Club Achter de Duinen

Advertentie

Volg Cadd op X

Volg Cadd op X

Volg CADD op Threads

Volg CADD op Threads

Voorspellingen-ranking

Voorspellingen-ranking

ADO-statistieken

ADO-statistieken

Inloggen

Naam / e-mail:
Wachtwoord:

Advertentie

Nieuwsbericht

Wang: kregen in januari al twijfels


Bron: Club Achter de Duinen (http://www.clubachterdeduinen.nl)

6 maart 2015 18 reacties

Wang Hui haalt hard uit naar de onlangs vertrokken Maarten Fontein.

 

“Ik heb de indruk dat hij beter is in geld vragen dan bedenken hoe hij geld voor de club kan verdienen”, is de verklaring van Wang die richting verschillende media is verspreid.

 

De Chinees bevestigt dat hij van Fontein eiste dat de directeur op wedstrijddagen als eerste en als laatste in het stadion aanwezig was. Naar eigen zeggen had hij daar een goede reden voor. “Hij wilde een enorm salaris. Als hij de grote jongen wil zijn die verantwoordelijk is, moet hij op zijn werk zijn.”

 

Wang had al een tijdje zijn bedenkingen over het functioneren van Fontein. “Toen Fontein in januari naar China kwam, kregen we al twijfels. We hadden gehoopt dat hij een businessplan zou meenemen, maar hij had niets voorbereid.”

 

Verder ontkent de topman van United Vansen dat de oude raad van commissarissen weg moest. “Fontein heeft hen onterecht uit mijn naam gevraagd te vertrekken.”

Reacties

janvele

@EagleForce
De ene zaak is de andere niet. Het door F. genomen ontslag staat los van alles en daar gaat het mij nu om.
Zondag 8 maart 2015 om 10:21 uur

EagleForce

@MiG
Tis gewoon een smerig en gefrustreerd negatief ventje wat lekker in het kielzog van Fontein het hazenpad had moeten kiezen.
Zondag 8 maart 2015 om 00:11 uur

MiG

@KH: Die mafkees is toch echt niet meer serieus te nemen? Eerst wekenlang MF tot de grond afbranden en dan nu weer in de bres springen voor hem. Het is gewoon een azijn zeikende opportunist pur sang!
Zaterdag 7 maart 2015 om 18:05 uur

janvele

@Mig
Dan ben je een grote slappeling maar ik heb er geen probleem mee omdat de discussies altijd feitelijk veelal toch over door KaleHans, @Mig en @Tja gespuide onzin gaan. Ga ldan ekker door om in die onzin te geloven zou ik zeggen
Zaterdag 7 maart 2015 om 11:06 uur

janvele

@PeterdeWit
In deze maatschappij is het gebruik, om over salarissen van anderen te oordelen. Te veel kinnesinne. Ik durf te stellen dat bijna niemand op de site weet wat de directeuren van de BVO`s verdienen. Alleen daarom zijn alle opmerkingen over het door F. gevraagde salaris voorbarig. Verder gaat het bij het salaris van F. om de uitkomst van overleg met zijn werkgever. Die werkgever had heel graag dat F. bleef en liet veel zaken in het voortraject door F. doen. Sleept F. er dan een salaris van rond de 25.000 euro per maand uit dan heeft hij goed onderhandeld. Wang wilde overigens naar de top van het Europesche voetbal. Dan moet hij zijn directeur daarvoor ook goed betalen en aangeven welk bedrag hij gaat investeren. Beide deed Wang niet. Betaalde geen salaris aan zijn directeur en heeft nog niet medegedeeld wat hij gaat investeren.
Zaterdag 7 maart 2015 om 11:01 uur

janvele

@Wes
Ik heb geen smerig straatje waarbij ik anderen met allerlei vreselijke ziekten bestook en ik wens niemand het graf in. Dat wordt MIJ echter wel beloofd.

