Winst op Groningen geeft ADO lucht

15 maart 2014 2 reacties

ADO heeft thuis tegen FC Groningen drie belangrijke punten gepakt.

Beide ploegen speelden een matige eerste helft. ADO begon wat sterker, maar langzamerhand nam Groningen het initiatief over. Dat spelbeeld werd in de tweede helft gecontinueerd. De kansen waren ook vooral voor de Noorderlingen.

Op het moment dat de 0-1 niet ver weg leek, kantelde de wedstrijd. Mike van Duinen stuurde Roland Alberg de diepte in. De aanvaller brak door maar werd onderuit getrokken.

Scheidsrechter Wiedemeijer trok een terechte rode kaart en gaf ook een discutabele penalty. De overtreding werd namelijk buiten het strafschopgebied gemaakt.

Alberg verzilverde het cadeautje zelf. Hij is daarmee voor de vierde achtereenvolgende wedstrijd trefzeker en momenteel erg belangrijk voor de Haagse ploeg.

Ondanks de man-meer-situatie kwamen de Groningers nog wel op gelijke hoogte uit een counter. Uiteindelijk sleepte ADO vlak voor tijd de overwinning binnen. Dion Malone ronde cool af nadat hij door Alberg alleen voor de keeper werd gezet.

Door deze overwinning staat ADO vijf punten boven de nacompetitiestreep. Trainer Henk Fraser is bovendien sinds zijn aantreden al zes wedstrijden ongeslagen.