Club Achter de Duinen

Advertentie

Volg Cadd op X

Volg Cadd op X

Volg CADD op Threads

Volg CADD op Threads

Voorspellingen-ranking

Voorspellingen-ranking

ADO-statistieken

ADO-statistieken

Inloggen

Naam / e-mail:
Wachtwoord:

Advertentie

Nieuwsbericht

Willem II - ADO onder hoogspanning


Bron: Club Achter de Duinen (http://www.clubachterdeduinen.nl)

24 februari 2021 3 reacties

Willem II- ADO Den Haag staat vandaag onder hoogspanning: de winnaar vergroot de zorgen bij de ander.

 

Bij beide traditieclubs zou degradatie keihard aankomen. Hoe liggen de verhoudingen voor de kraker? Daarover schrijft het AD.

 

Toen Robert Maaskant eerder deze maand de vier voornaamste degradatiekandidaten FC Emmen, ADO Den Haag, Willem II en RKC beoordeelde voor ad.nl, was hij over één ding heel stellig: Willem II gaat zich handhaven. Volgens de voormalig trainer van de Tilburgers toonde het aantal doelpunten dat de huidige nummer 16 van de eredivisie maakt aan dat er daar genoeg kwaliteit in huis is.

Maar de pijnlijke realiteit is dat Willem II sinds de woorden van Maaskant twee keer in actie kwam en die duels met 5-0 en 6-0 verloor. ,,Dat zij het dit seizoen zo slecht doen, is ongrijpbaar”, oordeelt ESPN-analyticus Kees Kwakman. De voormalig speler van onder meer FC Volendam, NAC en FC Groningen vindt het moeilijk om de tegenvallende prestaties van de Tilburgers te verklaren, gezien het feit dat ze vorig seizoen vijfde werden en het team sindsdien nauwelijks veranderde.

 

,,Het is heel moeilijk om de vinger op de juiste plek te leggen. Dat ze nu een nieuwe trainer hebben, heeft ook nog niet geholpen. Ik ken Zjelko Petrovic niet, maar volgens mij zijn heel veel mensen heel positief over hem. Hoe ze afgelopen weekend met 6-0 van FC Utrecht verloren, zonder zelf ook maar een kans te creëren, is pijnlijk. Maar daar moet je Petrovic nog niet op afrekenen.”

Toch blijft het zo dat dit Willem II vorig seizoen liet zien dat het wel degelijk kwaliteit heeft. En hoewel ADO sinds de afgelopen transferperiode flink wat spelers op het veld heeft staan die in het verleden ook hebben laten zien dat ze een hoog niveau kunnen halen, komt de club inmiddels al ruim 1,5 jaar lang heel matig voor de dag. ,,Er zit gewoon heel weinig in bij ADO”, vindt Kwakman. ,,Er zijn nu heel veel nieuwe spelers bij, er is in ruim een jaar tijd meerdere keren een nieuwe trainer gekomen. Maar ga hier maar eens een team van maken. Het is god zegene de greep. Nu hebben ze het qua selectie een beetje voor elkaar, maar zijn er weer een paar niet fit. Daar heb je mee te maken als je spelers haalt die geen wedstrijdritme hebben.”

 

Dat het er op voetballend vlak momenteel helemaal niet uitkomt bij Willem II en ADO, is wel duidelijk. Des te meer kan het straks de doorslag geven als je mentaal gezien op de juiste manier weet om te gaan met de opeenstapelende nederlagen. Het was in Den Haag deze week een belangrijk onderwerp van gesprek.

Completer dan afgelopen zaterdag in het duel met Fortuna Sittard waren het Haagse middenveld en de voorhoede dit seizoen nog niet. Maar met Marko Vejinovic, Nasser El Khayati, Bobby Adekanye en Youness Mokhtar creëerde ADO alsnog geen enkele kans. Het was misschien wel de grootste tegenvaller van het seizoen en had een flink aantal gesprekken tot gevolg. El Khayati predikte positivisme, Vejinovic gaf aan dat het vuur er tegen Willem II zal zijn. Het feit dat de meeste basisspelers bij ADO elkaar nog niet of nauwelijks kennen, geeft ze ook de ruimte om nog naar elkaar toe te groeien. Dat kan die ploeg in mentaal opzicht sterker maken.

