Club Achter de Duinen

Advertentie

Volg Cadd op X

Volg Cadd op X

Volg CADD op Threads

Volg CADD op Threads

Voorspellingen-ranking

Voorspellingen-ranking

ADO-statistieken

ADO-statistieken

Inloggen

Naam / e-mail:
Wachtwoord:

Advertentie

Nieuwsbericht

Van Ringelenstein: voor een collectief als eigenaar


Bron: Club Achter de Duinen (http://www.clubachterdeduinen.nl)

28 september 2021 5 reacties

John van Ringelenstein (geen overnamekandidaat) heeft een groot aantal vragen beantwoord op de FCDH - HCF-site.


Het gerucht deed de ronde dat de voormalige ADO-eigenaar samen met Rob Jansen ADO zou willen overnemen in coördinatie met de leiding van ADO Den Haag en mogelijk zelfs met steun van de gemeente Den Haag.

Hieronder beantwoording van de vragen van Van Ringelenstein (JvR) op de website;

FCDH- HCF: Ben je betrokken bij het overname-proces als overname-kandidaat?

JvR: Nee, ik ben niet betrokken.

FCDH-HCF: Deel jij onze mening dat alle overnamekandidaten zijn tegengewerkt door ééń, meerdere of alle huidige bestuurders van de verschillende organen bij adodh?

JvR: Ik kan mij voorstellen dat er voorkeur is voor een oplossing. Tegenwerken met risico dat het misgaat geloof ik niet in. Ik heb vertrouwen in de huidige bestuurders van de verschillende organen bij ADO Den Haag. Het is lastig en ondankbaar om het beste er van te maken. Zeker omdat er over de ideale oplossing in de stad en door de verschillende supporters verschil van mening en inzicht is.

FCDG-HCF: Heb je het idee dat de redding van ADO Den Haag vanuit de gemeente wordt tegengewerkt?

JvR: De gemeente zal niets tegenwerken, wel proberen om de hete aardappel door te schuiven naar een private oplossing denk ik.

FCDH-HCF: Verandert de huidige structuur op de achtergrond of zou deze moeten veranderen (STA, HFC etc.)?

JvR: Ik ben een groot voorstander van de club in handen van een collectief. Een goede balans in uitvoering en controle. De geschiedenis leert dat elke andere structuur de afgelopen 50 jaar niet heeft gewerkt.

FCDH-HCF: Niemand begrijpt waarom de Haagse mensen die zouden kunnen investeren niet samenwerken om de club te redden. Gezien jou netwerk/kennis zou jij de aangewezen persoon zijn om die samenwerking te bespreken?

JvR: Naar mijn idee is de club sinds 1971 haar ziel kwijt, verkocht aan steeds weer een nieuwe suikeroom. Helaas is het tot nu toe niemand gelukt die bezieling terug te brengen. De grootste twee miskleunen zijn de bedrijven Alrecon en UVS. Helaas zijn er in onze stad teveel krachten die elkaar tegenwerken. Steeds is dan de gemeente weer de klos om de rommel op te ruimen.

FCDH-HCF: Wat zou nou volgens jou de reden kunnen zijn van de deze malaise waar we ons nu in bevinden?

JvR: Het is mij een raadsel wat UVS heeft gebracht tot het kopen van de aandelen en vervolgens zo dramatisch met hun investering om te gaan. Misschien was het geld gratis. Naar mijn idee is de wijze waarop UVS de club heeft geleid de oorzaak van deze situatie helaas.

“Zonder dekking van de gemeente gooi je bijna je geld in de sloot”

 

FCDH-HCF: Wat zou volgens jou de reden kunnen zijn achter de doorlopende stagnatie bij verkoop (los van stadion als eis)?

JvR: Niemand wil goed geld naar slecht geld brengen. ADO is al 50 jaar structureel verlieslatend, op een enkel boekjaar na. Dus een private koper wil best zijn/haar nek uitsteken met dekking van de gemeente (i.e. Mark van der Kallen), zonder die dekking (i.e. koop stadion en parkeerterreinen met korting en/of ontwikkel mogelijkheid) gooi je bijna je geld in de sloot.

FCDH-HCF: Ben je van mening dat poppetjes in de structuur mede verantwoordelijk zijn voor deze malaise en hun conclusies zouden moeten trekken?

JvR: Helaas ben ik van mening dat UVS als enige het verschil had kunnen maken. UVS heeft de macht in de aandeelhoudersvergadering. Zij kunnen iedereen benoemen of ontslaan. De macht van de HFC of de STA is NIHIL. Op heel diplomatieke wijze hebben veel mensen geprobeert UVS te ondersteunen. Wie in Den Haag invloed heeft/had op UVS zou ik niet weten. Wel heb ik een vermoeden, daar heb je niets aan dus beperk ik mij tot de mij bekende feiten. UVS benoemt de RvC en de directie. UVS stuurt de RvC of de directie naar huis. Zeker voordat de ondernemerskamer UVS onder curatele heeft gezet waren ze min of meer almachtigen. Net als Alrecon ziende blind en hebben ze zich totaal verrekend op hoe een voetbalclub werkt. En ja, voor hun verlies van 20 miljoen zou iedereen diep kunnen buigen. Beter was het geweest om een goede directie neer te zetten vanaf 2014.

