Hansiehansie

De grootste verkloot vereniging van Nederland. Een stad als Den Haag en gewoon niks.Waar PSV Ajax Feyenoord en zoveel andere er wat van gemaakt hebben is het hier zwaar klote.Opdoeken zou ik zeggen.
Dinsdag 16 augustus 2022 om 22:39 uur

ADO73

De onkunde druipt van bovenaf naar beneden door de hele organisatie heen.

Elk jaar plukken we hier en daar wat transfervrije spelers vandaan en dan denken we dat we kampioen worden.

En precies wat Theo zegt, we planten die ff zomaar in die rol en die in die rol hupsekee opgelost.

Ga eens een keer goed met elkaar zitten een goede filosofie bedenken, structuur en zie dit maar als een vergeten jaar en ga ECHT iets opbouwen met elkaar, watvoor type spelers willen we, watvoor tactiek, het is allemaal houtje touwtje en niemand weet waar die aan toe is.

Amateurisme ten top. van de directie tot op het vled, onkunde en geen know how.
Dinsdag 16 augustus 2022 om 21:08 uur

eddyverm

Zo lang die reintjes binnen de club blijft, zal het nooit wat woorden.
Die man heeft net zolang gezocht naar een eigenaar waarbij hij kon blijven .

Deze man is niet te vertrouwen.
Zolang hij blijft neem ik geen seizoenkaart meer.
Wef type
Dinsdag 16 augustus 2022 om 19:52 uur

Hermanos

We hadden er veel meer aan gehad wanneer Martin Jol en de zijnen ADO hadden over genomen. Clubliefde met een ADO verleden was goed geweest. Kuyt daar heb ik vertrouwen in, maar die huurlingen bij ADO op een enkele na absoluut niet. Zo kan Verheydt toch niet tot zijn recht komen.
Dinsdag 16 augustus 2022 om 15:02 uur

Hermanos

We hadden er veel meer aan gehad wanneer Martin Jol en de zijnen ADO hadden over genomen. Clubliefde met een ADO verleden was goed geweest. Kuyt daar heb ik vertrouwen in, maar die huurlingen bij ADO op een enkele na absoluut niet. Zo kan Verheidt toch niet tot zijn recht komen.
Dinsdag 16 augustus 2022 om 15:00 uur

Olitano

Zomer quiz “is dit waar of niet”

1) Beristain is 20 jaar lang schoenenverkoper geweest.
2) Beristain heeft 5 zonen die voetballer zijn.
3) Beristain wil dat ADO Den Haag zijn jongens in het eerste op gaat stellen.
4) Reijntjes wil dat niet.
5) Beristain en Reintjes kunnen niet meer door 1 deur.
6) Beristain heeft tegen onze technisch manager gezegd dat hij zich niet meer met het eerste mag bemoeien. Ga maar naar de jeugd.
7) Huidig hoofd jeugd is niet blij.
Huidige TD is niet blij.
Dinsdag 16 augustus 2022 om 14:59 uur

Hansiehansie

Ja dat is ook zo daarom kom je niet met een eigenaar die achter overleunt en een bestuur die denkt dat ze het kunnen, graag de scepter zwaaien,belangrijk wil zij in de media en zakken vult.Niets met,voor en van supporters moet hebben en ga zo maar door ADO sterft zo een langzame door als er niks veranderd.
Dinsdag 16 augustus 2022 om 14:45 uur
Theo van der Burch slaat de spijker op zijn kop!
Maandag 15 augustus 2022 om 23:27 uur

Spelersklassement

De top3:
Henk Veerman Jort van der Sande Daryl van Mieghem

Laatste wedstrijd

Logo NAC Breda Logo ADO Den Haag
2-2
3 mei 2024

Volgende wedstrijd

Logo ADO Den Haag Logo Jong PSV
10 mei 2024 om 20:00 uur
Bingoal Stadion

Advertentie

Keuken Kampioen Divisie

1 Willem II * 37 - 76
2 Roda JC + 37 - 75
3 Groningen + 37 - 72
4 FC Dordrecht 37 - 68
5 ADO Den Haag 37 - 63
6 Graafschap 37 - 63
7 NAC Breda 37 - 55
8 FC Emmen 37 - 54
9 MVV Maastr. 37 - 53
10 Jong AZ 37 - 53
11 Helmond Sp. 37 - 50
12 VVV-Venlo 37 - 48
13 SC Cambuur 37 - 46
14 Jong Ajax 37 - 40
15 FC Eindhoven 37 - 40
16 Jong PSV 37 - 37
17 Telstar 37 - 35
18 FC Den Bosch 37 - 33
19 TOP Oss 37 - 33
20 Jong Utrecht 37 - 25