Club Achter de Duinen

Advertentie

Volg Cadd op X

Volg Cadd op X

Volg CADD op Threads

Volg CADD op Threads

Voorspellingen-ranking

Voorspellingen-ranking

ADO-statistieken

ADO-statistieken

Inloggen

Naam / e-mail:
Wachtwoord:

Advertentie

Nieuwsbericht

‘Van der Kallen blokkeerde alles’


Bron: Club Achter de Duinen (http://www.clubachterdeduinen.nl)

25 juni 2014 10 reacties

John van Zweden reageert sceptisch op de verkoop van ADO aan Chinezen, maar ziet ook een voordeel.

 

“Wij hebben Vitesse nog uit zitten lachen toen het over werd genomen door Russen”, zegt hij in de Telegraaf. “Ik hoop er het beste van, maar straks blijkt dat de club wordt leeg getrokken door een stelletje bel-Chinezen.”

 

Van Zweden kan zich nog goed herinneren hoe Alrecon ADO in de jaren negentig kocht en naar de top wilde helpen. Dat werd een fiasco.

 

De behangkoning ziet ook lichtpuntjes. “Het enige positieve is dat Mark ook is opgerot. Die blokkeerde alles.”

 

Van Zweden heeft ervaringen met overnames. Samen met een groep lokale supporters uit Wales kocht  hij in 2002 het noodlijdende Swansea City.  Deze club groeide vervolgens vanuit de kelder van de Football League Two door naar de Premier League.

Reacties

Mike

Wat worden we er nu slechter van?
Beter de bedrijfsvoering van een voetbalclub bij een organisatie dan bij een supporter met veel poen.
Vd Kallen is weg. Het was geen gezonde situatie dat hij het voor het zeggen had, dat gaf hij zelf ook toe. Ik ben blij dat hij 6 jaar geleden zijn nek heeft uitgestoken zoals van Zweden dat ook gedaan heeft voor Swansea.

Van Zweden is een, zichzelf benoemde bekende Hagenaar. Dat was al zijn droom toen hij alleen nog maar zijn centjes verdiende met behang. Hij is altijd trouw (mede-)sponsor geweest van ADO maar dat geeft hem geen recht om op zo`n onbeschofte manier te oordelen over vd Kallen.
Donderdag 26 juni 2014 om 09:20 uur

aadche

@Janvele

Ik weet niet of we op dezelfde lijn zitten. Maar ik kan niet zo enthausiast worden van het hele gebeuren. Voor t zelfde geld komt hier uiteindelijk ellende van. Al die megalomane praatjes over hoe en wat er allemaal gaat gebeuren. T.w. miljoenen investeringen etc. Die praatjes worden overal in de media over genomen. Terwijl die enkel en alleen van die ene tussen persoon komen. Klinkt in mijn oren als een fanterwijl we geen idee hebben wat die chinezen dan willen, en wanneer ze zomaar de stekker eruit trekken.
Voor de duidelijkheid ik volg Ado sinds eind jaren tachtig. Met een warm hart jarenlang al die ellende aangezien. En voor mij is het ook duidelijk dat er meer nodig is om de stap naar boven te maken. Maar eerst maar is zien en dan geloven.
Woensdag 25 juni 2014 om 17:06 uur

Tja

John, penis nijd? Of op zijn Tilburgs aan het azijn zeiken?
Je hebt je kans voorbij laten gaan, nu zijn de Chinezen aan zet.
En dat Mark goed verdient heeft, chapeau, dat zou een ieder van ons ook gedaan hebben, vergeet niet het risico dat de man heeft genomen.
Woensdag 25 juni 2014 om 15:43 uur

Red

Lekker schoppen hoor, en geen kut voor je eigen clubje doen - ok, een oefenwedstrijdje tegen Swansea. Ik denk dat VDK heel veel voor de club heeft betekent. Pas op de plaats zou netjes zijn, en je de komende tijd eens even helemaal nergens meer mee bemoeien. Tenzij Swansea Van Duinen wil overnemen voor 10 miljoen pond. Dan kunnen we praten.
Woensdag 25 juni 2014 om 14:21 uur

