Veerman bezorgt ADO winst tegen TOP

6 oktober 2023 1 reactie

ADO Den Haag heeft vrijdagavond thuis van TOP Oss gewonnen.

De ploeg van Darije Kalazic was met 2-1 te sterk voor de ploeg uit Brabant. De grote man aan Haagse zijde was Henk Veerman. De spits had met twee goals een belangrijk aandeel in de Haagse driepunter.

Veerman kopte na ruim een kwartier voor het eerst raak. De Volendammer werkte een voorzet van Dhoraso Klas in de verre hoek.

ADO was de rest van de eerste helft veruit de bovenliggende partij. Na de rust veranderde het wedstrijdbeeld en werd ADO slordiger. TOP kreeg kansen en na een uur spelen lag de gelijkmaker in het net.

Zou het weer net zo gaan als twee weken geleden tegen Telstar? Gelukkig voor ADO mocht TOP-doelpuntenmaker Allemeersch vijf minuten na de 1-1 vertrekken vanwege een tweede gele kaart.

Het numerieke overwicht zorgde niet gelijk voor een ander wedstrijdbeeld. Uiteindelijk maakte Veerman in de 80e minuut de winnende op aangeven van Henri Koudossou.

ADO won, maar zakte wel naar plek drie op de ranglijst. Dit omdat FC Emmen nu een beter doelsaldo heeft. Over twee weken speelt ADO tegen de ploeg uit Drenthe.