Mijn bemerkingen m.b.t. een plan waren bemerkingen in de tijd. En in dat tijdsbestek zijn mijn bemerkingen nu ook. Overigens hoe kan Fontein nu een businessplan maken voor iemand anders die een voetbalclub heeft gekocht. Diegeen moet eerst aangeven wat hij met een club wil, d.w.z. hoeveel geld wil hij gaan investeren. DAARNA kan er een plan worden opgesteld. Overigens als het waar is dat Fontein de RvC heeft ontslagen terwijl Wang dat niet wilde dan heeft Wang heel slecht gecommuniceerd. Hij had F. toch aangesteld om namens hem hier de zaken te doen??!! Nee, echter doorzichtig van Wang om Fontein zwart te maken.
Zaterdag 7 maart 2015 om 10:54 uur

Peter de Wit

Hoe je het ook wendt of keert, de onrust is in alle hevigheid teruggekeerd bij ADO. En niet alleen bij de club als BVO, maar ook bij de trainer, de spelers, de potentiële adviseurs en -ik vermoed- ook bij veel supporters. In elk geval bij mij.
Het Grote Moddergooien -funest voor elke organisatie- is inmiddels begonnen en we zullen er op korte termijn niet achterkomen wie er gelijk heeft en eigenlijk is dat niet eens zo belangrijk. Belangrijk is dat er rust komt, dat ADO zich veiligspeelt en dat er een structuur wordt neergezet waarbinnen het goed werken is. Op dit moment ziet het daar niet naar uit. ADO heeft geen behoefte aan leiding op afstand en dat is op dit moment toch echt het geval. De huidige ad interim komt op mij over als een stroman, een `bestuurder` zonder bevoegdheden. Er moet een algemeen directeur komen, een technisch directeur, een RVC, want de club moet wel bestuurd worden. Dan moet de visie -is die er al?- geaccordeerd worden, er moet een businessplan komen waarin je beschrijft hoe je de visie wilt realiseren en binnen welke realistische termijn. Het seizoen 2015-2016 moet worden voorbereid, de begroting moet worden opgesteld, de selectie moet worden vastgelegd. Etc., etc.

Kortom, er moet op dit moment heel veel werk worden verzet. Niet straks maar nu. Er wordt af en toe wat lacherig gedaan over het werk van de algemeen directeur en het salaris dat hij daarvoor krijgt (zou krijgen), ik zou willen zeggen, ga er maar aan staan. Ik vind het jammer dat de heer Fontein, die zijn sporen op de hierboven beschreven terreinen meer dan verdiend heeft, is opgestapt. Vooralsnog geef ik hem gelijk.
Quo Vadis ADO?
Zaterdag 7 maart 2015 om 09:56 uur

KaleHans

Ik ben ook voor (zal wel moeilijk zijn voor me maar ik ga het zeker proberen)
Zaterdag 7 maart 2015 om 09:32 uur

MiG

Die jan, hij maakt steeds meer vrienden hier op de site... Kunnen we niet met z`n allen afspreken dat we hem gewoon lekker laten roeptoeteren en niet meer direct op zijn gewauwel ingaan, ook niet als hij zich rechtstreeks tot iemand wendt. Ik ben iig voor
Zaterdag 7 maart 2015 om 09:11 uur

Wes

@janvele
Als er een is die zijn eigen smerige straatje schoonboent dan ben jij het, jij bent degene die constant Fontein verweet dat hij geen businessplan bij zich had en amateuristisch bezig was. Nu zegt Wang hetzelfde en krijgt van jou het verwijt dat hij dat doet. Wat spreek jij jezelf ongelofelijk tegen zeg!
Zaterdag 7 maart 2015 om 01:51 uur

KaleHans

Ik? De wijsheid in pacht? Doe is normaal man. Ik zeg alleen wat Wang heeft gezegd. Nu geeft hij is openheid van zaken en je geloofd hem niet?
Wang heeft nu uit de doeken gedaan hoe het werkelijk is gegaan en nu kies je de partij van Fontein? Ohhhhhhhh wacht effect, ik snap hem al, als het maar in jouw straatje past dan kies jij die uitleg.....
Weltruste jan!
Trouwens, als jij ergens reageerde dan hoef je mijn naam er niet overal bij te zetten hoor. Je mag best in de algemeenheid reageren.
Zaterdag 7 maart 2015 om 00:44 uur

jamesjones

Het verhaal dat Fontein met niks aankwam in China komt niet geheel uit de lucht.
Daar kwam Valentijn Driessen eerder al mee toen de overname net rond was.
Ben helemaal niet voor Valentijn want veel klopte er bij hem niet, maar dit lijkt nu toch uit te komen....
Zaterdag 7 maart 2015 om 00:16 uur

janvele

@KaleHans
KaleHans heeft weer alle wijsheid in pacht. Zal het kort maken. Eind december had Wang aan Van der Kallen nog steeds niet betaald. Derhalve toen geen overname. Fontein is toen naar China gegaan om de zaak toch rond te maken. Overigens heeft Wang aan Fontein gevraagd voor hem te werken!! Echter het is absurd om naar de situatie van december Fontein te verwijten dat hij geen plan bij zich had. De overname was er namelijk nog niet. Echter ook Wang is weer zo.n mannetje die zijn eigen smerige straatje schoonboent.
Vrijdag 6 maart 2015 om 23:38 uur

Oshidashi

Fontein misbruikte dus het vertrouwen van Wang. Respect voor Wang voor dat vertrouwen en dan te bedenken dat hij alles ook langs het bestuur van United Vansen moest krijgen. Niet makkelijk lijkt me.

