Vechtend ADO ruikt overwinning maar komt net tekort

8 december 2023 6 reacties

ADO Den Haag toonde strijdlust, maar zag Willem II door een zeer late tegengoal alsnog langszij komen: 1-1.

De ploeg van Darije Kalezic vocht voor elke meter, maar kwam net te kort.

Het Haagse team had enkele wijzigingen ondergaan waardoor met drie centrale verdedigers werd gespeeld. Ook had keeper Tim Coremans zijn eerste basisplek. Kilian Nikiema en Joel Ideho waren het kind van de rekening.

ADO, dat vorige week gebrek aan scherpte was verweten, speelde een geconcentreerde eerste helft. Willem II kreeg geen kans en ADO maakte na een half uur de 1-0. Amir Absalem werkte de bal knap binnen na een voorzet van rechts van Henri Koudossou.

In de tweede helft was te zien waarom de Tilburgers koploper in de KKD zijn. Maar ADO zette alle zeilen bij om de overwinning over de streep te rekken Ook de lat bracht nog een keer redding. Vanwege het verweer leek een zege in de maak. Maar de wedstrijd duurde net een paar minuten te lang.

Diep in blessuretijd kreeg ADO behalve de 1-1 ook nog een rode kaart (twee keer geel) voor Absalem te verwerken.

ADO staat nog altijd vierde, maar drie ploegen hijgen in de Haagse nek, waaronder de komende tegenstander NAC.