Club Achter de Duinen

Advertentie

Volg Cadd op Twitter

Volg Cadd op Twitter

Tussenstand

Tussenstand

Seizoensstatistieken

Seizoensstatistieken

Inloggen

Gebruikersnaam:
Wachtwoord:

Zoeken

Van Boekel: tweede geel Ajax was voor publiek


Bron: Club Achter de Duinen (http://www.clubachterdeduinen.nl)

26 februari 2018

Pol van Boekel heeft een opmerkelijke verklaring waarom hij Ajax-speler Tagliafico niet wegstuurde na zijn tweede kaart.

 

“Ik zie Tagliafico een overtreding maken waar ik dan direct een gele kaart voor geef”, reageert de arbiter tegen Omroep West. Dan ontstaat er een opstootje waarbij André Onana en Trevor David betrokken zijn.”

 

“Ik wist niet of het publiek en de mensen thuis gezien hadden dat ik Taglifico kort voor het opstootje geel had gegeven. Daarom toonde ik het later nog een keer”, vervolgt Van Boekel zijn excuus. Bijzonder omdat Taglifico ook meedeed aan het opstootje.

 

Een gele kaart een tweede keer tonen voor de zekerheid. Dat is nog niet eerder gezien in de eredivisie. “Ik had het gevoel dat ik de kaart niet lang genoeg getoond had. Als ik nu de beelden terugkijk valt dat overigens wel mee.”

 

Volgens Van Boekel werden er op het veld geen vragen gesteld over de tweede kaart voor Tagliafico. Pas in de bestuurskamer werd hij erop gewezen.

 

De scheidsrechter ontwijkt de vraag waarom Ajax-doelman Onano geen rood kreeg voor het naar de keel grijpen van David “Hij is actief deelnemer aan het opstootje”, geeft Van Boekel aan. “Technisch gezien zou je geel kunnen geven voor het verlaten van het strafschopgebied en het aanstichten van het opstootje. Maar je hebt spelregels en wedstrijdmanagement. Dit valt onder het laatste.”

Lees meer over

Reacties

R.E.

Laten we wel wezen: die speler deed inderdaad niets bij het opstootje. Dus hoe vreemd de verklaring van Van Boekel ook is, er was inderdaad geen reden voor een tweede gele kaart.
Woensdag 28 februari 2018 om 01:39 uur

Gambleking070

Dus in het vervolg mag zwinkels volgende keer bij een opstootje iemand bij de keel grijpen of de touw tiefus in slaan het is dan maar de keeper die zich ermee bemoeit HAHAHAHA wat een bureaucratie....

Voorderest heeft ADO zich goed geweerd en staande gehouden niet laten forceren en knap een punt binnen gesleept!

Als ze deze lijn door kunnen trekken dan is de 8e plaats veilig!

Come on The Hague
Dinsdag 27 februari 2018 om 13:22 uur

toma

Nou ja je moet maar denken hij maakte het goed door geen pingel te geven toen Hooi goed de fout in ging. 90% van de scheidsrechters had die wel gegeven zeker als het om 020 gaat.
Dinsdag 27 februari 2018 om 08:16 uur

Rob2002

Als ie nou gewoon zegt dat ie in de consternatie vergeten was die ie die speler al een kaart gegeven had, had ik hem geloofd. Nu is het onzin.

Verder floot deze ADO-slechtsgezinde scheidsrechter eindelijk eens normaal. Zeker het AD gelezen?
Maandag 26 februari 2018 om 21:42 uur

Dhfcdh

Mooi hè als je als speler 2x geel krijg kan je gewoon blijven staan onder het mom van ooo dacht dat je hem nog eens wil laten zien
Maandag 26 februari 2018 om 21:40 uur

AussieAdo

Dat K-020 ongeleide hersenloze pro-020 projectiel kan NIET fluiten.
Maandag 26 februari 2018 om 19:51 uur

tim jonk

Wedstrijdmanagement, leuk gevonden, maar het slaat nergens op, 80 meter uit je doel rennen, om iemand bij de keel te grijpen is geen rode kaart, het is gewoon wedstrijdmanagement.

Ik snap het nog niet helemaal, wat ik wel snap is dat je als scheidsrechter, gele kaarten bij dit soort wedstrijden 2x moet laten zien, zodat je zeker weet dat iedereen het waargenomen heeft, thuis voor de TV en natuurlijk in het stadion, heel belangrijk dat deze herhaling dus ook door slechtziende waargenomen wordt, heel sociaal van die Boekel zal dat ook moeten bij rode kaarten?

Wat een dom verhaal, om jezelf er uit te lullen. Nog een advies als je die kaart nog een toont, doe het dan in slowmotion, mag ook bij de eerste kaart.
Maandag 26 februari 2018 om 17:52 uur

Hmmm

Gel*l
Maandag 26 februari 2018 om 16:20 uur

John Wright

Belachelijke verklaring, totale onzin, recht praten wat krom is. Niet durven uitkomen voor je fouten. Enge Zeister trekpop. Kom dr maar in, Voetbal Inside.
Maandag 26 februari 2018 om 14:06 uur

Laatste wedstrijd

Logo ADO Den Haag Logo Willem II
6-2
15 mei 2019

Volgende wedstrijd

Logo ADO Den Haag Logo FC Utrecht
4 augustus 2019 om 14:30 uur
Cars Jeans Stadion

Advertentie

Stand Eredivisie

1 -