ADO500

Pfff Van Zweden. Die man heeft ooit NLG 100.000 geïnvesteerd in Swansea en daarmee toevallig de jackpot gewonnen. Overigens geld dat hij voor een groot deel bij ons ADO verdiende met de verkoop van reclameborden in het Zuiderpark. Die wil alleen maar geld verdienen aan ADO door zich overal tussen te wurmen. Hij mag Van der Kallen niet omdat die dat geblokkeerd heeft. En logisch wat heeft hij aan een uitvreter die een grote mond heeft en er alleen maar voor eigen gewin loopt.

Van Zweden roept maar wat maar heeft nog nooit een euro in ADO gestopt. Zijn "sponsorbijdragen" betaalde hij in het verleden middel bartering-deals waar hij altijd zelf beter van werd.
Woensdag 25 juni 2014 om 11:38 uur

KaleHans

Er zijn genoeg voorbeelden dat zo`n constructie als nu bij onze club voorhanden is succesvol is, dus waarom zou dat bij ADO niet kunnen??
Nu worden telkens de eindjes aan elkaar geknoopt en moet de club om het jaar ongeveer weer bij de Gemeente aankloppen. Dat zou nu dan voorbij zijn en nogmaals...... waarom zou het bij onze club niet kunnen?
v.d.Kallen heeft genoeg centjes in onze club gestoken en heeft deze van de ondergang gered een paar jaar geleden, dat schijnen een hoop mensen te vergeten. Nu komen de Chinezen op de proppen die zijn aandelen over zouden nemen en dan is het ineens ook weer niet goed?
Woensdag 25 juni 2014 om 10:06 uur

pajam

Teveel onduidelijkheden nog wat mij betreft, hopelijk kijkt de gemeente kritisch naar alle documentatie, zo ook KNVB
Woensdag 25 juni 2014 om 09:06 uur

dick

Slaat nergens op John.
vd Kallen ( ik heb niets met de man ) heeft ADO overeind gehouden.
Woensdag 25 juni 2014 om 09:05 uur

janvele

7 miljoen in de zak van Van der Kallen en 1,2 miljoen in de zak van Beijersbergen. Hun belangen zijn veilig gesteld! NUL komma NUL t.b.v. de exploitatie van de Club. Het is pas sensatie als de Chinezen ook geld neertellen t.b.v. spelers. Maar dat nieuws ontbreekt geheel.
Woensdag 25 juni 2014 om 08:58 uur

MTB

John van wie?

Leuk hoor, sympathieke vent maar hoe heeft het zover kunnen komen dat hij als expert geraadpleegd wordt? Omdat hij toevallig wat geld heeft geinvesteerd in een club en die toevallig nu in de PL speelt?
Woensdag 25 juni 2014 om 08:43 uur

Spelersklassement

De top3:
Henk Veerman Jort van der Sande Daryl van Mieghem

Laatste wedstrijd

Logo ADO Den Haag Logo FC Eindhoven
1-1
20 april 2024

Volgende wedstrijd

Logo Jong FC Utrecht Logo ADO Den Haag
Morgen om 20:00 uur
Stadion Galgenwaard, Utrecht

Advertentie

Keuken Kampioen Divisie

1 Willem II + 36 - 75
2 Roda JC + 36 - 72
3 Groningen + 36 - 71
4 FC Dordrecht 36 - 67
5 Graafschap 36 - 62
6 ADO Den Haag 35 - 59
7 Jong AZ 36 - 53
8 NAC Breda 35 - 51
9 MVV Maastr. 36 - 50
10 FC Emmen 35 - 48
11 Helmond Sp. 35 - 47
12 SC Cambuur 36 - 46
13 VVV-Venlo 36 - 45
14 Jong Ajax 36 - 40
15 FC Eindhoven 36 - 40
16 Jong PSV 35 - 34
17 Telstar 36 - 34
18 FC Den Bosch 36 - 33
19 TOP Oss 36 - 33
20 Jong Utrecht 35 - 24