Club Achter de Duinen

Advertentie

Volg Cadd op X

Volg Cadd op X

Volg CADD op Threads

Volg CADD op Threads

Voorspellingen-ranking

Voorspellingen-ranking

ADO-statistieken

ADO-statistieken

Inloggen

Naam / e-mail:
Wachtwoord:

Advertentie

Nieuwsbericht

Wethouder: geen contact met overnamepartijen


Bron: Club Achter de Duinen (http://www.clubachterdeduinen.nl)

23 september 2021 3 reacties

De gemeente Den Haag heeft steeds goed contact met ADO Den Haag, maar niet met overnamepartijen.

 

Wethouder Anne Mulder zei in een raadsdebat dat de lijnen met de club open zijn. Hart voor Den Haag en de PVV betoogden dat de gemeente niet genoeg doet en niet pro-actief is om het noodlijdende ADO te helpen. Maar dat ontkende de wethouder van financiën.

 

Mulder: ,,ADO is belangrijk voor de stad en op verzoeken van de club gaan we in.'' Zo verwees hij naar het bedrag aan stadionhuur van 1,5 miljoen euro dat eerder vanwege de coronacrisis is opgeschort. Hij noemde ook het overbruggingskrediet dat de gemeente aan de club wilde verstrekken, maar waarvan ADO van de rechter geen gebruik mocht maken.

 

Verder heeft de gemeente gekeken naar een huurkorting voor het stadion, wat volgens Europese regels echter verboden is. ,,En nu voeren we op verzoek van de club een taxatie van alleen het stadion uit.''

 

Volgens Mulder is de huidige huur (1 miljoen exclusief BTW per jaar) overigens ,,niet kostendekkend en aan de lage kant''.

 

Niet alleen het college erkent het belang van de club. Alle partijen die aan het woord kwamen, van links tot rechts, deden dat. 

 

Sommige partijen stelden dat een overnamekandidaat nu ook gewoon eens de club moeten gaan open. ,,Eerst wilden investeerders een huurverlaging en nu kunnen ze plotseling 10 miljoen ophoesten'', zei de Haagse Stadspartij.

 

Islam Democraten wilde weten of het de gemeente bekend is ,,dat er andere potentiële investeerders en kopers zijn dan die wij via de media horen''. Wethouder Hilbert Bredemeijer (sport): ,,Zoals collega Mulder heeft aangegeven: Wij spreken alleen met ADO Den Haag en het verzoek om taxatie is het enige verzoek dat voorligt.''

 

 

 

 

 

 

 

Reacties

Langsdezijlijn

De wethouders vergeten dat een leeg stadion met een failliete huurder ook niet kostendekkend zal zijn. € 0,5m huur is nog altijd meer dan € 0,-

Ook het spinsel dat de investeerders geen € 1,5m huur willen betalen maar wel € 10m voor het stadion kunnen ophoesten is natuurlijk onzin. De investeerders willen niet zelf het stadion kopen, maar het terug brengen in eigendom van ADO N.V. Door weer zelf eigenaar van het stadion te worden vervalt er voor de club een hele zware huurlast. Iedereen weet inmiddels dat een hypotheek aflossen op een huis een fractie kost van het huren ervan. Het is simpel zakelijk inzicht, iets dat de meeste gemeente ambtenaren natuurlijk vreemd is.

Er wordt door de gemeente ook veel te veel in termen van zij en wij gedacht. Het draait allang niet alleen meer om de voetbalclub ADO, het draait om de gehele gemeente. Het stadion en de omliggende grond kan inderdaad vele tientallen miljoenen waar worden, maar niet als er niet goed ontwikkeld wordt. Als het stadion eindelijk kan worden geëxploiteerd zoals het Gelredome of de Arena, zal dat een enorme aantrekkingskracht hebben op bedrijvigheid eromheen. Het gebied rond de Arena is van waardeloos naar € 3,5 Miljard gegaan na goede ontwikkeling ervan. Dat komt niet alleen de voetbalclub ten goede.

Volgend jaar is Den Haag sporthoofdstad van Europa. Lekker dan, met een failliete voetbalclub en een leeg en verpauperd stadion.

Dus gemeente, er is geen Zij, er is alleen een WIJ! ADO N.V, ADO Fans, Inwoners, Ondernemers, en U, gemeente, zijn allemaal gebaat bij een succesvolle uitkomst van dit dilemma. Kom uit uw ivoren toren, stroop uw mouwen op en ga samen met uw achterban zorgen dat we straks allemaal weer trots kunnen zijn op ADO en alles wat daaromheen hangt!
Vrijdag 24 september 2021 om 12:59 uur

KaleHans

Bij zat andere dingen geeft deze gemeente kortingen e.d. maar als de naam ADO valt geeft men niet thuis. 1,5 miljoen voor een KKD club is echt veel te hoog, lekker doorgaan zo gemeente Den Haag en dan zitten jullie straks ineens met een leeg stadion waar je helemaal geen huur meer voor krijgt.
In de woningbouwsector weten jullie van allerlei (schimmige) constructies te verzinnen maar in het geval van het stadion willen jullie je ineens aan de regels houden................ deden jullie dat maar is vaker...
Vrijdag 24 september 2021 om 10:05 uur

Hansiehansie

Deze mensen zitten louter alleen voor zichzelf in dat stadhuis, denk maar niet dat ze de club iets van ondersteuning meegeven en activiteiten ontplooien om dit tot een goed einde te willen brengen. Dat verrotte ze, stelletje opvreters van de maatschappij. Ze zitten daar van jou belasting centen miljoenen over de balk te smijten.De afgelopen jaren zijn er heel wat financiële projecten ondersteund die zijn geklapt door ondoorzichtig handelen en gebrek aan nohow van betrokke bestuurders en wethouders.
Donderdag 23 september 2021 om 22:33 uur

Spelersklassement

De top3:
Henk Veerman Jort van der Sande Daryl van Mieghem

Laatste wedstrijd

Logo ADO Den Haag Logo FC Eindhoven
1-1
20 april 2024

Volgende wedstrijd

Logo Jong FC Utrecht Logo ADO Den Haag
Vandaag om 20:00 uur
Stadion Galgenwaard, Utrecht

Advertentie

Keuken Kampioen Divisie

1 Willem II + 36 - 75
2 Roda JC + 36 - 72
3 Groningen + 36 - 71
4 FC Dordrecht 36 - 67
5 Graafschap 36 - 62
6 ADO Den Haag 35 - 59
7 NAC Breda 36 - 54
8 Jong AZ 36 - 53
9 MVV Maastr. 36 - 50
10 FC Emmen 35 - 48
11 Helmond Sp. 35 - 47
12 SC Cambuur 36 - 46
13 VVV-Venlo 36 - 45
14 Jong Ajax 36 - 40
15 FC Eindhoven 36 - 40
16 Telstar 36 - 34
17 Jong PSV 36 - 34
18 FC Den Bosch 36 - 33
19 TOP Oss 36 - 33
20 Jong Utrecht 35 - 24