Verheydt kopt ADO langs Eindhoven

7 oktober 2022 3 reacties

ADO Den Haag heeft thuis tegen FC Eindhoven de derde overwinning van het seizoen behaald.

De ploeg van Dirk Kuyt won met 1-0 van de club uit de lichtstad. Een welkome zege voor zowel de geplaagde trainer als de Haagse fans.

De eerste helft van de wedstrijd was het aanzien eigenlijk niet waard. Het was zeer matig wat ADO en Eindhoven voor rust lieten zien met nauwelijks mogelijkheden voor beide teams.

In de tweede helft werd het leuker. Waar ADO eerst nog naar achteren werd gedrukt, kantelde de wedstrijd toen Ricardo Kishna het veld in kwam. De rechtsbuiten speelde met flair en zelfvertrouwen en bracht dat over op zijn teamgenoten.

Met het nieuwe elan in de ploeg wist ADO op voorsprong te komen. Thomas Verheydt kopte na een uur spelen een voorzet van Mario Bilate raak.

Na de openingstreffer ging ADO op jacht naar de 2-0. Het lukte alleen niet om de Haagse aanvallers in stelling te brengen. Achterin hield de residentieclub het goed dicht. Alleen in de blessuretijd werd het nog even spannend, maar toen de scheidsrechter affloot kon ADO drie punten bijschrijven.