FCDH-HCF: Is het niet eens tijd dat de vete tussen Ado Familie en Fc den Haag familie omwille van de club overboord gegooid gaat worden?

JvR: JA.

FCDH-HCF: Welke oplossing ziet je nog voorhanden om de club er boven op te helpen?

 

JvR: De Gemeente Den Haag financiert de WHOA procedure, trekt 5 jaar uit om een gezond collectief met een goeie structuur te ontwikkelen.

Reacties

Langsdezijlijn

Eenieder die denkt dat de club gered kan worden, zonder dat daarbij drastische zakelijke beslissingen worden genomen, heeft boter op zijn hoofd.

De gemeente heeft daarin, als eigenaar van het stadion en wetgever een cruciale rol. Niemand met enige gezond verstand gaat € 5 miljoen betalen om ADO te redden, zonder dat er een perspectief is op toekomstig succes.

ADO heeft als voetbalclub niet voldoende inkomsten om het hoofd boven water te houden. Het bestuur en management hebben jaren mooi weer gespeeld met subsidiegeld van anderen, zonder ook maar een beetje zakelijk inzicht. Dat is de reden dat het nu 2 over 12 is.

Het stadion heeft potentie om vele miljoenen per jaar aan rendement op te leveren, zolang het maar op de juiste manier wordt geëxploiteerd. Dat is tot op heden nog nooit gebeurd. Sterker nog, de gemeente heeft in al haar wijsheid elke mogelijkheid er gebruik van te maken onmogelijk gemaakt. Het is toch belachelijk dat je € 70m in een stadion investeert en er vervolgens een beding op legt dat het maar 4 x per jaar commercieel gebruikt mag worden?!!

Daarom moet er ook echt iets veranderen. Laat ondernemers er nu eens mee aan de slag gaan en het ontwikkelen, zoals succesvol is bewezen met het Gelredome of de Arena. Verkoop het of verhuur het tegen een marktconforme prijs en geef de exploitant weer mogelijkheden het rendabel te krijgen. Zo kan ook de club weer gezond worden omdat er, naast KNVB ook eindelijk eens andere inkomsten zijn.

Nu wederom kiezen voor dezelfde tactiek als de afgelopen 20 jaar en alleen maar geld pompen in een verlieslijdende club is vragen om exact dezelfde uitkomst.

DURF EENS TE VERANDEREN!!!
Woensdag 29 september 2021 om 11:44 uur

ruudje

Uvs doet dit alleen om die 2 miljoen niet te betalen als jol het straks over neemt dan neemt jol dat mee.
Dinsdag 28 september 2021 om 20:17 uur

Hansiehansie

Dat stadion waar ze trainen iets aanpassen. of zuiderpark .
Dinsdag 28 september 2021 om 11:53 uur

tim jonk

Investeerders kunnen misschien beter 1 jaar huren en in de tussentijd een kleiner stadion als destijds in het zuiderpark bouwen. Daarna mag de gemeente hun stadion afbreken.
Dinsdag 28 september 2021 om 11:44 uur

Hansiehansie

Het is toch echt gedaan met de club.UVS zet rechtzaak voort en dat is nog een langsleepend traject,dat geld gaat er niet komen.Er bied zich geen koper aan ,en niemand die garant staat.Tegen de tijd dat de recht zaak is afgelopen is de club allang failliet. Het ziet er naar uit dat betaald voetbal in de De Derde stad van Nederland niet mogelijk is.Er is sinds betaald voetbal ingevoerd nooit door ADO flinke winst geboekt en dat alles is een nalatenschap die nu de club gaat nekken. Uithuilen en op Amateur basis verder.
Dinsdag 28 september 2021 om 09:01 uur

Spelersklassement

De top3:
Henk Veerman Jort van der Sande Daryl van Mieghem

Laatste wedstrijd

Logo ADO Den Haag Logo Helmond Sport
0-1
12 april 2024

Volgende wedstrijd

Logo ADO Den Haag Logo FC Eindhoven
20 april 2024 om 16:30 uur
Bingoal Stadion

Advertentie

Keuken Kampioen Divisie

1 Willem II + 34 - 73
2 Roda JC + 34 - 70
3 Groningen + 34 - 67
4 FC Dordrecht 34 - 63
5 ADO Den Haag 34 - 58
6 Graafschap 34 - 58
7 NAC Breda 34 - 50
8 MVV Maastr. 34 - 49
9 Jong AZ 34 - 49
10 SC Cambuur 34 - 45
11 VVV-Venlo 34 - 45
12 FC Emmen 34 - 45
13 Helmond Sp. 34 - 44
14 Jong Ajax 34 - 39
15 FC Eindhoven 34 - 38
16 Telstar 34 - 33
17 TOP Oss 34 - 32
18 Jong PSV 34 - 31
19 FC Den Bosch 34 - 29
20 Jong Utrecht 34 - 24