Dus we weten nu van Wang:

- Hij is een halve hooligan
- Hij doet z`n huiswerk
- Hij is niet te beroerd Nederlanders/Hagenezen te vertrouwen zolang hij zelf nog niet snapt hoe het hier werkt
- Hij lijkt geen bedragen boven marktwaarde te willen betalen
- Hij houdt van loempia`s

Maar betekent dat ADO/Fontein geen businessplan overlegde nu dat er ook geen businessplan is? Wie is er mee bezig? Wie maakt het in overleg met Wang/Vansen?

En wat vies dat Fontein voor 27K salaris icm de voorwaarden daarna naar dfe media gaat en nadruk legt op dat hij als eerste op de club moest zijn en als laatste weg. Weet hij niet hoeveel supporters en mensen in het algemeen 5 dagen in de week pokke vroeg opstaan en langer en vele malen harder werken dan hij, voor veel minder knaken? Wat een viezerik. En kikke van Wang dat hij na dat voorstel zegt `ok is goed met je 27K, maar dan ga je ook sus en zo doen!` En dan stapt Fontein op ipv erover te praten! Goed dat hij weg is dan. Ik hoop dat Advocaat en de rest hun mening ook bijstellen nu. Is alle reden toe.

En iemand op Facebook zei al: "er is een tweede fontein beschadigd"
Vrijdag 6 maart 2015 om 22:04 uur

KaleHans

Wel slim van Wang trouwens......... jij wil zoveel verdienen? en je hebt ons (sluw) dat contract laten ondertekenen...... nou voor dat geld schroeven we dan onze eisen conform dat bedrag op. Fontein gaf dus de voorzet en Wang kopt hem erin, 1-0 voor Wang. En ik ben inderdaad wel blij dat Wang ook snel openheid van zaken geeft voordat Fontein zijn woorden de overhand nemen.
Vrijdag 6 maart 2015 om 22:01 uur

Jelle

Goed dat hij zich snel en duidelijk uitspreekt. Anders is er nul tegengeluid. Je weet niet wie de waarheid aan zijn kant heeft maar een verhaal heeft altijd 2 kanten. Het interview klinkt aannemelijk. En met dhr. Wigt is er tenminste een Nederlander met teken bevoegdheid die de club in zowat alle fases heeft mee gemaakt.

Daden spreken luider dan woorden, dus ik laat mij verassen.
Vrijdag 6 maart 2015 om 21:19 uur

KaleHans

Het hele interview http://www.northside.nl/wang-fontein-is-niet-eerlijk-geweest/?utm_source=headliner.nl&utm_medium=link&utm_term=free&utm_content=textlink&utm_campaign=Headliner.nl
Vrijdag 6 maart 2015 om 21:00 uur

KaleHans

Hoe heet zoiets?? wie het onderste uit de kan wil hebben krijgt het deksel op de neus?
Vrijdag 6 maart 2015 om 20:59 uur

Spelersklassement

De top3:
Henk Veerman Jort van der Sande Daryl van Mieghem

Laatste wedstrijd

Logo ADO Den Haag Logo FC Eindhoven
1-1
20 april 2024

Volgende wedstrijd

Logo Jong FC Utrecht Logo ADO Den Haag
Morgen om 20:00 uur
Stadion Galgenwaard, Utrecht

Advertentie

Keuken Kampioen Divisie

1 Willem II + 36 - 75
2 Roda JC + 36 - 72
3 Groningen + 36 - 71
4 FC Dordrecht 36 - 67
5 Graafschap 36 - 62
6 ADO Den Haag 35 - 59
7 Jong AZ 36 - 53
8 NAC Breda 35 - 51
9 MVV Maastr. 36 - 50
10 FC Emmen 35 - 48
11 Helmond Sp. 35 - 47
12 SC Cambuur 36 - 46
13 VVV-Venlo 36 - 45
14 Jong Ajax 36 - 40
15 FC Eindhoven 35 - 39
16 Jong PSV 35 - 34
17 Telstar 35 - 33
18 FC Den Bosch 36 - 33
19 TOP Oss 36 - 33
20 Jong Utrecht 35 - 24