Club Achter de Duinen

Advertentie

Volg Cadd op Twitter

Volg Cadd op Twitter

Tussenstand

Tussenstand

Seizoensstatistieken

Seizoensstatistieken

Inloggen

Gebruikersnaam:
Wachtwoord:

Zoeken

Wormgoor houdt in VS einde tunnel zo groot mogelijk


Bron: Club Achter de Duinen (http://www.clubachterdeduinen.nl)

22 maart 2020

Ook elders in de wereld wachten Nederlandse spelers en trainers in spanning af wat er komen gaat.


Vito Wormgoor (31) zit sinds drie maanden bij zijn nieuwe club Columbus Crew in de Amerikaanse staat Ohio, maar ook daar ligt de competitie wegens het coronavirus stil.

,,Mijn familie is hier ook net twee weken. Pas vlak voor Donald Trump de grenzen sloot, kon mijn vrouw met de vier kinderen overkomen. Dat was toch wel spannend. Je weet maar nooit… Het duurde en duurde maar tot we van de ambassade toestemming kregen. Als we een week later groen licht hadden gekregen, was het land al op slot'', zegt de voormalige ADO-speler tegen het AD.
 

Nu zit Wormgoor met zijn familie in één huis aan de andere kant van de wereld. De kinderen zijn 8, 6 en 3 en er is ook nog een baby van twee maanden. ,,Zo heb ik voor de kinderen een mooi schema met dingen om te doen. Van school en af en toe gaan we ook naar buiten om te bewegen.”

 

De verdediger zelf zit ook niet stil. Met land- en ploeggenoot Youness Mokhtar gaat Wormgoor dagelijks hardlopen. ,,Dat is ons foute afspraakje, we treffen elkaar ’s avonds op een afgelegen plek. Dat kan hier nog. Als je maar anderhalve meter afstand houdt.”

 

Het is ook alles wat ze kunnen doen, behalve wat geïmproviseerde krachttraining in de kelder. ,,Al is er hoop dat we volgende week per drietal naar de club mogen om de faciliteiten daar te gebruiken. Geïsoleerd wel, dus iemand op veld 1, iemand op veld 2 en nog iemand in de gym.  Zo probeer ik maar positief te blijven. Ik houd het einde van de tunnel het liefst zo groot mogelijk.”

 

Wormgoor kan ondertussen ook opknappen. Begin deze maand kende de verdediger een pijnlijk debuut in de Major League Soccer. Hoewel hij met zijn nieuwe club met 1-0 van New York City FC won, hield Wormgoor aan zijn eerste wedstrijd in Amerika één gebroken en drie gekneusde ribben over.

 

,,We proberen het leven ook op te pakken hier. Zo krijgen we over tien dagen de sleutel van ons koophuis en ga ik vandaag voor een nieuwe auto kijken. Echt Amerikaans, dus groot.”

 

Het waarmaken van de Amerikaanse droom, het was een van de redenen voor Wormgoor om in de afgelopen winter het Noorse SK Brann voor Columbus Crew te verruilen. In zijn keuze voor de USA speelde ook het perspectief van zijn gezin een rol. Dat ze nu samen zijn, zorgt bij Wormgoor voor een goed gevoel in deze onzekere tijden.

Lees meer over

Reacties

Er zijn nog geen reacties.

Spelersklassement

De top3:
Luuk Koopmans Crysencio Summerville Shaquille Pinas

Laatste wedstrijd

Logo AZ Logo ADO Den Haag
4-0
7 maart 2020

Volgende wedstrijd

Logo ADO Den Haag Logo Vitesse
22 augustus 2020 om 20:00 uur

Advertentie

Stand Eredivisie

1 Ajax vCL 25 - 56
2 AZ vCL 25 - 56
3 Feyenoord EL 25 - 50
4 PSV vEL 26 - 49
5 Will.II vEL 26 - 44
6 FC Utrecht 25 - 41
7 Vitesse 26 - 41
8 Heracles 26 - 36
9 FC Groningen 26 - 35
10 Heerenveen 26 - 33
11 Sparta R'dam 26 - 33
12 FC Emmen 26 - 32
13 VVV-Venlo 26 - 28
14 FC Twente 26 - 27
15 PEC Zwolle 26 - 26
16 Fortuna Sit. 26 - 26
17 ADO Den Haag 26 - 19
18 RKC Waalwijk 26 - 15