Voorsprong vasthouden wil weer niet lukken

3 mei 2009 5 reacties
ADO Den Haag geeft voor de vierde achtereenvolgende keer een voorsprong uit handen. In en tegen Heerenveen was dit keer een 0-2 voorsprong niet genoeg.

Zondagmiddag 3 mei 2009. In Heerenveen kijkt iedereen naar het scorebord. ADO Den Haag staat 0-2 voor en de klok passeert de grens van 75 minuten. De residentieclub heeft deze voorsprong bereikt na doelpunten van Csaba Horvath (36e minuut) en Lex Immers (38e minuut).

Nog maar een kwartiertje voetbal en twee doelpunten meer dan je tegenstander. In de meeste gevallen is dat genoeg, maar geen enkele ADO Den Haag-supporter zal er op dat moment rustig bij hebben gezeten.

Drie weken geleden gaf ADO Den Haag een 1-0 voorsprong weg tegen Sparta. Twee weken terug stond het 0-3 in Tilburg, maar wist Willem II er alsnog 3-3 van te maken. Vorige week stond het 1-0 tegen Feyenoord, maar wisten de Rotterdammers uiteindelijk te winnen.

En ook vandaag kreeg ADO Den Haag weer geen loon na werken. Heerenveeners Paulo Henrique en Bak Nielsen maakte een eind aan het Haagse feestje door in de slotfase de stand gelijk te trekken.

Dankzij het puntje dat ADO Den Haag aan dit duel heeft overgehouden, staat het nog steeds boven de rode streep. Concurrent de Graafschap heeft dankzij een overwinning op NAC nu wel net zoveel punten.