Club Achter de Duinen

Advertentie

Volg Cadd op X

Volg Cadd op X

Volg CADD op Threads

Volg CADD op Threads

Voorspellingen-ranking

Voorspellingen-ranking

ADO-statistieken

ADO-statistieken

Inloggen

Naam / e-mail:
Wachtwoord:

Advertentie

Nieuwsbericht

Voor Severina gloort duel met Messi


Bron: Club Achter de Duinen (http://www.clubachterdeduinen.nl)

14 maart 2023 4 reacties

Voor Xander Severina gloort een clash met niemand minder dan Lionel Messi.

 

Stel je voor: je luistert thuis rustig naar de radio en hoort plots dat je zoon in de voorselectie van het nationale elftal zit. Onwerkelijk misschien, toch overkwam dat Luzette Severina vorige week. Op een radiozender uit Curaçao hoorde ze dat haar zoon bij de voorselectie van het nationale elftal zit. ,,Ik had nog geen tijd gehad om haar te bellen", zegt Xander Severina (21) lachend in het AD. ,,Maar toen belde ze zelf. Ze was super trots op me. En de rest van mijn familie natuurlijk ook."

Trots die vandaag alleen nog maar groter kan worden, als hij goed nieuws krijgt en hoort dat hij tot de definitieve selectie van zijn vaderland Curaçao behoort. In dat geval kan hij eind maart zijn interlanddebuut gaan maken. Het zou voor de voormalig jeugdspeler van Quick de ultieme beloning zijn voor de sterke ontwikkeling die hij bij ADO doormaakt.

Vorig seizoen was hij nog voornamelijk invaller, dit seizoen speelde Severina van alle ADO-spelers de meeste duels (32). ,,Ik ben als speler gegroeid tegen opzichte van vorig seizoen. Ik speelde destijds meer op safe, maar ben brutaler geworden en speel vrijer. Ik durf mijn acties te maken nu."

Tegen FC Eindhoven liet Severina die maar weinig zien. Maar de Hagenaar heeft wel een wapen dat maar weinig spelers bij ADO hebben: hij heeft een natuurlijke dreiging. Al is de realiteit ook dat het scorende vermogen van Severina nog te wensen over laat.

Wie al zijn duels dit seizoen zag, zal het gevoel hebben dat Severina ook wel veertien in plaats van zeven goals had kunnen maken. ,,Ik vind dat zelf ook. Soms moet ik met meer overtuiging afronden. Als ik te veel tijd heb, denk ik soms nog te veel na en wacht ik te lang met schieten. Als je net op profniveau speelt, is dat logisch. Maar nu moet het er bij mij echt wel uit."

 

Nederlands elftal

 

Toch is zijn ontwikkeling in zijn vaderland en bij bondscoach Remko Bicentini niet onopgemerkt gebleven. Sterker nog: Severina wordt op Curaçao gezien als belangrijke speler voor de toekomst van de nationale ploeg. Iets wat de hoofdrolspeler zelf niet had zien aankomen toen hij jong was. ,,Nee, maar dat kwam doordat er nooit een nationaal elftal van Curaçao was. Ik dacht dan eerder aan het spelen voor het Nederlands elftal. Maar de laatste jaren begon het wel te kriebelen om voor mijn vaderland te spelen. Ik ga het shirt, als het zover komt, met veel trots dragen."

Behoort Severina tot de definitieve selectie, dan wacht hem een geweldige week. Eerst staat een duel met Canada op het menu, waar een groot deel van de familie Severina bij zal zijn. En de kers op de taart volgt drie dagen later, als Curaçao een oefenwedstrijd in en tegen wereldkampioen Argentinië speelt.

 

De lach verschijnt op zijn gezicht. ,,Een wedstrijd tegen Lionel Messi, dat zou een droom zijn", zegt Severina, die het zich nauwelijks kan voorstellen. ,,Ik ben altijd fan van Messi geweest, hij is een voorbeeld voor mij. Of ik een shirtje van hem ga scoren? Dat zullen er in het team wel meer willen, dus ik hoop dat dat lukt. Al moet ik eerst maar eens bij de selectie zitten."

 

bron: AD/Stan Wagtman

Lees meer over

Reacties

skrens

Precies ,en jayjay hij scoort ook lekker veel.
Dinsdag 14 maart 2023 om 16:34 uur

Edwin Post

Is zeker niet de beste en als hij niet wil bijtekenen kan de club er niks aan doen. Dus wegwezen alleen in spelers die wel blijven moet je investeren ik begrijp ook niet waarom hij nog steeds opgesteld wordt door Advocaat. Catic is minstens net zo snel en goed en de club kan zijn optie gewoon lichten. Ik zal hem in ieder geval niet missen allemaal 13 in een dozijn voetballers en daar hebben we er helaas meer als genoeg van.
Dinsdag 14 maart 2023 om 11:10 uur

jayjay

heb jij verstand van voetbal is de beste die ado heeft en loopt eind van het jaar gratis weg
Dinsdag 14 maart 2023 om 10:27 uur

skrens

Is niks word ook niks.
Dinsdag 14 maart 2023 om 09:59 uur

Spelersklassement

De top3:
Henk Veerman Jort van der Sande Daryl van Mieghem

Laatste wedstrijd

Logo ADO Den Haag Logo FC Eindhoven
1-1
20 april 2024

Volgende wedstrijd

Logo Jong FC Utrecht Logo ADO Den Haag
29 april 2024 om 20:00 uur
Stadion Galgenwaard, Utrecht

Advertentie

Keuken Kampioen Divisie

1 Willem II + 35 - 74
2 Roda JC + 35 - 71
3 Groningen + 35 - 70
4 FC Dordrecht 35 - 66
5 ADO Den Haag 35 - 59
6 Graafschap 35 - 59
7 Jong AZ 35 - 52
8 NAC Breda 35 - 51
9 MVV Maastr. 35 - 50
10 FC Emmen 35 - 48
11 Helmond Sp. 35 - 47
12 SC Cambuur 35 - 45
13 VVV-Venlo 35 - 45
14 Jong Ajax 35 - 39
15 FC Eindhoven 35 - 39
16 Jong PSV 35 - 34
17 Telstar 35 - 33
18 TOP Oss 35 - 32
19 FC Den Bosch 35 - 30
20 Jong Utrecht 35 - 24