Bij Willem II wordt dat een stuk lastiger. Juist omdat de meeste spelers al een tijdlang teamgenoten van elkaar zijn, met elkaar goede prestaties hebben geleverd en zelfs Europees voetbal hebben afgedwongen, maar ook al het hele seizoen proberen om de negatieve tendens te doorbreken en daar niet in slagen. Uitzichtloosheid dreigt. ,,Maar als het om het mentale aspect gaat, kan het snel omslaan”, nuanceert Kwakman. ,,Met één of twee overwinningen kan het vertrouwen ineens weer terugkeren.”

 

Dat ten minste één van de twee clubs aan het einde van dit seizoen degradeert, dat is al bijna onontkoombaar. Nummer 15 RKC heeft het gat met Willem II en ADO inmiddels immers flink vergroot. Wie vandaag verliest, blijft op negen punten van de veilige vijftiende plek steken. En degradatie zal voor de grote traditieclubs die Willem II en ADO zijn, hard aankomen. De Hagenaars spelen sinds het seizoen 2008-2009 onafgebroken in de eredivisie, terwijl in Tilburg met vorig seizoen in het achterhoofd niemand rekening zal hebben gehouden met degradatie.

,,Daarom denk ik dat de klap voor Willem II het hardst zal zijn”, oordeelt Kwakman. ,,Dat is de grootste club van de twee, ook qua supportersschare. En ik denk ook niet dat zij in de begroting rekening hebben gehouden met dit scenario. Maar ADO heeft volgens mij ook geen goedkope huishouding.”

Daarbij stelt Kwakman ook nog dat degradatie lang kan doorwerken. ,,Ik denk dat het helemaal niet makkelijk is om snel terug in de eredivisie te komen. Ze moeten niet in paniek raken, maar dat is heel moeilijk.”

bron: AD

Lees meer over

Reacties

kako

Dadelijk kanoos
Woensdag 24 februari 2021 om 16:01 uur

ADO73

ja dat is de oplossing, dat was ook zo`n succes aan het einde. Jij denkt dat we trainers blijven halen alsof het gratis voetbalplaatjes zijn.

Het probleem zit hem in de mentaliteit.

Strijd, vechtlust, wil om te winnen, alles geven, doorzettingsvermogen, vertrouwen, wilskracht. Daarnaast een IJZEREN conditie.

Op een enkeling na hebben wij een groep met lieve gezellige jongens met een aardige trainer, die in een ongedwongen omgeving lekker een balletje trappen.

Als de spelersgroep er vanavond weer zo over denkt krijg je weer op je klote OOK van Willem II.
Woensdag 24 februari 2021 om 10:52 uur

ruudje

Denk als we van Willem II verliezen stapt fons in
Woensdag 24 februari 2021 om 09:46 uur

Spelersklassement

De top3:
Henk Veerman Jort van der Sande Daryl van Mieghem

Laatste wedstrijd

Logo Jong FC Utrecht Logo ADO Den Haag
0-2
29 april 2024

Volgende wedstrijd

Logo NAC Breda Logo ADO Den Haag
Morgen om 20:00 uur
Rat Verlegh Stadion, Breda

Advertentie

Keuken Kampioen Divisie

1 Willem II + 36 - 75
2 Roda JC + 36 - 72
3 Groningen + 36 - 71
4 FC Dordrecht 36 - 67
5 ADO Den Haag 36 - 62
6 Graafschap 36 - 62
7 NAC Breda 36 - 54
8 Jong AZ 36 - 53
9 FC Emmen 36 - 51
10 MVV Maastr. 36 - 50
11 Helmond Sp. 36 - 47
12 SC Cambuur 36 - 46
13 VVV-Venlo 36 - 45
14 Jong Ajax 36 - 40
15 FC Eindhoven 36 - 40
16 Telstar 36 - 34
17 Jong PSV 36 - 34
18 FC Den Bosch 36 - 33
19 TOP Oss 36 - 33
20 Jong Utrecht 36 - 24